تذهیب؛ نقشهای زیبا و بدیع/ میآموزم و به دیگران آموزش میدهم
رفعت حسینینژاد رتبه نخست رشته نگارگری بیست و سومین جشنواره هنر و ادبیات دینی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی که اختتامیه آن اسفند جاری در واحد کرمان این دانشگاه برگزار شد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قائمشهر اظهار کرد: اثر من در رشته نگارگری و در قالب تذهیب در بیست و سومین جشنواره هنر و ادبیات دینی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی مقام نخست را کسب کرد.
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، تذهیب را مجموعهای از نقشهای زیبا و بدیع دانست که هنرمندان، نقاش و مذهبان برای زیباتر کردن کتابهای مذهبی، دیوان اشعار و قطعههای زیبای خط از آن استفاده میکنند.
حسینینژاد گفت: کنارهها و اطراف صفحهها با طرحهایی از شاخهها و بندهای اسلیمی، ساقه، گل، برگهای ختایی و شاخههای اسلیمی تزئین میشوند.
وی آغاز شکلگیری این هنر را از همان قرون اولیه اسلامی و رنگ غالب و عمده در رنگآمیزی نقوش را طلایی عنوان کرد و افزود: هرچند رنگهایی مانند لاجورد و بعدها شنجرف، آبی، فیروزهای و سبز نیز در کنار طلایی جا گرفتند.
دانشجوی پژوهش هنر واحد قائمشهر با بیان اینکه پیشینه تذهیب به دوره ساسانی میرسد، گفت: این هنر بهصورت گچبریهای دیوار و نقوش روی سفالینهها دیده میشود که بعد از نفوذ اسلام به ایران هنر اسلامی نام گرفت و وارد کتابها بهخصوص قرآنها شده و بیشتر خود را نشان میدهند.
به گفته رتبه نخست رشته نگارگری بیست و سومین جشنواره هنر و ادبیات دینی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل اینکه اسلام شکل و تصویر را نهی کرده و مکروه دانسته، هنرمندان برای ارضای حس هنری خود به تذهیب و تزئین روی آوردند.
حسینینژاد درباره چگونگی برگزاری بیست و سومین جشنواره هنر و ادبیات دینی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: بیش از 5 هزار اثر هنری در رشتههای مختلف (خوشنویسی، معرق، منبت، تذهیب و نگارگری، شعر، داستان و...) از دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی به این جشنواره ارسال شده بود که از بین این آثار ارزشمند 67 اثر تذهیب بود که کار من مقام نخست با رتبه 100 را کسب کرد.
وی خاطرنشان کرد: تمام سعی خودم را انجام دادم تا تمام آموختههایی که در این چند سال از استادان خودم کسب کردم را در این کار به دقت اجرا و قوانین مدنظر جشنواره را رعایت کنم.
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، کار خود را در ابعاد 50 در 70 با طراحی ظریف و دقیق، استفاده از رنگهای سنتی (شنجرف، فیروزهای، لاجورد، سبز، آبی و...) و استفاده از طلای اصل، گره برای تزئین کادر و پاسپارتو دوبل توصیف کرد.
وی موفقیت خود را نخست لطف و توجه پروردگار نسبت به خود دانست و گفت: بعد از خدا موفقیتهای خود در زندگی را مدیون مرد صبور و دریادلی هستم که به او درود میفرستم و حمایتهای همسرم همیشه پشتوانه و مایه دلگرمی من بوده است و سوم فرزندانم که همیشه مشوق من در زمینه هنر و تحصیل بودهاند و در کنار صبوری آنها علاوه بر وظایف مادری توانستهام به ادامه تحصیل و کسب هنرهای مختلف بپردازم.
رتبه نخست رشته نگارگری بیست و سومین جشنواره هنر و ادبیات دینی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برنامه من برای ادامه زندگی این است که تا جایی که در توان داشته باشم میآموزم و به دیگران آموزش خواهم داد.
حسینینژاد از داییاش که اسطوره زندگی اوست نیز سپاسگزاری کرد و از استادان خود چه در دانشگاه و چه در آموزشگاهها قدردانی کرد.
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر گفت: تمام تلاش من در زندگی این است که همیشه پرتلاش و پرانرژی به سوی آینده پیش بروم و از رحمت خداوند مأیوس و ناامید نشوم.
به گزارش آنا، حسینینژاد رتبه نخست رشته نگارگری بیست و سومین جشنواره هنر و ادبیات دینی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی سال 1397، رتبه نخست نقاشی خط_ تصویرگری در دومین حزنواره نهضت عاشورایی سال 1394، رتبه نخست در رشته تفسیر قرآن کریم بسیج خواهران شهرستان بابل سال 1393، چاپ 5 اثر برگزیده در کتاب گرافیک بابان سال 1394، حضور فعال در چند نمایشگاه گروهی در تهران و استان مازندران، راهیابی اثر و دریافت لوح سپاس در جشنواره ملی صنایع دستی گنجینه 1395 مقاله برگزیده در همایش سراسری زینالعابدین مراغهای، آذربایجان شرقی، مراغه) 1396، پذیرش و چاپ مقاله در همایش متنپژوهی ادبی) 1396، سابقه تدریس در آموزشگاهها و مدراس مختلف را در کارنامه هنری خود دارد.
انتهای پیام/4062/ن
انتهای پیام/