دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1397 - 12:43

هنگام خرج کردن نیم‌نگاهی هم به اوضاع بعد از عید داشته باشیم

دانستن برخی نکات به شما کمک می‌کند درآمد و مخارج خود را از آغاز ماه پایانی سال، در ایام تعطیلات و تا پایان ماه جدید در سال نو به نحو مناسب مدیریت کنید.
کد خبر : 368596
97223.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، گذشته از هر مقدار درآمد اندک یا قابل توجهی که هر ساله در روز‌های پایانی منتهی به سال جدید خواهیم داشت، اغلب اوقات در ایام پایانی سال هزینه‌هایی متفاوت با هزینه‌های عادی دیگر ماه‌های سال به سراغ ما می‌آید که پاس کردن آن‌ها برای بسیاری افراد در کنار شادی فرارسیدن سال نو، دغدغه‌هایی را هم ایجاد می‌کند. وقتی ایام تعطیلات عید نزدیک می‌شود، حتی ذهن افراد کم‌بضاعت و با درآمد کم هم به تکاپو می‌افتد. وقتی تعهدات مالی پایان سال شروع به جمع شدن می‌کند، ساده‌ترین کار آن است که همه را با یک یا چند کارت اعتباری بانکی پرداخت یا تسویه کرد، اما خواه ناخواه با کاهش چشمگیر نقدینگی، ناچارید با تبعات کم پولی در تعطیلات یا ماه‌های اولیه سال جدید مواجه شوید که برای خیلی‌ها آزاردهنده است. برخی خانواده‌ها هم به فکر نوسازی لوازم منزل یا خرید خودروی جدید می‌افتند که در صورت خرید قسطی به معنی باز کردن سرفصل هزینه جدید برای سال بعد می‌باشد. جدا از خرید، این روز‌ها حتی برای مسافرت‌های سیاحتی نیز برخی خانواده‌ها به صورت اخذ وام یا پرداخت قسطی به آژانس‌های گردشگری، اقدام به مسافرت می‌کنند. در این زمینه اغلب افراد علاقه‌مند به دانستن نکاتی هستند که به آن‌ها کمک کند درآمد و مخارج خود را از آغاز ماه پایانی سال، در ایام تعطیلات و تا پایان ماه جدید در سال نو به نحوی مدیریت کنند تا اگر خواستند هزینه‌ای را در ایام تعطیل متحمل شوند، به اصطلاح دستشان نلرزد و همچنین بتوانند مبلغ پول در اختیارشان را به نحو مناسبی تقسیم‌بندی کنند تا برای آغاز سال مالی بعد دچار چالش‌های مالی جدید نشوند. بنابراین ترجیح دادم مقاله‌ای کوتاه در این باب بنویسم و به نکاتی در باب «مدیریت هزینه‌ها در تعطیلات سال نو» بپردازم. بدیهی است این مقاله تمام توصیه‌های ممکن را پوشش نمی‌دهد و صرفاً به برخی راهکار‌ها می‌پردازد که به نوبه خود برای مخاطبانی که مشتاق دانستن آن‌ها هستند، کارگشا خواهد بود. امیدوارم شما هم بتوانید از آن استفاده کنید. 


۱) لزوم تغییر فرهنگ خرج کردن و الگوی مصرف تا اطلاع ثانوی!


خب، به نظرم ماه و خورشید و فلک هم دست به دست هم داده‌اند تا با توجه به اوضاع اقتصادی دورانی که در آن زندگی می‌کنیم تصمیم بگیریم در نحوه خرج کردن‌هامان تجدیدنظر‌هایی بکنیم. شاید افزایش یا نوسانات دستمزدی و قیمت‌های کالا و خدمات و نحوه زندگی که تا الان داشتیم موجب می‌شوند هر سالی را که با قسط و بدهی شروع می‌کنیم، تقریباً پیشرفت واقعی در اهداف مالی ما را تقریباً غیرممکن بسازد، البته به جز خریداری کالا‌های سرمایه‌ای مانند مسکن. به نظر شما آیا واقعاً می‌توان آرام و خوشحال بود وقتی تبعات ناشی از خرج زیاد و بعضاً بیش از درآمدتان درست سر پیچ بعدی منتظر شماست؟ به همین دلیل است که پیشنهاد می‌کنم برای سال جدید، یک راهبرد مدیریت بهتر پول و درآمدتان را نسبت به خودتان متعهد شوید. در اینجا برخی نمونه‌های عملیاتی درست یا بهینه هزینه کردن را به شما خواهم گفت.


۲) چرا باید هنگام هزینه کردن، نیم‌نگاهی هم به سال بعد داشته باشیم؟


طبق نظرسنجی مؤسسه «مگنیفای مانی»، متوسط مصرف‌کنندگان امریکایی به طور میانگین مبلغ ۱۰۵۴ دلار برای پرداخت هزینه‌های ایام تعطیلات دچار بدهی می‌شوند. نیمی از افرادی که مورد نظرسنجی قرار گرفتند، اعلام کردند سه ماه یا بیشتر برای بازپرداخت این مانده بدهی به زمان نیاز دارند و ۱۰ درصد از آن‌ها گفتند در این مدت می‌توانند با حداقل هزینه‌کرد زندگی خود را اداره کنند. بازپرداخت حداقل ۱۰۵۴ دلار با تقسیط حداقل ۲۵ دلاری، پنج سال و یک ماه طول می‌کشد و ۴۵۲ دلار هم کارمزد به آن تعلق می‌گیرد. کارمزدی باید پرداخته شود که تقریباً نیمی از مبلغ اصلی هزینه خواهد بود. در این روز‌های پر هزینه که اغلب اجناس یا خدمات با قیمتی بالا عرضه می‌شوند، کلید اجتناب از این وضعیت، یک بودجه انعطاف‌پذیر و در عین حال انقباضی است. با برنامه‌ریزی برای نحوه خرج کردن و کنار گذاشتن یک مبلغ احتیاطی یا سپرده، شما بهتر قادر خواهید بود برای ورود به سال مالی جدید آماده شوید. مفهوم این توصیه آن است که به نحوی عمل کنید تا راهی بابت حفظ بیشتر پولی که به زحمت به دست می‌آید بیابید؛ مثلاً موارد با اولویت نه چندان مهم را کاهش یا حتی حذف کنید. مطمئن باشید شدنی است. پیشنهاد می‌کنم به عنوان قدم اول و ساده‌ترین راه، همه موارد و سرفصل‌های هزینه‌ای که دارید یا می‌خواهید انجام دهید را به روی کاغذ برای خودتان نوشته و در مقابل خود قرار دهید. ملاحظه کنید برای حرکات مالی جدید چقدر توانایی دارید و چگونه تعادل بین درآمد و مخارج را باید مدیریت کنید. اگر واقعاً پیمانه پر شده است، توصیه می‌کنم به بودجه خود مجالی برای تنفس مجدد بدهید، قبل از آنکه هزینه‌ای جدیدی هم از راه برسد.


۳) چگونه برای تعطیلات، بودجه خود را تنظیم کنیم؟


فهرستی از کار‌هایی که در ایام تعطیلات و نیز تعهداتی که دارید، تهیه کنید مانند مسافرت با ماشین، قطار یا هواپیما به منظور گردش یا دیدار خانواده و بستگان، خرید‌هایی که خانواده در نظر دارند و سایر هزینه‌ها و اقساط و بدهی‌هایی که باید تسویه شود. فراموش نکنید که چیز‌های کوچک را هم لحاظ کنید. مانند دید و بازدید، هدایا، صرف ناهار یا شام با خویشان و دوستان و مهمانی‌های بیرون از خانه.


سپس، یک مبلغ تقریبی برای هر مورد بنویسید و ۱۰ درصد هم به مبالغ فوق اضافه کنید تا در صورتی که برنامه‌ها را با هزینه بیشتری به پایان رساندید، یک مبلغ احتیاطی و سپرده در اختیار داشته باشید. حالا، هزینه کل را جمع کنید. سپس بودجه موجود و جاری خود را حساب کنید تا ببینید در تعطیلات به طور منطقی چه مبلغی می‌توانید هزینه کنید، بدون آن که مجبور به قرض کردن یا ایجاد بدهی جدید بشوید یا ناچار شوید به پس‌اندازتان ناخنک بزنید. اگر شبیه بیشتر مردم عمل کنید، احتمالاً آن کار‌هایی که استطاعت و توان هزینه‌کرد آن‌ها را دارید، کمتر از پول لازم برای انجام کل این فعالیت‌ها خواهد بود، لذا اکنون وقت آن است که انتخاب کنید: آیا سعی می‌کنید پول و درآمد بیشتری برای تعطیلات به دست آورید مثلاً از آن دسته مشاغلی هستید که دریافتی مکفی دارند یا می‌توانند با تلاش بیشتر درآمد مناسبی داشته باشند یا خیر به دلیل درآمد محدود‌تر سعی می‌کنید هزینه‌های خود را تقلیل دهید؟ شما صرفاً دو راه پیش رو دارید:


انتخاب اول، پول بیشتری به دست بیاوریم: بسیار خوب. اگر کاهش هزینه‌ها در تعطیلات سال نو گزینه شما نیست و درآمد مکفی هم ندارید، به برخی راه‌هایی که می‌توانید پول بیشتری دربیاورید فکر کنید:
- فروش لوازم دست دوم در خانه از طریق مغازه‌های فروش لوازم دست دوم، چاپ تراکت و پخش در محله یا آگهی فروش در سایت‌های مجازی فروش لوازم دست دوم. 
- وسایل دست‌ساز خانگی یا صنایع دستی درست کنید و بفروشید.
- شیرینی‌ها خانگی درست کنید و بفروشید. 
- در بازار‌های شب سال نو، فضا یا غرفه‌ای اجاره کنید و مواد غذایی خانگی یا لوازمی را که می‌خواهید، بفروشید. 
- در صورت کسب مجوز از مدیرتان، مدت بیشتری اضافه‌کاری کنید؛ و سایر مواردی که هر کسی به فراخور حال خودش برایش قابل اجراست.


انتخاب دوم: کمتر خرج کنیم. بنا بر یک ضرب‌المثل قدیمی ایرانی: «چو دخلت نیست، خرج آهسته‌تر کن.» هیچ راهی برای به دست آوردن پول بیشتر ندارید؟ پس وقت آن رسیده است تا چند مورد را از فهرست هزینه‌های خود حذف کنید. آیتم‌های موجود در فهرست نوشته شده را از مهم‌ترین‌ها به کم‌اهمیت‌ترین‌ها مرتب کنید. روی لیست تمرکز کنید و ببینید چه مواردی را و کدام هزینه‌ها را می‌توانید کاهش دهید یا به حداقل برسانید یا اصلاً حذف کنید. آیا شما همیشه هدیه‌ای گرانقیمت برای پدر و مادر یا همسر خود خریداری می‌کردید و دو طرف به هم هدیه می‌دادید؟ آیا می‌توانید از آن‌ها بخواهید امسال با هدیه‌ای ارزان‌تر یا حتی یک کارت تبریک و یک شاخه گل کنار بیایند؟


در صورت امکان، سعی کنید تجربیات دیگری را به جای هدایا جایگزین کنید. پیشنهاد می‌کنم همگی به پارکی رفته و ناهار را دور هم آنجا صرف کنید یا مثلاً شیرینی و کلوچه خانگی درست کرده و برای عصرانه به پیاده‌روی و صرف چای و کلوچه در حاشیه شهر بروید. خروجی آرامش و شادی با هم بودن افراد خانواده اثرش از یک هدیه بسیار ماندنی‌تر است.


هنگامی که به صورت آنلاین اقدام به خرید هدیه، بلیت کنسرت یا سینما یا تور‌های مسافرتی می‌کنید، از امتیاز سایت‌هایی استفاده کنید که با تخفیف همراه هستند. همه این چیز‌های کوچک خودش به صرفه‌جویی شما کمک می‌کند. بعضی از افراد با تصمیمات شما کمتر همراه خواهند شد یا چندان آن‌ها را نمی‌پسندند، اما این نوع هزینه‌کرد به مثابه شنا برخلاف جریان آب است زیرا درگیر قسط و بدهکاری شدن به یک روال هر ساله برای اکثر مردم بدل شده و انتخاب‌های مالی مسئولانه و واقع‌بینانه‌تر کمی برایشان عجیب به نظر می‌رسد. فقط سعی کنید با همین فرمان پیش بروید و دلایل خود را به هر کسی که می‌پرسد با احترام توضیح دهید.


۴) برای تعطیلات جدید مقررات جدیدی وضع کنید


برای تعطیلات امسال مقررات جدید را تهیه کنید. اگر همیشه در ایام تعطیل و در طول سال به زادگاه خود برای دیدار خانواده می‌روید، اگر امکان دارد تعداد رفتن‌هایتان را کمتر کنید. شما می‌توانید زمان رفتن خود را برای تعطیلاتی برنامه‌ریزی کنید که هزینه سفر برون‌شهری کمتر بوده و جزو ایام اوج مسافرت سال نمی‌باشد یا رفتنتان را به تعطیلاتی موکول کنید که برایتان خیلی مهم است. یکی از دوستان تازه متأهل شده من طوری برنامه‌ریزی کرده بود و با نامزدش قول و قرار گذاشت تا در یکی از تعطیلات با نامزدش به شهر خود نزد پدر و مادرش برود و تعطیلی دیگر را همراه با خانواده نامزدش سپری کند. ایامی را هم داخل شهر محل سکونت و کار خود به گشت و گذار بپردازند. او با خوشحالی به من می‌گفت: هیچ یک از خانواده‌ها تا کنون هم احساس فرق گذاشتن نکردند، چون خانواده او و نامزدش زمان برابری را با فرزندان خود سپری می‌کردند و در این مرحله، آن‌ها به این روال عادت کرده‌اند.


اگر هدیه دادن در این ایام برای خانواده خیلی مهم است، با سایر اعضای خانواده صحبت کنید که محدودیت‌هایی قائل شوید یا اقلامی انتخاب کنید که در چارچوب بودجه شما باشد. این روز‌ها خیلی از مردم با این فرهنگ خو گرفته‌اند که هدایا، کفش، ساعت، لباس یا لوازم مصرفی خانگی بخرند که واقعاً از دهک طبقاتی خانواده آن‌ها بالاتر است. بر خلاف تصور این گروه در اختیار داشتن کالا‌های سرمایه‌ای مانند خانه و ماشین و امثالهم امتیاز محسوب می‌شود نه داشتن انواع کالا‌های مصرفی که به مرور زمان هم مستهلک می‌شوند. البته قصد من مخالفت با شیک‌پوشی نیست. ضمناً حتماً ضرورت ندارد هدایای مبادله شده بین خانواده و فامیل از نظر ارزش با هم برابر باشند یا یکی خیلی گرانقیمت‌تر از دیگری باشد. در تجربه شخصی من، حتی بچه‌های کوچک هم معمولاً فراموش می‌کنند برایشان چه خریده‌اید. مدیریت بودجه و هزینه در موسم تعطیلات گاهی اوقات بیشتر مدیریت بر احساسات می‌شود.


به نظر شما آیا فامیل و دوستان شما خیلی به اینکه شما در این ایام به چه نحوی عمل می‌کنید، خرید می‌کنید یا مسافرت می‌روید، اهمیت می‌دهند؟ شاید پاسخ شما مثبت باشد، اما گره زدن این نوع هزینه‌ها با اعتبار و وجهه شما کار درستی نیست. به نظر من حضوری شاد و دلنشین در کنار شما بیشتر برای خانواده و دوستان اهمیت خواهد داشت. در صورت ضرورت چنانچه شما به خانواده یا فامیل توضیح بدهید که، چون صورتحساب‌های شما در حال افزایش است، نمی‌توانید بدون صرفه‌جویی در برنامه‌های مشترک با آن‌ها یا انواع خرید‌ها شرکت کنید، آن‌ها درک خواهند کرد. هر زمان کسی به من گفت: به دلیل مدیریت هزینه‌ها فعلاً استطاعت تأمین چیزی یا انجام کاری را ندارد، من همیشه درکش کردم. احتمالاً خانواده شما هم همین برخورد و نگرش را خواهند داشت.


منبع: روزنامه جوان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب