انگلیس باید پاسخگوی غارت آفریقا در دوره استعمار باشد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از «الجزیره»، «الیوت راس»، نویسنده و محقق در مقالهای به تحلیل مستندی با عنوان «سربازان فراموششده امپراتوری» پرداخت و نوشت: انگلیس اگر منابع کشورهای مستعمره خود در آفریقا را غارت نکرده بود و اگر سربازان آفریقاییتبار در خط مقدم جنگ علیه نازیها جانفشانی نمیکردند، هرگز نمیتوانست در جنگ جهانی دوم پیروز شود.
وی ادامه داد: در جنگ جهانی دوم، انگلستان با توسل به تبلیغات فراوان و قول حمایت همهجانبه به جذب سربازان جوان آفریقایی برای اعزام به جبهههای جنگ در آفریقا و آسیا علیه نازیهای آلمانی، ایتالیا و ژاپن اقدام کرد.
راس تصریح کرد که بر مبنای سوابق و مستندات، در این دوره ارتش انگلیس سربازان آفریقایی خود را زیر فشار تبعیض، سوءاستفاده و نژادپرستی قرار میداد و قول لندن برای جبران بعد از دوره جنگ نیز دروغی بیش نبود، زیرا پس از جنگ اندک سربازانی که به خانه برگشته بودند نیز مجبور شدند در فقر، سختی و بیخانمانی زندگی کنند.
وی ادامه داد که مستند الجزیره آنقدر ناراحتکننده بود که حتی «جرمی کوربین»، رهبر حزب کارگر درخواست کرد تحقیق فوری در این زمینه صورت گیرد تا از کهنهسربازان آفریقایی اطلاعاتی به دست بیاورند و دیگر اعضای حزب کارگر نیز دولت را ملزم کردند که از این سربازان رسماً عذرخواهی و به آنها خسارت پرداخت کند.
راس تصریح کرد که دولت انگلیس درهرصورت از این سربازان و خانوادههایشان بهخاطر رسیدگی نکردن در خلال چند دهه گذشته معذرتخواهی نکرد.
وی به قوانین تبعیضآمیز پرداخت حقوق به سربازان آفریقایی نیروهای مسلح انگلیس در خلال جنگ جانی دوم پرداخت و اذعان کرد که زندگی مرفه مردم انگلیس در گرو غارت چندین ساله منابع و ثروتهای کشورهای مستعمره در قاره آفریقا است.
راس با ابراز تأسف درباره این موضوع، ادامه داد: زمانیکه سربازان آفریقایی در قالب نیروهای مسلح انگلیس در جبههها جانفشانی میکردند، مردم کشورهای آفریقایی نیز در خدمت ثروتاندوزی انگلیسیهای استعمارگر قرار داشتند که نتیجهاش همین زندگی مرفه اقشار گسترده مردم در انگلیس است.
وی تصریح کرد: استعمار انگلیس همانگونه که از سربازان آفریقایی در جبهههای جنگ نهایت سوءاستفاده را میکرد، از کارگران زن و مرد آفریقایی نیز در معادن، مزارع و کارخانه بیگاری میکشید و به ثروت خود میافزود.
راس تصریح کرد که انگلیس به مردم همه کشورهای مستعمره خود در آفریقا و دیگر نقاط جهان و بازماندگان آنان مدیون است.
انتهای پیام/4033/4124
انتهای پیام/