چگونه در هر بحثی برنده باشید؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، اینکه بدانید چگونه خودتان را جای طرف مقابلتان قرار دهید و با او همدلی کنید، یکی از بهترین راههای برنده شدن در هر بحث و مشاجرهای است، چون به شما این امکان را میدهد که روی پیدا کردن یک راه حل مناسب متمرکز شوید.
هیچکس دوست ندارد با اطرافیانش جر و بحث کند، اما گاهی این جر و بحثها برای ابراز عقیده لازمند. در این مطلب نکاتی را به شما ارائه میدهیم که چگونه میتوانید برندهی هر بحثی باشید.
پیش از هر چیزی باید بگوییم که جنگ و دعوا کردن هرگز خوب نیست و بهتر است با گفتگو مسائل را حل کنید؛ درست مثل یک انسان متمدن! اما واقعیت این است که بعضی از آدمهای دور و بر ما «بلد نیستند» چگونه گفتگو و رفتار کنند که تبدیل به مشاجره و درگیری نشود.
متمدن باشید
فراموش نکنید که جنگ و دعوا جنبهی غیرمنطقی دارد و نمیگذارد درست فکر کنیم. حفظ خونسردی و آرامش یکی از اصلیترین ابزارهای در دسترس برای پیروزی در بحث است. باید به حرفهای طرف مقابل گوش دهید و درگیر احساسات نشوید. بدین ترتیب میتوانید منطقی فکر کنید و تسلیم هیجانات خود نشوید. ضمناً حفظ آرامش به معنی احترام به نظر طرف مقابل نیز هست و به او نیز فرصت میدهید بدون تنش حرفش را بزند.
مطلع و آگاه باشید
یکی از بهترین راههای برنده شدن در هر بحثی این است که تمام اطلاعات لازم را که به شما این امکان را میدهد تا ایدهای را رد کنید یا بپذیرید در اختیار داشته باشید. برای اینکه با اطمینان صحبت کنید باید آگاه باشید. شاید طرف مقابل شما به این دلیل بحث میکند که آگاه نیست و به محض اینکه حقیقت را از شما بشنود، نظرش را تغییر بدهد. قرار نیست اگر کسی مشاجره را شروع کرد شما نیز با همان شیوه پیش بروید، بلکه باید تمام ابزارها و منابع را رو کنید تا طرف مقابل بتواند از زاویهی دیگری به مسئله نگاه کند.
به خود نگیرید
گاهی بحثها واقعا مربوط به شخص شما نمیشوند یا دست کم مستقیماً شما را هدف نمیگیرند. مثلاً اگر رئیس شما به دلیل رفتار نادرست مراجعه کنندهای عصبانی و بداخلاق شده باشد ممکن است بیدلیل فرد دیگری را سرزنش کند که اصلاً ربطی به او ندارد. وقتی مشاجرهای را شخصی تلقی میکنید و همه چیز را به خود میگیرید، جنگ را باختهاید. چرا؟ زیرا احساسات و هیجانات جولان میدهند و نمیگذارند مسائل را منطقی و شفاف ببینید.
سعی نکنید برنده شوید
صادقانه بگوییم، یکی از بهترین راههای برنده شدن در بحث این است که نخواهید برنده شوید! شاید ضد و نقیض به نظر برسد، اما واقعا اینطور نیست. اگر عقیدهتان این باشد که «تا سر حد مرگ بجنگید»، یعنی اجازه نمیدهید هیچ تغییری در ذهنتان روی بدهد و طرف مقابل نیز دقیقاً همینطور فکر و رفتار خواهد کرد. از سویی دیگر، اگر نسبت به چیزی که طرف مقابلتان میگوید علاقه نشان دهید و هدفتان این باشد که از این بحث هر دوی شما سود ببرید، احتمال اینکه به چیزی که میخواهید برسید خیلی بیشتر خواهد بود.
خودتان را جای طرف مقابل بگذارید
گاهی ممکن است فکر کنید موضوعی که طرف مقابلتان پیش کشیده اصلاً مشکل یا مسئلهی خاصی نیست، اما برای او واقعاً اینطور است (یا برعکس!). اگر خودتان را جای طرف مقابل بگذارید هرگز ضرر نمیکنید. تغییر زاویه دید نسبت به یک موقعیت کمکتان میکند بدون اینکه مجبور شوید آنچه طرف مقابل میگوید را اجباراً بپذیرید، او را درک کنید و موضع دفاعی نگیرید، در نتیجه شانس برنده شدن شما در بحث خیلی بیشتر میشود. درک و همدلی اولین قدم برای شکستن دیواری است که مشاجره بین شما میسازد. خودتان را از دعوا جدا کنید و روی طرز فکر طرف مقابل و راه حل تمرکز کنید تا هر چه زودتر و مفیدتر، بحثتان تمام شود.
بحث را به حاشیه نبرید
این نکته بسیار مهم است، زیرا کمکتان میکند روی موضوع متمرکز بمانید و هدفتان را که پیدا کردن راه حل است فراموش نکنید. وقتی با کسی بحث میکنید، گاهی ممکن است او از موضوع اصلی پرت شود و در مورد چیزهایی حرف بزند که در این لحظه جایشان نیست (مثلاً پیش کشیدن مسائل گذشته) و صحبت را به حاشیه میبرند. اگر چنین اتفاقی افتاد سعی کنید گفتگویتان را به موضوع اصلی برگردانید. با طفره رفتن و به حاشیه کشاندن نه تنها چیزی حل نمیشود بلکه پیچیدهتر هم میشود.
سؤالهای باز بپرسید
این تکنیک نیز در پیروز شدن در بحث بسیار سودمند است، زیرا به تمام افراد درگیر در بحث این امکان را میدهد که به راه حل فکر کنند. به جای اینکه سؤالهای اتهامآمیز بپرسید یا پرسشی مطرح کنید که مسئله را بغرنجتر کند، سؤالتان را جوری بپرسید که طرف مقابل (یا نفرات مقابل) احساس خطر یا تهدید نکنند. مثلاً بپرسید: فکر میکنی ما چگونه میتوانیم وضعیت مالیمان را بهتر کنیم؟ نظرت در مورد دو مقصدی که برای سفر در نظر گرفتهایم چیست؟ چطور میتوانیم مشتریان را ترغیب کنیم که به سمت بازار رقیبمان نروند؟
احساسات خود را کنترل کنید
کنترل احساسات حین بحث و مشاجره واقعاً مهم است، زیرا بیشتر بحثها احساسات ما را تحریک میکنند و به سختی میتوانیم آنها را کنترل و آرام کنیم. در دست گرفتن کنترل هیجانات اصلا کار سادهای نیست، مخصوصاً اگر موضوع مورد بحث، حساس و عاطفی هم باشد، اما غیرممکن نیست. چطور میتوانیم تسلیم احساسات خود نشویم؟ با حفظ خونسردی، تنفس عمیق و اگر ممکن بود، قدم زدن و کمی فاصله گرفتن از بحث.
یادتان باشد نه کسی که داد و فریاد میکند قویتر است و نه کسی که ساکت میشود و گریه میکند ضعیف است، بلکه حفظ خونسردی و کنترل افکار و احساسات است که قدرت و تدبیر را نشان میدهد. البته اجرا کردن تمام تکنیکهای توصیه شده چیزی است که نیاز به تمرین و تمرکز و توجه دارد. اما بعد از دیدن نتیجه خواهید دید که ارزشش را دارد، چون هم به آنچه که میخواهید میرسید و هم دلخوری و کینه به جا نمیگذارید.
منبع: برترینها
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/