رضایت: ثبت 3500 مستند تولید علم نانو توسط دانشگاه آزاد اسلامی/ شمس: واحد تهران جنوب میتواند به قطب نانو در دانشگاه آزاد تبدیل شود
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این مراسم دکتر احمد شمس بیان کرد: «رویکردهای معاونت پژوهش با مدیریت جدید در دو سال اخیر تغییر کرده است و آنچه به عنوان رویکرد اصلی امروز در دانشگاه آزاد اسلامی مد نظر قرار گرفته میشود، دستاوردهای تولید علم و محصول است. آنچه به عنوان توصیه به تمام دانشجویان و اساتید فعال در این زمینه میتوان گفت، پرهیز از هر گونه نمایش و تبلیغ است. زیرا امروز نمایشها اعتباری در جامعه علمی ندارند، بلکه مقصود تنها فعالیت پژوهشی است که باعث تولید علم شود.»
وی در ادامه افزود: «این جشنواره میتواند نقطه آغازی باشد تا پژوهشها در راستای واقعیتی که وجود دارد به تولید محصول برسند. مهمترین نکته این است که از فردای این جشنواره چگونه به فناوری نانو نگاه کنیم.»
رئیس واحد تهران جنوب درباره فناوری نانو اظهار کرد: «نانو علم جوانی در ایران است. همچنین در دانشگاه آزاد و واحد تهران جنوب نیز علم جوانی محسوب میشود. بنابراین نمیتوان انتظار داشت که در مدت زمان کوتاهی به بازده بالایی برسد. اما با توجه به اینکه محصولات نانو دیربازده هستند، چشمانداز و افق خوبی پیش روی این علم جوان در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و میتوان تشخیص داد که این علم با چه سرعتی در حال پیشرفت است و اهداف آن در آیندهای نه چندان دور محقق میشود.»
با توجه به اینکه محصولات نانو دیربازده هستند، چشمانداز و افق خوبی پیش روی این علم جوان در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و میتوان تشخیص داد که این علم با چه سرعتی در حال پیشرفت است و اهداف آن در آیندهای نه چندان دور محقق میشود |
شمس تصریح کرد: «مسئولیت پیشرفت این فناوری بر عهده ما است و پیش بینی میکنیم با ظرفیتهایی که در دانشگاه تهران جنوب وجود دارد، این واحد میتواند به قطب نانو در دانشگاه آزاد تبدیل شود. اما همانطور که قبلا هم اشاره کردم، این فعالیتها نباید در قالب نمایش و تبلیغ باشد بلکه باید تنها به صورت فعالیتهای پژوهشی در راستای پیشرفت علم صورت بگیرد.»
در ادامه این مراسم دکتر سیدمهدی رضایت، مدیر کارگروه توسعه منابع انسانی ستاد فناوری نانو و رئیس واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد نیز به تشریح فناوری نانو در ایران و جایگاه این علم پرداخت و گفت: «فناوری نانو در ایران جایگاه بسیار مناسب و خوبی دارد. تمام دنیا ایران را در این فناوری به رسمیت میشناسند کشور ایران رتبه هفتم فناوری نانو دنیا را در کنار کشورهای بزرگی همچون آلمان، فرانسه و ژاپن دارد.»
رضایت با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره بهرهبرداری از این فناوری بیان کرد: «در سالهای اخیر بسیاری از پایان نامههای رشتهها درباره نانو بوده است که پیشرفت چشمگیری را در این فناوری حاصل کرده است. در حال حاضر 24 دانشگاه در کشور دارای رشته دکتری تخصصی فناوری نانو هستند. همچنین دردانشگاه آزاد اسلامی نیز در مقاطع کارشناسی ارشد رشتههای نانو تدریس میشود.»
مدیر کارگروه توسعه منابع انسانی ستاد فناوری نانو درباره تجهیزات این فناوری گفت: «آنچه در پیشرفت این علم تاثیرگذار است تجهیزات و دستگاهها برای تولید علم است، به همین منظور شبکه آزمایشگاهی نانو، توسط ستاد فناوری نانوی کشور راهاندازی شده که با امکاناتی که در اختیار دارد خدمات خوبی را به دانشمندان این علم ارائه میکند.»
رضایت افزود: «در حال حاضر 26 هزار نفر در حوزه فناوری نانو مشغول به کار هستند که 2 هزارو 500 نفر اعضای هیات علمی، حدود 13 هزار نفر دانش آموخته این علم و مابقی مشغول به کار دراین حوزه فعالیت میکنند.»
رئیس واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد، در خصوص تولید علم در فناوری نانو گفت: «کشور ایران در سال 2014، بیش از 5 هزارو 500 مقاله ISI نانو منتشر کرده است، که میتوان گفت حوزه فناوری نانو با توجه به این آمار از برتری خوبی نسبت به حوزههای دیگر برخوردار است. امسال نیز بیش از 4 هزار مقاله در isi منتشر شده است که کشور ایران دوشادوش کشور ژاپن در انتشار مقالات حرکت میکند.»
تا کنون نزدیک به سه هزارو 300 مستند ثبت شده در مقطع کارشناسی ارشد تولید علم نانو در دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است. همچنین در دکتری تخصصی نیز 276 مستند ثبت شده داریم که در کل نزدیک به سه هزارو 500 مستند توسط دانشگاه آزاد اسلامی ثبت شده است |
وی خاطر نشان کرد: «آنچه مد نظر سند دوم برنامه راهبردی ستاد فناوری نانو است، جایگاه پنجم در دنیا است. همچنین لازم به ذکر است 40 درصد از تولید علم در جهان اسلام، به عهده ایران است که با توجه به برنامههای صورت گرفته و چشمانداز پیشبینی شده این جایگاه پیشرفت میکند.»
رضایت درباره حمایت از پایان نامههای مرتبط با فناوری نانو گفت: «سیاستهای تامین اعتبار پایاننامههای فناوری نانو نزدیک به دو سال است که تغییر کرده. این پایاننامهها، با بررسیهای دقیق تا سقف 12 میلیون تومان حمایت میشوند که درصد حمایت مالی از طرف ستاد فناوری نانو، با توجه به امتیازات در نظر گرفته شده از پایان نامه ها اعمال میشود. پیشنهاد ما به پژوهشگران این حوزه در نظر گرفتن علم فناوری نانو در زندگی مردم است تا بتوانیم خدمات مناسبی را به کشور عزیزمان ایران ارائه کنیم.»
مدیر کارگروه توسعه منابع انسانی ستاد فناوری نانو با اشاره به تولیدات این فناوری اظهار داشت: «در حال حاضر نانوداروی ضد سرطان، ماسک تنفسی نانوالیاف، نانو درصنعت، تجهیزات صنعتی نانوپوشش و فیلترهای نیروگاهی نانویی تولید و در بازار ایران در حال استفاده است. آنچه در سند 10 ساله دوم ستاد فناوری نانو رویکرد اصلی محسوب میشود، تولید بیشتر محصولات نانو و توسعه صنعتی توسعه ثروت و حضور در بازارهای جهانی است.»
وی درباره جایگاه آزاد در تولید علم نانو افزود: «تا کنون نزدیک به سه هزارو 300 مستند ثبت شده در مقطع کارشناسی ارشد تولید علم نانو در دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است. همچنین در دکتری تخصصی نیز 276 مستند ثبت شده داریم که در کل نزدیک به سه هزارو 500 مستند توسط دانشگاه آزاد اسلامی ثبت شده است.»
رضایت ادامه داد:«سهم مقالات دانشگاه آزاد در فناوری نانو 23 درصد است که این نشان میدهد دانشگاه آزاد از ظرفیتهای مناسب و خوبی برای توسعه این علم برخوردار است. آنچه به عنوان نقطه ضعف در کشور ما وجود دارد تولید فناوری است که پیشنهاد بنده به دانشگاه آزاد تلاش بیشتر در این حوزه و نگاه جدی تر به تولید محصول و فناوری است.»
در ادامه این جلسه دکتر ثمری و همچنین دبیر اجرایی جشنواره دکتر شیخان سخنرانی کرده و به تشریح جایگاه علمی دانشگاه ازاد اسلامی در حوزه فناوری نانو و در بحث تولید محصولات علمی پرداختند.
انتهای پیام/