موبایلی 50 اینچی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، از نظر «استیو جابز»، همه مدلهای تلویزیون، قدیمی بودند. او در جایی گفته بود: «بالاخره روزی رابطِ کاربری و به اصطلاح، اینترفِیسِ تلویزیون را کشف میکنم». حیف آنقدر زنده نماند تا انقلابی را که درباره گوشیهای همراه برپا کرد، برای تلویزیونها هم انجام دهد. تصور کنید اگر «استیو جابز» نبود، ما هنوز نوکیاهای عجیب و غریبی را میخریدیم که دکمههای زیادی داشتند. زندگی امروز بدون هوش مصنوعی برایمان سخت شده است و هوش مصنوعی، سبک زندگی ما انسانها را بهطور کلی تحتتأثیر قرار میدهد. در پرونده امروز میخواهیم درباره تلویزیونهای هوشمند صحبت کنیم؛ تلویزیونهایی که بعضی از کارهای رایانهای را میتوان با آنها انجام داد، از دستیار صوتی آنها استفاده کرد و از دیگر قابلیتهای هوشمند آن لذت برد. از آنجا که با وجود قابلیتهای تازه تلویزیونها و تنوعشان در بازار امروز، انتخاب یک تلویزیون هوشمند هم میتواند کمی گیجکننده به نظر برسد و ما نمیدانیم آیا حاضریم بهای بیشتری بابت این هوشمندی بپردازیم یا نه؟ در ادامه نکاتی را مرور میکنیم که هنگام خرید تلویزیون باید بدانیم و بررسی کنیم تا انتخاب بهتری داشته باشیم.
همه ویژگیهای این جعبه هوشمند و جادویی
فکرش را بکنید که کنترل تلویزیون را دستتان گرفته اید، هواشناسی روزهای هفته را ساعت به ساعت روی صفحه میبینید، از این شبکه اجتماعی به آن شبکه سر میزنید، از این اپلیکیشن به آن اپلیکیشن میپرید، وبگردی میکنید. فیلم و سریال دانلود میکنید یا آنلاین میبینید و چند مثال این شکلیِ دیگر! خب این همان کارهایی است که با گوشی هوشمند یا تبلت مان هم انجام میدهیم اما این بار در فرمت و شکل و شمایل تلویزیون! این بیانی ساده از چیستیِ تلویزیون هوشمند بود اما اینکه این دسته از تلویزیونها چه امکاناتی دارند و برای چه آمدهاند، در ادامه بهصورت دقیقتر میخوانیم.
سیستمعاملها حرف اول را میزنند
تلویزیونهای هوشمند با سیستمعاملها کار میکنند؛ درست مثل گوشیها. شما میتوانید با توجه به سیستم عاملی که روی تلویزیون تان موجود است، اپلیکیشنهای کاربردی و بازیها را نصب کنید.
لذت دیدنِ همیشه فیلم و سریال
قابلیتی به اسم TIME SHIFTING در بیشتر این محصولات به چشم میخورد که به نظر خیلی به دردبخور و جذاب است که با آن میتوان در مواردی که امکان دیدن تصاویر زنده یا در حال پخش ندارید، صحنههای از دست رفته را برای پخش دوباره نگهداری کنید. البته امکان دسترسی به شبکههای آنلاین اینترنتی یا IPTV نیز با این تلویزیونها فراهم است. با تلویزیون هوشمند بهراحتی میتوان به هر شبکه اجتماعی دسترسی داشت که خب البته دیدن تصاویر روی صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت، جذابتر خواهد بود.
او به حرفهای شما گوش میدهد!
یکی از جذابیتهایتلویزیونهای هوشمند که تقریباً همه با آن آشنا هستند، این است که میتوان از دستیار صوتی استفاده کرد. این دستیار هوشمند، به تلویزیونها این قابلیت را میدهد که دامنه بسیاری از صداها و لهجهها را تشخیص دهد. لازم نیست هر بار برای هرکاری کنترل دستمان بگیریم. کافی است با تلویزیونمان حرف بزنیم. مثلاً روشن شو یا ....
اتصال به تلویزیون در یک چشم برهم زدن!
یکی از قابلیتهایی که تقریباً تمام تلویزیونهای هوشمند دارند، پشتیبانی از استاندارد DLNA است. با این قابلیت میتوان اتصال بیسیم را از تلفن همراه، رایانه و وسایل دیگر با تلویزیون برقرار کرد. مثلاً میشود سریال را روی تلفن همراه پخش کرد و همزمان هم تصویر را از تلویزیون دید. ناگفته نماند که این قابلیت برای دیدن عکس و فیلمهای خاطرهانگیز بسیار جذاب است.
اتصال تلویزیون اسمارت به اینترنت
دو راه برای اتصال تلویزیون هوشمند به اینترنت وجود دارد؛ یکی اتصال از طریق پورت LAN؛ که این روش برای افرادی کاربرد دارد که میخواهند از اینترنت پایدار و با سرعت به نسبت بالاتری استفاده کنند و دیگری اتصال WiFi که برای نبود سیمها به شکل شلوغ و در هم و برهم کاربردیتر است. اگر تلویزیون تان امکان اتصال به صورت WiFi ندارد، میتوانید از یک دانگِل وای فای استفاده کنید که با اتصال این قطعه کوچک سخت افزاری به تلویزیون، اتصال بیسیم خواهید داشت.
کنترلِ تلویزیون هوشمند
تلویزیونهای هوشمند قاعدتا باید کنترل هوشمند نیز داشته باشند تا کار کردن با آنها را راحتتر و سریعتر کند. مثلاً کنترل جادویی تلویزیون اسمارت ال جی، مانند یک موس طراحی شده است و عملکردی مشابه موس دارد. البته برخی از مدلهای تلویزیونهای هوشمند هم هستند که کنترل جادویی ندارند و این اصلاً نگران کننده نیست؛ چراکه میشود اپلیکیشن مورد نیاز را دانلود و با نصب آن روی تلفن همراه، آن را به کنترل هوشمند تبدیل کرد.
نگاهی به نکات پایهای در خرید هر نوع تلویزیون، فارغ از هوشمند بودن یا نبودن
تلویزیون محبوب من!
آیا میدانید که برای خرید تلویزیون باید چه ویژگیهایی را در نظر گرفت؟
چقدر میخواهیم هزینه کنیم؟ قیمت تلویزیونها تنوع زیادی دارد. اندازه، وضوح تصویر، شفافیت، صدا و خیلی از نکات دیگر روی قیمت آنها تأثیر میگذارد بنابراین اولین نکتهای که قبل از خرید باید در نظر بگیریم این است که آیا هزینهای که در نظر گرفتیم با همه امکاناتی که قرار است دریافت کنیم، برابری میکند یا نه؟
اندازه تلویزیون متناسب با فضا: اندازه صفحه نمایش تلویزیون باید مناسب محیط باشد. مثلا تصور کنید تلویزیون ۶۵ اینچی با دقت تصویر Full HD، 30 پیکسل در هر اینچ دارد یعنی اگر نزدیک به تلویزیون باشیم، میتوانیم پیکسلها را از هم تشخیص بدهیم و به جای این که از دیدن فیلم لذت ببریم، مشغول شمردن پیکسلها میشویم!
فناوری نمایش تلویزیون LCD یا LED ؟ ما دسته بندی تلویزیونها را به LED و LCD میشناسیم. در حالیکه اصطلاح LED به نوع تلویزیون مربوط نیست و فناوری نور پس زمینه را مشخص میکند. هم اکنون تنها دو نوع تلویزیون در جهان تولید میشود؛ LCD و OLED. در حقیقت بیش از ۹۰ درصد تلویزیونهای موجود در بازار، از نوع LCD با نور پسزمینه LED هستند. این تلویزیونها در مقایسه با مدلهای OLEDقیمت کمتری دارند اما OLEDها معمولا گرانتر هستند. «اُلِد»ها کیفیت تصویر فوقالعادهای دارند و در آنها، رنگها بسیار زنده و طبیعی نشان داده میشود.
HD یا 4k ؟ وضوح تصویر کدام بهتر است؟ اینکه بعضی تلویزیونها تصویری شفافتر از بقیه دارند، بستگی به میزان رزولوشن یا دقت تصویر یعنی تعداد پیکسلهای موجود در صفحه نمایش دارد. هرچقدر رزولوشن تصویر بیشتر باشد، تعداد پیکسلهای صفحه بیشتر خواهد بود و درنتیجه تصویر شفافتر یا به اصطلاح «شارپتر» نشان داده میشود. رزولوشن بالا باعث میشود که اجزای خیلی ریز هم با جزئیات زیادی نشان داده شوند و تصاویر به واقعیت نزدیکتر باشند.
صفحه نمایش؛ محدب، تخت و حالا مقعر! حتماً تبلیغات بزرگی از تلویزیونهایی دیدهاید که صفحه خمیدهای دارند. فناوری صفحه خمیده (Curve) بیشتر در تلویزیونهای ردهبالا و OLEDها استفاده میشود، که البته گرانتر از تلویزیونهای معمولی هستند. جدای از اینکه ظاهر زیبایی دارند اماشرکتهای تولیدکننده این دسته، بیان میکنند که میزان خمیدگی تلویزیونها باید در راستای خمیدگی چشم قرارگیرد تا چشمها کمتر خسته شوند اما شاید نقطه ضعف آنها این باشد که باید تلویزیون خمیده خیلی بزرگی بخریم تا درست رو به روی آن قرار بگیریم وگرنه تجربه لذتبخشی نخواهیم داشت اما بهتر است که در خرید تلویزیون خمیده عجله نکنید، بگذارید ببینیم که آیا فناوریاش به بلوغ میرسد یا نه!؟
کنتراست تصویر(Contrast Ratio) را دستکم نگیرید: به بیان ساده، دلیل این که در فیلمها، سایهها بهتر و با جزئیات بیشتری نشان داده میشوند، این است که نسبت کنتراست تصویر (نشاندهنده نسبت روشنایی رنگ سفید به روشنایی رنگ مشکی) بیشتر است. در تلویزیونهای با کنتراست بالا، رنگ مشکی غلیظتر و رنگ سفید، سفیدتر نشان داده میشود.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/4028/خ
انتهای پیام/