دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1397 - 17:42
دکتر طهرانچی در آبادان:

مراکز تحقیقاتی متناسب با زیست‌بوم دانشگاه آزاد اسلامی باشند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نوزدهمین جلسه هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان گفت: مراکز تحقیقاتی متناسب با زیست‌بوم دانشگاه آزاد اسلامی باشند.
کد خبر : 368110
636847866637030978.jpg

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که برای حضور در نوزدهمین جلسه هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، بازدید از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس و اردوهای راهیان نور به استان خوزستان سفرکرده است، صبح امروز، پنجشنبه 23 اسفند با نمایندگان اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان دیدار و گفت‌وگو کرد.


دکتر طهرانچی در ابتدای این نشست سه‌ ساعته با ابراز خرسندی از حضور در آبادان و دیدار و گفت‌وگو با اساتید و کارکنان این واحد دانشگاهی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه اجتماعی است که مردم اراده کردند و در شهرهای خود واحدهای دانشگاهی را ایجاد کردند، این دانشگاه متعلق به هیچ دولتی نیست و مردم صاحب آن هستند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: مردم طی 36 سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی را ایجاد کردند و با حمایت خود این دانشگاه را توسعه دادند، بنابراین حیات این دانشگاه با شهرها گره خورده و برای بقای آن باید به فکر زندگی مردم باشیم.


وی با بیان اینکه آبادان اولین شهر صنعتی و تجاری ایران است، گفت: آبادان نخستین شهری است که با مظاهر غرب آشنا شد و از گذشته در این شهر صنعت و تجارت وجود داشت؛ به همین دلیل پالایشگاه، صنعت اقتصاد را به این شهر آورد و 8 سال جنگ تحمیلی ظلم بزرگی به این شهر روا داشت، اما با رشادت و پایمردی، مردم آبادان و خرمشهر در مقابل هجوم دشمن ایستادگی شد.


عضو هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه این دانشگاه در نوع خود بی‌نظیر است که برای توسعه شهری مبتنی بر دانش ایجاد شده است، ادامه داد: رسالت دانشگاه آزاد اسلامی در آبادان برای این مردم که برای خودشان در دانشگاه سرمایه‌گذاری کردند، نباید این باشد که فقط به فکر حقوق آخر ماه باشیم، بلکه باید برای توسعه شهری و توسعه هوشمند آبادان برنامه‌ریزی کنیم.


دکتر طهرانچی افزود: اگر دانشگاه آزاد اسلامی برای مردم نباشد، مردم از این دانشگاه روی برمی‌گردانند، درحالی‌که اگر برای مردم باشیم، اقبال مردمی به این دانشگاه بیشتر شده و رونق می‌گیرد. واحد آبادان 120 عضو هیئت‌ علمی یعنی 120 فکر و ایده در اختیار دارد و نباید با وجود این ظرفیت فقر و مسائل اجتماعی در این شهر وجود داشته باشد. به‌عنوان‌ مثال نباید دیدگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی به این شکل باشد که رشته روانشناسی راه‌اندازی کنیم تا دانشجو جذب کنیم و درآمدزایی داشته باشیم، بلکه باید نگاه این باشد که رشته روانشناسی برای بهبود زندگی مردم و حل مشکلات اجتماعی داشته باشیم و با این اهداف دانشجو جذب و تربیت کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه آبادان باید سرآمد زندگی شهری بر مبنای شیلات باشد، تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی هتلدار نیست، اما آموزش هتلداری می‌دهد، متولی ایجاد بیمارستان نیست، اما آموزش پزشکی ارائه می‌کند، صنعت آن ماهیگیری نیست، اما ماهیگیر تربیت می‌کند. مردم اگر بدانند که رشته‌های دانشگاهی موجب افزایش راندمان اقتصاد شهر می‌شود و اشتغال جوانانشان را تأمین می‌کند، به دانشگاه آزاد اسلامی اقبال نشان می‌دهند، بنابراین باید اقتصاد شهرها را ببینیم و دانشگاه را درگیر آن کنیم.


وی با اشاره به بازدید خود از منطقه هورالعظیم، اظهار داشت: وقتی هور را می‌بینی این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما چنین ظرفیتی را در کشور در اختیارداریم، اما باید شاهد گرانی‌ها باشیم، در صورتی‌ که می‌توانیم با تصویب حوزه شیلات بازار را مدیریت کنیم.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نتایج امروز تصمیم‌گیری ما در نظام آموزش عالی 20 سال آینده به بار می‌نشیند، گفت: اگر امروز در آموزش عالی تصمیمی بگیریم، 10 سال طول می‌کشد تا دانشجو مقاطع تحصیلی خود را در دانشگاه بگذراند و 10 سال هم‌زمان می‌برد تا اثرگذاری آن‌ها در بازار را ببینیم. شهرداران، اعضای شورای شهر، استانداران، فرمانداران، نمایندگان مجلس و... محصول آموزش و تربیت 20 سال گذشته در دانشگاه‌ها هستند، بنابراین تصمیم‌گیری در نظام آموزش عالی از اهمیت و اثرگذاری بالایی برخوردار است.


دکتر طهرانچی در ادامه بر پرهیز واحدها از سپرده‌گذاری‌ها در بانک‌ها در متمم 5 ماهه بودجه سال ٩٧ خبر داد و گفت: واحدهای دانشگاهی سرمایه خود را در بانک‌ها سپرده‌گذاری کرده بودند و سود بانکی دریافت می‌کردند، در جریان بررسی بودجه مصوب کردیم که سرمایه واحدهای دانشگاهی به بانک‌های قرض‌الحسنه طرف قرارداد با دانشگاه آزاد اسلامی منتقل شود تا بتوان از محل این سپرده‌گذاری به دانشجویان وام‌های قرض‌الحسنه ارائه کرد.


باید بسیج همگانی در تولید اندیشه برای اصلاح ریل‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شود


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه باید بسیج همگانی در تولید اندیشه برای اصلاح ریل‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شود، گفت: اگر امروز برای آینده دانشگاه اندیشه و تدبیر نداشته باشیم، تعداد دانشجویان واحد آبادان از 6 هزار دانشجو به 8 هزار دانشجو افزایش نمی‌یابد. زیبنده نیست 800 هزار نفر در هفته به منطقه اروند بیایند، اما دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان 8 هزار دانشجو هم نداشته باشد.


عضو هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر احتمال ادغام واحدهای آبادان و خرمشهر خاطرنشان کرد: خرمشهر نماد مقاومت است و باید دانشگاهی درخور این شهر وجود داشته باشد، بنابراین به‌هیچ‌وجه این واحد با واحد آبادان یا واحدهای دیگر ادغام نخواهد شد. واحدهای آبادان و خرمشهر باید به‌دوراز موازی کاری و به‌صورت هم‌افزا فعالیت داشته باشند.


وی با بیان اینکه آبادان یک شهر تمدنی است، خاطرنشان کرد: 29 شهر در جهان بیش از 10 میلیون جمعیت دارد که 21 شهر آن کنار آب قرار دارند و فقط سه شهر که یکی از آن‌ها تهران است، کنار آب نیست. با توجه به این موضوع، آبادان ظرفیت جمعیتی مناسبی دارد و یکی از کانون‌های جمعیتی کشور در آینده خواهد بود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به مسئولان واحد آبادان پیشنهاد داد که با توجه به پتانسیل‌های این شهر، همایش توسعه آبادان را برگزار و ظرفیت شهری و ملی آبادان را از لحاظ فکری به هم نزدیک کنند تا بتوانند با در نظر گرفتن نقش دانشگاه آزاد اسلامی مدلی برای توسعه آبادان استخراج کنند.


دکتر طهرانچی افزود: واحد آبادان که در همسایگی عراق قرار دارد می‌تواند رشته مدیریت MBA در زمینهٔ تجارت با عراق را راه‌اندازی و موجب افزایش دانش کشور برای تجارت با عراق شود. آبادان باید دروازه ایران برای تجارت باشد. واحد آبادان باید بتواند در رشته مدیریت بازرگانی از چند استاد عراقی برای تدریس استفاده کند و دانشجویان را با حقوق تجارت و قوانین عراق آشنا کند.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از واحد آبادان خواست که برای تبدیل‌شدن به درگاه ارتباطی با دانشجویان و دانشگاه‌های عراق، آموزش زبان عربی و حقوق تجارت عراق و... را در دستور کار برنامه‌های خود قرار دهد.


وی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ما اجازه داریم در رشته‌ها 40 درصد تغییر داشته باشیم، بنابراین می‌توانیم رشته مدیریت بازرگانی را با محوریت تجارت با کشور عراق ارائه کنیم یا روانشناسی متناسب با نیاز مردم عراق داشته باشیم.


مدل دانشگاه آزاد اسلامی حرکت بر مبنای شبکه‌های گسترده است


وی با بیان اینکه مدل دانشگاه آزاد اسلامی حرکت بر مبنای شبکه‌های گسترده است، یادآور شد: دانشگاه‌های طراز اول کشور بر مبنای نخبگان حرکت می‌کنند و یکی از اشکالات دانشگاه آزاد اسلامی این بود که از دانشگاه‌های نخبگانی تقلید کرد و به همین دلیل بوروکراسی‌های پیچیده در دانشگاه آزاد اسلامی خلق شد که در حال حذف آن‌ها هستیم.


عضو هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: معتقدیم که رشته‌های فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی باید مسائل مردم را حل کند نه صنایع کلان، برای اینکه اگر بخواهیم به سمت باز کردن قالب‌های صنایع کلان برویم درگیر بوروکراسی‌های دولتی می‌شویم، به همین دلیل طرح پایش را برای استفاده از شبکه گسترده و یکپارچه دانشگاه آزاد اسلامی طراحی کردیم تا بتوان توانمندی این دانشگاه را به اثبات رساند.


دکتر طهرانچی در پاسخ به دغدغه نمایندگان اساتید حق‌التدرس دانشگاه آزاد اسلامی درباره کم بودن مبلغ حق‌التدریسی در این دانشگاه، اظهار داشت: جدول حق‌التدریس دانشگاه آزاد اسلامی جدول خوبی است، اما باید در سال‌های گذشته به‌روزرسانی می‌شد که این کار صورت نگرفته، البته در هیئت‌رئیسه دانشگاه تصویب کردیم که جدول سابق کنار گذاشته شود و جدول قانونی اجرایی شود.


وی تأکید کرد: ما به‌ صورت دولتی نمی‌توانیم دانشگاه را مدیریت کنیم. باید یک مدلی در دانشگاه طراحی کنیم که اگر درآمدهای دانشگاه افزایش یافت درآمد کارکنان و اعضای هیئت‌علمی افزایش یابد و در صورت کاهش هم این درآمدها متناسب با وضعیت واحد باشد.


عضو هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به درخواست نماینده کارکنان زن واحد آبادان اظهار داشت: ما برای بانوان شخصیت اجتماعی قائل هستیم. باید یک مدل جامع و مبتنی بر آموزه‌های اسلامی استخراج‌ کنیم که مادر بودن و همسر بودن هم در آن دیده شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به صحبت‌های یکی از نمایندگان کارکنان درباره امنیت شغلی و تغییر وضعیت کارکنان از قراردادی به رسمی، گفت: این برداشت که سازمان باید با رسمی کردن کارکنان امنیت شغلی را تأمین کند، اشتباه است، چراکه ما یک بنگاه خصوصی هستیم، اگر روزی بنگاهی زیان‌ده و تراز مالی آن منفی شد و درآمد و هزینه آن تناسب نداشت باید بتوانیم آن را مدیریت کنیم.


وی ادامه داد: توصیه ما به همه مدیران واحدها این است که برای واحدها درآمد کسب کنند و از آنجایی‌که دانشگاه آزاد به پول نفت وابسته نیست باید منابع مالی خود را مدیریت کند.


مراکز تحقیقاتی متناسب با زیست‌بوم دانشگاه آزاد اسلامی باشند


دکتر طهرانچی درباره فعالیت مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در ساختار جدید خاطرنشان کرد: معاونت فناوری و نوآوری در حال تدوین و طراحی مدل مراکز رشد است که این مراکز بتوانند حافظ منافع دانشگاه آزاد اسلامی باشند. فعالیت‌های مراکز رشد باید واقعی باشد و بتواند بسترساز اشتغال و مقام آموزش شود. فعالیت مراکز رشد را مهم می‌دانیم، اما نمی‌خواهیم مقلد دانشگاه‌های دولتی باشیم و باید مراکز تحقیقاتی متناسب با زیست‌بوم دانشگاه آزاد اسلامی باشند.


برنامه‌ریزی برای اعطای وام‌های قرض‌الحسنه به کارکنان و اعضای هیئت‌ علمی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین از برنامه‌ریزی برای اعطای وام‌های قرض‌الحسنه به کارکنان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: در خصوص وام‌های کارکنان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه تکلیف کردیم وام‌هایی که سود به آن تعلق می‌گیرد، حذف شود و وام بدون کارمزد به کارکنان تعلق بگیرد.


در این جلسه صمیمانه که سه ساعت به طول انجامید، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین فرج‌الله براتی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، عامر کعبی و جلیل مختار نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.


انتهای پیام/4108/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب