نوروز عنصری برای همگرایی بین مردم افغانستان است
شفیق شرق در گفتگو با خبرنگار حوزه آیین و اندیشه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا عنوان کرد: به همان اندازه که جشن نوروز در ایران قدمت دارد، در افغانستان هم سابقه دارد. در طی تمام سالها و قرونی که نوروز در ایران تجلیل شده در افغانستان هم تجلیل میشده است. نوروز به عنوان آغاز فصل تغییر همیشه مورد توجه مردم افغانستان بوده است. نوروز همواره نشان دهنده نگاه نو، زندگی نو و رویکرد نو بوده است. این آیین فرهنگی همواره بهعنوان عنصری برای وحدت و همگرایی بین مردم افغانستان عمل کرده است.
وابسته فرهنگی سفارت افغانستان در ایران اظهار کرد: یکی از مهمترین آداب و رسوم نوروزی در افغانستان برافراشتن یک عَلم بزرگ به نام«جهنده مولاعلی(ع)» در روضه منسوب به حضرت علی(ع) در شهر مزارشریف مرکز استان بلخ است. این علم با پارچههای زیبا و دستدوز تزئین شده است. در آنجا در روز اول تغییر سال، دهها هزار نفر جمع میشوند، مقامهای ارشد دولت افغانستان هم شرکت و سخنرانی میکنند، برنامههای مختلف اجرا میشود و به اعتقاد من برجستهترین برنامهای است که در نوروز در افغانستان اجرا میشود.
وی افزود: در این مراسم مقامهای ارشد دولت، گاهی هم معاون رئیس جمهور در کنار چهرههای فرهنگی حضور دارند و سخنرانی میکنند. در همین روز جشن میله گل سرخ هم آغاز میشود که تا چهل روز ادامه دارد. این جشن همزمان با آغاز رویش گلهای سرخ در اطراف بلخ آغاز میشود.در ایامی که همه دشتها و صحراها سرسبز میشوند و مردم به استقبال گلها و فصل سبز و فصل تغییر میروند.
شفیق یا تبریک فرارسیدن نوروز سال 1398 به همه فارسی زبانان جهان گفت: فرهنگ در تعامل بین کشورها نقش اصلی و مهم را برعهده دارد. وظیفه فرهنگ، نزدیکسازی جوامع است. طبیعی است که برگزاری جشنهایی مثل نوروز برای اتحاد و همگرایی و معرفی فرهنگ هایمختلفی که این آیین را جشن می گیرند بسیار مهم و مؤثر است.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/