استفاده مثبت از چهارشنبهسوری در افزایش نشاط اجتماعی
مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: باید از کارکردهای مثبت چهارشنبهسوری برای افزایش نشاط اجتماعی استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: چهارشنبهسوری از سنتهای قدیمی ایرانیان است اما در طی زمان تغییر ماهیت داده و از مسیر اصلی خودش خارجشده است.
این جامعهشناس با تأکید بر اینکه ماهیت چهارشنبهسوری باید حفظ شود، ادامه داد: فرهنگسازی مناسب برای برگزاری چهارشنبهسوری یکی از اقداماتی است که باید از سوی سازمانهای مختلف صورت گیرد.
ابهری تصریح کرد: این ماجرا یکسویه نیست و نهادهای دولتی نیز باید به این بحث ورود پیدا کنند تا مردم بهسوی وحدت ملی، یکپارچگی و دوستی حرکت کرده و از جشن چهارشنبهسوری برای برگزاری سالی جدید بدون تنشهای اجتماعی و سیاسی بهره ببرند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با تأکید بر اینکه جشن چهارشنبهسوری میتواند بهعنوان روز آشتی ملی نامگذاری شود، افزود: در سالهای گذشته ماهیت چهارشنبهسوری تغییر کرده است و وقتی نام چهارشنبهسوری میآید بسیاری از خانوادهها نگران شده و دلهره بر آنها حاکم میشود زیرا مدام تصویر سوخته بچهها و جوانان در جلوی چشمشان رژه میرود.
این پژوهشگر اجتماعی با اظهار تأسف از تغییر رویکرد چهارشنبه آخر سال ادامه داد: هدف از چهارشنبه آخر سال از قدیمالایام دور ریختن کینهها و دلخوریها بوده است. در قدیم اگر افرادی باهم قهر بودند از چهارشنبهسوری استفاده میکردند و آنها را باهم آشتی میدادند.
این جامعهشناس در ادامه تشریح کرد: نکتهای که در این میان حائز اهمیت است این است که بسیاری از نوجوانان با هیجانطلبی اقداماتی انجام میدهند که فضای چهارشنبهسوری را به میدان جنگ تبدیل میکند.
ابهری تصریح کرد: بارها بحث استفاده از مراکز معین برای برقراری جشن مطرحشده است اما بااینحال این اماکن بهصورت محدود در برخی از شهرها ایجاد میشود درحالیکه قرار دادن این مکانها میتواند نقش مهمی در کاهش آسیبهای چهارشنبهسوری داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه چهارشنبهسوری نماد صلح و دوستی است ادامه داد: فرهنگسازی کلید و راهکار مهم پیشگیری از حوادث ناشی از چهارشنبهسوری است و رسانه ملی و سازمانهای متولی میتوانند در این میان نقش تأثیرگذاری داشته باشند.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/