ورود دندانپزشکان تجربی به عرصه ایمپلنت ممنوع!
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سید جلیل صدر اظهار کرد: استفاده از ایمپلنت نیازمند بررسی است، در این راستا اولین کار شناخت، تشخیص و بررسی بیمار با معاینه دقیق است، عوارض ناشی از درست استفاده نکردن از ایمپلنت بسیار زیاد است؛ درصورتی که ایمپلنت کج گذاشته شود، از استخوان بیرون بزند و یا با زیاد پائین رفتن به عصب دندان برسد برای بیمار تبعات جدی را ایجاد خواهد کرد.
دبیر علمی دهمین کنگره دندانپزشکان عمومی ایران، ادامه داد: متأسفانه در دندانپزشکان تجربی به طور چشمگیری دیده میشود که به صورت ناخواسته وارد این کار شدهاند و وزارت بهداشت باید حتما از این امر جلوگیری کند، این در حالیست که آنها اجازه ورود به هیچ گونه اقدام دندانپزشکی ندارند اما وارد ایمپلنت هم شدهاند!
صدر تاکید کرد: دندانپزشک تجربی نباید در کشوری که ۶۸ دانشکده دندانپزشکی دارد، وجود داشته باشد زیرا خجالت آور است و هر روز قارچ مانند رویش پیدا میکنند. مردم باید هوشیار باشند که برای انجام اقداماتی مانند ایمپلنت به دندانپزشک حاذق؛ باتجربه و با سواد مراجعه کنند.
وی شایعترین بیماریهای دندان در درجه اول را رسیدگی ناشی از عدم رعایت بهداشت، تغذیه ناسالم، نداشتن چکاپهای مکرر و مرتب و ژنتیک و اولین علامت بروز بیماریهای لثه را خونریزی برشمرد و گفت: لثه باید صورتی رنگ و سطحش مانند پرتقال دانه دانه و لبه آن چاقویی باشد و تیز به دندان بچسبد.
صدر همچنین افزود: در واقع لثه بیمار بر اثر کوچکترین عامل تحریک زا مانند استفاده از نخ دندان دچار خونریزی میشود، لثه سالم نباید خونریزی کند. بنابراین اقدام اصلی در این باره تاکید بر مسواک زدن است، در این راستا قدم اول آموزش بهداشت است. برای نمونه مسواک زدن روزانه به اعزای هر بار مصرف غذا است (از ۳ تا ۵ بار). برخی افراد پس از مصرف هر وعده غذایی، مسواک زدن را به شب موکول میکنند در حالی که این کار صحیح نیست، بنابراین و به طور کلی ۲۰ دقیقه پس از مصرف غذا مسواک کردن دندانها حائز اهمیت است.
دبیر علمی دهمین کنگره دندانپزشکان عمومی ایران توصیه کرد: افرادی که نوشابه مصرف میکنند باید یک مشت آب درون دهانشان بچرخانند تا شیرینی آن از دهانشان خارج شود؛ به همین دلیل توصیه من روزانه ۵ بار مسواک زدن است. استفاده از نخ دندان هم اهمیت بسزایی دارد زیرا مسواک تنها روی دندان را تمیز میکند در عین حال استفاده از دهان شویههای خوب و در صورت عدم ابتلا به فشار خون مصرف آب و نمک هم برای جلوگیری از پوسیدگی دندان نیز موثر است.
انتهای پیام/