کشور با کاهش نیروی پرستار مواجه است/ نیاز کشور به 100 هزار پرستار
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اصغر دالوند پیش از ظهر امروز در نشست خبری که به منظور بررسی مشکلات روز جامعه پرستاری برگزار شد، با تسلیت جان باختن نیروهای اورژانس گفت: ما در سالهای مختلف حوادثی مانند سقوط بالگرد اورژانس را داشتهایم و تکنسینهای ما به دلیل ماهیت شغلی خود دچار چنین مشکلاتی میشوند؛ هر چند باید گفت در داخل بیمارستان نیز پرستاران دچار مشکلاتی شدهاند.
رئیس سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: سال آینده انتخابات دوره پنجم سازمان پرستاری کشور را خواهیم داشت که اقدامات اولیه برای تشکیل ستاد انجام شده است.
وی به بحث اصلاح قانون نظام پرستاری اشاره و عنوان کرد: در این حوزه تضادهای درونی قانونی داریم که در بند ۶ این قانون به بحث شهرستانهای بالای ۲۰۰ نفر میپردازد در حالی که بحث عضویت اجباری نداریم.
دالوند خاطرنشان کرد: اگر با انتخابات تعداد کمی بیایند، چطور باید این موضوع را مدیریت کرد و به همین دلیل باید به این موضوع نگاه ویژه داشت.
رئیس سازمان نظام پرستاری در ادامه افزود: سازمان نظام پرستاری نهادی است که توقعات زیادی از آن میرود و یکی از مسائلی که در این حوزه مطرح است، این است که سازمان این توان را دارد تا بازوی اجرایی و بخشی از حاکمیت نظام سلامتی را بر عهده بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه بخش خصوصی پرستاری رها است، تصریح کرد: در حال حاضر تعرفهها در روستاها جواب میدهد و در تهران نه هزینهها با خدمات همراهی دارد و نه نظارت درستی بر خدمات در منزل وجود دارد و این موضوع بحث شبهپرستار را مطرح میکند.
دالوند با تأکید بر اینکه تاکنون بیش از ۱۷۰۰ مجوز داده شده و بیش از یکهزار مرکز پرستاری خصوصی فعال است، افزود: اکثریت قریب به یقین این مراکز به دلیل آنکه نظارتی بر این مراکز انجام نمیشود، بهسمت نیروهای غیرحرفهای حرکت میکند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با گلایه از اینکه به دلیل بحث سختی کار تعداد نیروهای این حوزه کاسته میشود، افزود: از سال ۹۵ نتوانستیم نیرویی به بدنه نظام پرستاری وارد کنیم و تعداد نیروهای پرستاری در شهرستانها بهتر از کلانشهر تهران است.
دالوند گفت: در حال حاضر نیاز مبرم به ۱۰۰ هزار نیروی پرستار داریم که تا سال ۱۴۰۰ باید بتوانیم این نیرو را در بیمارستانها افزایش دهیم؛ زیرا در حال حاضر ۱۹۰ دانشکده پرستاری در کشور در حال آموزش پرستار است.
وی در ادامه گفت: باید صدور پروانه صلاحیت حرفهای بر عهده سازمان نظام پرستاری بوده و این سازمان باید توان این را داشته باشد که در این زمینه تأثیرگذار باشد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری تأکید کرد: اصلاح قانون نظام پرستاری، ضرورت دارد و عضویت پرستاران در سازمان نظام پرستاری باید اجباری شود.
دالوندی گفت: با توجه به رویکرد جامعهنگر وزیر بهداشت، ما خواستار توسعه کلینیکهای پرستاری در کشور هستیم تا به کمک نظام سلامت بیاید. زیرا در برخی مناطق کشور دسترسی به پزشک محدود است و میتوان از ظرفیت پرستاری برای این امر استفاده کرد.
وی به افزایش سالمندی در جامعه نیز اشاره کرد و افزود: شرایط با قدیم متفاوت شده است و شرایط موجود میطلبد خدمات ویژهای به سالمندان ارائه دهیم و در این زمینه میتوان از ظرفیت پرستاران استفاده کرد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری به نظام پرداختها اشاره کرد و گفت: پرداختیهای همه رشتهها در نظام سلامت باید بازتعریف شود و بهسمت پرداخت مبتنی بر عدالت برویم.
انتهای پیام/4087/خ
انتهای پیام/