دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1397 - 10:28
اکبر نصراللهی*

تعریف بی‌بی‌سی از تروریست و اقدام تروریستی کدام‌ است؟

علت اینکه بی‌‌بی‌سی آشکارا برخلاف مردم، اقدام‌ تروریستی نیوزیلند و کشتار حدود ۵۰ نفر از مسلمانان را روایت می‌کند، موضوعی درخور تأمل است. 
کد خبر : 368588
4de2dac8-4f09-42ff-99e8-27d5b93295fc.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اکبر نصراللهی در یادداشتی به نحوه پوشش رسانه‌ای حادثه تروریستی نیوزیلند توسط بی‌بی‌سی پرداخته است که در ادامه می‌خوانید: برخورد دوگانه بی‌بی‌سی را  با توجه به سوابق قبلی (اهواز، چابهار،متروی لندن و...)، عجیب نمی‌دانم‌ اما علت اینکه  بی‌‌بی‌سی حاضر است اینگونه آشکارا برخلاف مردم، این‌ اقدام‌ تروریستی و کشتار حدود ۵۰ نفر از مسلمانان را روایت کند، موضوعی درخور تأمل است. 


وقتی در مورد مصادیق اقدام تروریستی اجماع وجود دارد و حتی مقامات نیوزیلند آن را به‌صراحت تروریستی می‌دانند، چرا برخی رسانه‌های داخلی و بی‌بی‌سی فارسی آن را با واژه‌هایی مثل حمله مرگبار، مرگبارترین تیراندازی حمله مسلحانه و غیره توصیف می‌کنند؟


اگر به دلایل آنچه که در ادبیات کلاسیک ارتباطات، پرهیز از به‌کار بردن صفت در خبر  جز در  آمار و ارقام و واگذار کردن قضاوت به مخاطبان، از  استفاده از صفت تروریستی امتناع می‌کنند، باید گفت: اولاً بی‌بی‌سی هر روز بارها از صفت‌های مختلف غیرکمّی استفاده می‌کند؛ بنابراین با رویه جاری بی بی سی مغایرت دارد. ثانیاً اصول حرفه‌ای، استفاده از صفت را موقعی که با احساسات و درک مردم هم‌راستا باشد، همانند صفات کمی و نقل از منابع مجاز می‌داند و ثالثاً تعریف مجامع بین‌المللی از تروریست تکلیف را روشن کرده است. 


*رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه


انتهای پیام/4028/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب