اعزام برونمرزی و افزایش تیمهای باشگاهی دانشگاه آزاد در سال98
به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی دارای پیوست فرهنگی است و در ذیل معاونت فرهنگی این دانشگاه قرار گرفته است همچنین در این دانشگاه ورزش بهصورت علمی و آکادمیک و در شاخههای مختلف همگانی، حرفهای، قهرمانی و باشگاهی مورد توجه قرار میگیرد.
در سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی ۱۶ تیم در رشتههای مختلف و در دو بخش بانوان و آقایان راهی لیگ برتر باشگاههای کشور کرد؛ هشت تیم ووشو، دوومیدانی، تکواندو، کاراته، سنگنوردی، تنیس روی میز، واترپلو، نجاتغریق، دوچرخهسواری در بخش آقایان و هشت تیم در رشتههای، ووشو، بسکتبال، تنیس روی میز، راگبی سنگنوردی، دوچرخهسواری برای آقایان، رشتههای بدمینتون، اسکواش و بدمینتون را در بخش بانوان را این دانشگاه باشگاهداری کرده است و به گفته مدیرکل تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی این 16 تیم به مسابقات جهانی نیز اعزام میشوند.
باشگاهداری دانشگاه آزاد اسلامی در سال97 در مقایسه با سالهای گذشته با چالشهای جدی از جمله کاهش 60درصدی بودجه مواجه بوده که با مدیریت بودجه و استفاده از ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی، این چالش به فرصت تبدیل شد. برای مدیریت این چالش در گام اول در هزینهها صرفهجویی شد و با استعدادیابی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی هزینهها مدیریت شد.
در بخش آقایان تیمهای دوچرخهسواری، تکواندو، واترپلو، تنیس روی میز، مقام نایبقهرمانی را کسب کردند و تیمهای نجاتغریق و صخرهنوردی مقام قهرمانی را از آن خود کردند و تیم ووشوی برادران باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی مقام سوم را به دست آورد و تیم کاراته این باشگاه نیز به مرحله نیمهنهایی راهیافته است.
در بخش بانوان باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی سه تیم دوومیدانی، راگبی و ووشو نایبقهرمان و سه تیم صخرهنوردی، بدمینتون و بسکتبال نیز قهرمانی را از آن خود کردند. تیم تنیس روی میز بانوان باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز مقام سوم را کسب کرده است و تیم اسکواش دانشگاه آزاد اسلامی نیز به مرحله فینال راهیافته است.
با کمال جوانمرد مدیرکل تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص اقدامات صورت گرفته حوزه ورزش در سال 97 و برنامههای پیش روی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی به گفتگو پرداختیم که در ادامه این گفتگو را میخوانید.
آنا: عملکرد حوزه تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی در سال 97 را بهصورت خلاصه توضیح دهید.
جوانمرد: عملکرد ادارهکل تربیتبدنی در سال 97 عملکرد نسبتاً موفقی بود و براساس برنامهها و بودجه پیشبینی شده برنامهمحور و بودجهمحور کار انجام دادهایم و تمام آنچه را که پیشبینی شده بود توانستهایم بهانجام برسانیم. براساس برنامه تدوین شده در چند بخش از جمله در بخش همگانی، قهرمانی، حرفهای و بخش مسابقات و همایش و آموزش فعالیت داشتیم.
در بخش ورزش همگانی 521 رویداد ورزشی، مسابقات درونواحدی و همایش کویرنوردی ویژه اساتید، کارکنان و دانشجویان بهصورت مشترک بهمناسب 16 آذر در کویر شهداد کرمان برگزار کردیم. در این بخش واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی فعال بودند اما آنچه که انجام شده وضعیت مناسب و شایستهای نیست، سعی میکنیم در سال 98 این آمار را از نظر کمیت و کیفیت ارتقا ببخشیم.
در بحث قهرمانی سال 97 بهرغم اینکه مسابقات قهرمانی کشور دو سال در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار نمیشد، برگزار شد. حدود 42 مسابقه ورزشی در رشتههای انفرادی و اجتماعی برای دانشجویان دختر و پسر این دانشگاه برگزار شد. این مسابقات در قالب جامهای مختلف و در بخش کارکنان به نام «جام فجر چهلم» در هشت رشته بهصورت متمرکز در واحد بوشهر برگزار شد.
در بخش قهرمانی سال97 دو اعزام به خارج از کشور داشتیم، تیم صخرهنوردی را به مسابقات جهانی دانشجویان فیزو در کشور اسلواکی برسانیم و در آنجا مقام سوم را کسب کردیم. تیم بسکتبال بانوان را به مسابقات آسیایی بسکتبال در کشور مالزی اعزام کردیم. این دو اعزام بهوسیله خیرین صورت گرفت.
در بخش مسابقات حرفهای سال97، 16 تیم (هشت تیم در بخش بانوان و هشت تیم در بخش آقایان) به لیگ برتر باشگاههای کشور داشتیم که خوشبختانه نتایج بسیار خوبی به دست آوردیم. 6 تیم مقام قهرمانی و 6 تیم نیز مقام نایبقهرمانی را از آن خود کردند. در بخش آقایان تیمهای دوچرخهسواری، تکواندو، واترپلو، تنیس روی میز، مقام نایبقهرمانی را کسب کردند و تیمهای نجاتغریق و صخرهنوردی مقام قهرمانی را از آن خود کردند و تیم ووشوی برادران باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی مقام سوم را به دست آورد و تیم کاراته این باشگاه نیز به مرحله نیمهنهایی راهیافته است.
در بخش بانوان باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی سه تیم دوومیدانی، راگبی و ووشو نایبقهرمان و سه تیم صخرهنوردی، بدمینتون و بسکتبال نیز قهرمانی را از آن خود کردند. تیم تنیس روی میز بانوان باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز مقام سوم را کسب کرده است و تیم اسکواش دانشگاه آزاد اسلامی نیز به مرحله فینال راهیافته است، تیمهای بسیار موفقی بودند.
این تیمها نسبت به سالهای گذشته بهویژه سال 96 چند شاخصه دارند. اولاً از نظر سنی، سن این تیمها بهصورت چشمگیری جوان شده بهویژه در بخش واترپلو و نجات غریق چیزی حدود 4 سال این تیمها کاهش سن داشتهاند؛ دوم اینکه برای کنترل هزینهها از سرمایههای درونی دانشگاه استفاده شود. بههمینجهت تلاش زیادی کردیم که بتوانیم ورزشکاران را از بدنه دانشگاه آزاد اسلامی تأمین کنیم. بیش از 120 نفر از اعضای تیمهای شرکتکننده در لیگ برتر، مستقیماً دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی هستند. میانگین سن بچهها را پایین آوردیم تا بهنوعی هزینهها کمتر شود و به جوانها میدان بدهیم البته این جوانها نیز شگفتیساز هم شدند و توانستند تنه به تیم ملیها و افراد باتجربه هم بزنند و بعضاً در مسابقات هم بر آنها فائق آیند.
از نظر هزینه هم یک هزینه بسیار معقولی را داشتیم. ما برای 13 تیم سال گذشته 4 میلیارد و 843 میلیون بودجه در نظر گرفته شده درحالیکه امسال برای 16 تیم مبلغ 2 میلیارد و 700 میلیون تومان در نظر گرفته شده یعنی چیزی حدود 50 درصد کاهش بودجه هم داشتیم. اینها مواردی بوده که توانستیم در ورزش حرفهای بهکار بگیریم.
3 هزار و 950 شامل تخفیف شهریه دانشگاه آزاد اسلامی شدند
در سال 97، 3 هزار و 950 نفر از ورزشکاران کشور اعم از قهرمانان ملی و بینالمللی شامل تخفیف شهریه، 3 هزار و 126 نفر شامل مأموریت ورزشی و مرخصی شدند و یک هزار 120 نفر نیز مجوز خروج از کشور را به اعضای تیمهای ملی فدراسیونها را گرفتند. این خود نشاندهنده آن است که دانشگاه آزاد اسلامی پشتوانهای بسیار قوی برای تیمهای ملی بوده است.
همچنین 36 مورد هم نقلوانتقال داشتیم برای ورزشکارانی که در شهرهای دیگر بوده و میخواستند جابهجا شوند که بهتر بتوانند ورزش کنند. سال گذشته حدود 2 میلیارد و 600 تخفیف شهریه داده شد امسال نیز به 3 هزار و 950 نفر از 25 تا 100 درصد تخفیف شهریه داده شده است. 126 نفر که در مسابقات قهرمانی کشور در نیمسال اول از پرداخت شهریه معاف شدند. دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سایر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بیشترین امتیازها را به قهرمانان میدهد، هم از نظر تخفیفات و بحث کمک و تسهیلاتی که میدهد و هم از نظر کمک کردن به امتحانات و غیبتهایشان.
آنا: چه برنامههایی برای سال آینده در اداره کل تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی در نظر دارید؟
جوانمرد: برنامههای سال آینده در همین بخشهاست. فعالیتهای ورزشی بستگی به بودجه هم دارد اما هیچوقت در ورزش نگاه ما به بودجه نیست و از ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنیم همانطور که امسال علیرغم کاهش 50 درصدی بودجه کارهایی را که قرار بود انجام دادیم و نسبت به سنوات نهچندان دور هم توانستیم از نظر کمّی و کیفی برنامهها را اجرا کنیم.
در سال 98 سعی میکنیم در سه بخش همگانی، قهرمانی و حرفهای با رویکرد استعدادیابی، با رویکرد اینکه مراکز و آکادمیهای استعدادیابی را بهویژه با تأکید و با نگاه ویژه به مدارس سما راهاندازی کنیم. در سال 97 تمامی مسابقات و رویدادهای ورزشی ما اساساً با رویکرد و پیوست فرهنگی بود و سعی کردیم که ورزش را با مسائل فرهنگی و ارزشهای متعالی اسلامی و انقلابی عجین کنیم. قطعاً در سال 98 تمامی برنامههای ما پیوست فرهنگی خواهند داشت. پیوست فرهنگی را بهصورت عمومی مینویسیم و از استانهایی که قرار است مسابقات را برگزار کنند و واحدها میخواهیم که این پیوست فرهنگی را بومی کنند و موارد خاص را آنها هم اضافه کنند.
بنابراین ما سعی میکنیم که از ورزش همگانی برای ارتقای نشاط و شادابی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنیم، بهویژه در بخش خوابگاهها. در این بخش برنامه داریم با هدف افزایش سطح نشاط و شادابی دانشگاهها «ورزش همگانی» را راهاندازی کنیم.
در بخش قهرمانی، رویدادهای ورزشی این دانشگاه را افزایش خواهیم داد همچنین تأمل خود را با فدراسیونها افزایش خواهیم داد و از طرف دیگر سعی میکنیم که بر ریل و بر مدار فدراسیون جهانی، فیزو حرکت کنیم و مسابقاتی که در دانشگاههای کشور، چه در ملی و چه در آزاد اسلامی وجود ندارد ولی در تقویم رسمی مسابقات فدراسیون جهانی است، آنها را در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی میکنیم مسابقات قهرمانی کشورش را و نگاهمان هم اساساً به این است که از درون مسابقات قهرمانی کشور نخبگان را بیرون بکشیم و در ورزش حرفهای استفاده کنیم.
سه فاز ورزش بهصورت زنجیرهای و فرایندی است. ورزش همگانی و از درون ورزش همگانی، ورزش قهرمانی را بیرون میآوریم و از درون ورزش قهرمانی، چکیده ورزش قهرمانی که قله است. کسانی را که به قله رسیدهاند اساساً در ورزش حرفهای بهکار خواهیم گرفت. این فرصتی است که در راستای عدالت اجتمای برای دانشجویان مناطق محروم ایجاد شده است و آنان میتوانند در تیمهای حرفهای حضور پیدا کنند و از طرف دیگر هزینهها را بهاینصورت کمتر میکنیم و سعی میکنیم با مجوزی که از ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی میگیریم، دانشجویانی که به تیمهای لیگ برتر ما بیایند و بپیوندند در آن بازه زمانی که با ما قرارداد دارند از شهریه معاف شوند و قراردادهای سبکتری ببندیم و هزینههایمان را از آن طریق کاهش دهیم.
در بخش حرفهای مشروط بر اینکه سرپرستان، سرمربیان و کادر اجرایی جوانگرایی کنند، حفظ میشوند. با این وضعیت اقتصادی، بودجهای را که امسال دادیم سال آینده مطمئناً افزایش نخواهیم داد، اگر کاهش ندهیم افزایش هم نمیدهیم و سعی میکنیم مدیریت بودجه داشته باشیم و برای ریال به ریال بودجه ورزش دانشگاه آزاد اسلامی برنامه داریم و سعی میکنیم استفاده بهینه شود و از طرف دیگر پیش از استفاده سرمایه از سرمایه اجتماعی (دانشجویان و هیئتعلمیها) استفاده شود.
آنا: در خصوص طرح آمایش ورزشی توضیح دهید.
جوانمرد: طرح آمایش ورزشی به این صورت است که کسانی که وارد دانشگاه میشوند در مراحل اولیه ثبتنامشان این چکاپ تندرسی را هم انجام میدهند، آمایش و پالایش میشوند اما بهصورت بخشنامهای و بهصورت همهگیر این کار انجام نشده که إنشاءالله قابل تأمل است و سعی میکنیم براساس توان و براساس آنچه که در اختیارات ماست این کار را انجام دهیم.
آنا: آیا دانشگاه آزاد اسلامی با فدراسیونهای ورزشی نیز تعامل دارند؟ برنامههای دانشگاه آزاد برای افزایش تعاملات خود با فدراسیونهای ورزشی چیست؟
جوانمرد: تعامل ورزش دانشگاه آزاد اسلامی با فدراسیونهای ورزشی برای بالابردن سطح مسابقات است که بتوانیم مسابقات را در سطح قهرمانی برگزار کنیم. برای مثال همکاری با فدراسیون اسکواش را در برنامه داشتیم و مسابقات قهرمانی کشور را برگزار میکنیم. برنامه دیگر همکاری در حوزه صخرهنوردی و سنگنوردی است. همچنین برای اولین بار هم سال گذشته در 17 شوال، مصادف با چهارم تیر مسابقات زورخانهای و کشتی پهلوانی را داشتیم که پهلوان کشور را انتخاب کردیم، امسال هم سعی میکنیم در 17 شوال برگزاری مسابقات زورخانهای و انتخاب پهلوان کشور را انجام دهیم.
در سال 98 تأکید ما بر ورزش کارکنان، اساتید و خانواده آنها است و به دنبال برگزاری المپیاد ورزشی برای آنها هستیم همچنین در سال 98 نیز جام فرهیختگان را در قالب یک لیگ در رشتههای معدود مانند رشته فوتبال و بسکتبال سهنفره و احتمالاً یک رشته انفرادی حالا یا کشتی یا ورزشهای رزمی برگزار میکنیم. این جام امسال به صورت آزمایشی برگزار میشود و نقاط ضعف و قوت این جام را امسال مورد ارزیابی قرار خواهیم داد. جام فرهیختگان بهصورت لیگ برگزار میشود و کشور به 10 منطقه تقسیم شده و این جام تنها برای دانشجویان نیست بلکه شاکله آن باید دانشجویی، اساتید و کارکنان باشد.
آنا: نحوه اعزامهای برونمرزی و حضور در مسابقات مقاومت به چه صورت خواهد بود؟
جوانمرد: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به اینکه در 16 مسابقه لیگ برتری که داشته بهصورت قاطع توانسته در همه رشتهها سهمیه آسیا یا سهمیه غرب آسیا یا مسابقات جام جهانی را کسب کند، همانند اینکه در صخرهنوردی سهمیه مسابقات جام جهانی روسیه را کسب کردیم. سال 98 سعی میکنیم از اسپانسر و خیرین استفاده کنیم، سال آینده بهنوعی سال مسابقات برونمرزی مسابقات دانشگاه آزاد اسلامی است و حدود 17 اعزام را بهنمایندگی از جمهوری اسلامی بایستی انجام دهیم همچنین مسابقات فیزو و یونیورسیاد هم هستند.
در بحث جام مقاومت با توجه به پشتوانه خوب و دیدگاه بسیار باز مسئولان دانشگاه، بهویژه دکتر ولایتی و ریاست عالی دانشگاه دکتر طهرانچی و حمایت بسیار خوب دکتر کلانتری از این ایده و این طرح، قرار بود که ما با شش کشور حوزه منطقه خودمان یعنی فلسطین، لبنان، یمن، افغانستان، عراق و سوریه این مسابقات برگزار شود. اما خدمت دکتر ولایتی که رسیدیم ایشان بحثشان این بود که مقاومت را از حالت خاص منطقهای ببریم بهطرف عامِ جهانی. یعنی تمام کشورهایی را که سابقه مقاومت و استکبارستیزی و مبارزه با استعمار داشتند در این مسابقات بهنوعی دعوت کنیم. بههمینجهت واقعاً کار کمی سنگین شد. در سال 98 با حمایت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و بقیه ارگانها، این مسابقات را برگزار خواهیم کرد.
یونیورسیاد دانشجویان بعد از المپیک مهمترین رویداد ورزشی جهان است. سیامین دوره آن در تیر ماه 98 برگزار میشود. ایران توانسته است در هفت دوره مسابقات یونیورسیاد دانشجویی از سال 2005 در ازمیر ترکیه شرکت کند. در این دوره از مسابقات توانسته 84 مدال کسب کند که دانشگاه آزاد سهم بسیار عمدهای را در این مدالها داشته است. در مجموع مسابقات فیزو و یونیورسیاد که جمهوری اسلامی شرکت کرده و کل دانشگاهها 364 مدال گرفتهاند که 163 مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی است. یعنی حدود نیمی از این مدالها مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی است.
از سال 2005 که تیمهای جمهوری اسلامی در یونیورسیاد شرکت کرد، دانشگاه آزاد اسلامی حضور بسیار پررنگی بهویژه در رشته تکواندو، وزنهبرداری و کشتی داشته است. بهصورت خاص در بحث تکواندو بیشترین امتیازها را گرفته، اگر بخواهیم تکواندو را آنالیز کنیم، از 84 مدال گرفته شده، 49 مدال متعلق به تکواندو است و 35 مدال دیگر مربوط به سایر رشتهها است.
بههمینجهت روی رشته تکواندو بسیار حساس هستیم و باید بیشتر توجه کنیم. حالا آن مسئله هم که پیش آمده بود بحث انتخاب زودهنگام سرمربی بیرون از آن قاعده کمیته فنی و هیئت رئیسه، حساسیت ما اساساً بهخاطر همین بود که تکواندو تقریباً نیمی از موفقیت کاروان جمهوری اسلامی در مسابقات یونیورسیاد مربوط به تکواندو است. این را اعداد و ارقام در هفت دوره گذشته میگوید.
ما ضمن اینکه از فدراسیون تکواندو تشکر میکنیم، بر روی تیم تکواندو حساب ویژهای باز کردیم و دانشگاه آزاد اسلامی در این رشته بسیار خوش درخشیده و ورزشکاران خوبی را داشته و در سنوات گذشته هم بهنوعی کادر تیم ملی آن از دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.
آنا: چه تعداد از ورزشکاران کاروان سیامین دوره یونیورسیاد از دانشگاه آزاد اسلامی است؟
جوانمرد: فقط بحث تکواندو بوده که دعوت شدند، تقریباً در همه وزنها بچههای دانشگاه آزاد اسلامی هستند. این مسابقات از 12 تا 23 تیر ماه در ناپل ایتالیا برگزار میشود و معتقد هستم که دانشگاه آزاد بیش از 80 درصد از ورزشکارانش در این مسابقات هستند. حالا اگر حساب کنیم از بچههایی که با تیمهای لیگ ما در ارتباط هستند یا فارغالتحصیلان ما میتوانیم بگوییم بالای 90 درصد دانشگاه آزاد در این کاروان سهم خواهد داشت.
آنا: مراسم تجلیل از دانشجویان ورزشکار چه شد؟
جوانمرد: تجلیل از ورزشکاران حق آنان است. ما هم تلاش خودمان را کردیم اما نمیدانم چرا برگزار نمیشود. من خواهشم این است که این را از مسئولان بالادست ما، از معاونت سؤال کنید.
آنا: سال آینده در بسکتبال آقایان تیم خواهیم داشت؟
جوانمرد: در بودجه دیدیم.
آنا: چگونه با بودجهای که افزایش نخواهد داشت، تیم بسکتبال آقایان خواهید داشت؟
جوانمرد: من بودجه را سه جور دیدم. بخش اول آن زردرنگ آن است که آن چیزی که الان هست ادامه دهیم، همین 16 تیم بدون افزایش بودجه. بخش دوم آن تیمهایی را که داشتیم و بهنوعی الان نداریم مثل بسکتبال، مثل فوتسال؛ و بخش سوم چیزهایی را که میخواهیم اضافه کنیم، مثل پهلوانی، مثل کبدی، اینها تیمهایی هستند که براساس بودجه سال آینده باید تصمیمگیری کنیم. ما در برنامه اینها را دیدهایم، بستگی به سقف بودجه ما دارد.
آنا: یعنی سال آینده باشگاه دانشگاه آزاد اسلامی 20 تیم خواهد داشت؟
جوانمرد: اگر بودجه را در حد پشتیبانی داشته باشیم نه بودجه قراردادی، حاضریم به تعداد فدراسیونها تیمداری کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی این ظرفیت را دارد و در ورزش کشور برند است. اگر هزینه پشتیبانی را به ما بدهند ما حاضریم مقتدرانه و همه تیمها را برای سکو ببندیم. فدراسیونها از ما میخواهند برای اعتباربخشی به مسابقاتشان تیم دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کند.
آنا: رشتههای مسابقات درون دانشگاهی در کشور با رشتههای ورزشی مسابقات جهانی همخوانی ندارد، برنامه دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه چیست؟
جوانمرد: برنامه سال 98 ما همین است. این همخوانی یکباره نمیشود، ما اسکواش و صخرهنوردی را آوردیم بهخاطر اینکه اینها یونیورسیادی بودند، سال آینده رشتههای اسکیت، تیراندازی، تیر با کمان کامپوند و ریکرو را اضافه میکنیم، ورزشهایی که یونیورسیاد وجود دارد. دقیقاً ورزشهایی که در فیزو و یونیورسیاد وجود دارد و در دانشگاه جایی ندارد و این موضوع ریلگذاری ما در دانشگاه آزاد اسلامی برای سال 98 خواهد بود.
آنا: نظر شما در خصوص برگزاری جشنواره ملی ورزش همگانی چیست؟
جوانمرد: در جشنواره ملی همگانی از این رو که بحث قهرمانی و بحث مدال، پاداش، تخفیف شهریه و رقابت در آن نیست، انگیزهای برای این کار نیست ولی چه بهتر اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و فدراسیون ملی دانشجویان یک جشنواره همگانی هم داشته باشد.
ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی یک ارزش است که هر ساله برای بخشهای مختلف باشگاهی، همگانی، قهرمانی، حرفهای و واحدهای این دانشگاه به صورت جداگانه بودجه اختصاص داده میشود. حضور یکسان زنان در تیمهای باشگاهی این از دیگر ویژگی ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی است.
دانشگاه آزاد اسلامی دارای یک میلیون و 328 هزار دانشجو است و از طرفی ظرفیت مدارس سما را برخوردار است و می تواند با استفاده از این ظرفیت در استعدادیابی و استعدادپروری پیشرو باشد؛ به گفته بسیاری از صاحب نظران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نمیتواند استعدادیابی کند اما این امکان برای دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد همچنین این دانشگاه از نظر تعداد مربیان، تعداد افراد دعوتشده به تیم ملی، ساختار تیم ملیها نیز ظرفیت بالایی دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی در کنار وزارت علوم و بازوی پرتوان این وزارتخانه است. خودمان را یک خانواده میدانیم. معتقد هستم که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید دانشگاه آزاد اسلامی را بهعنوان فرزند خلف خود ببینند و مهربانتر و با دید رأفت بیشتری دانشگاه آزاد اسلامی نگاه بکند و این دانشگاه را از خود بداند.
دانشگاه آزاد اسلامی شبهوزارتخانه است. این دانشگاه نه یک انجمن و یک فدراسیون بلکه یک شبهوزارت ورزش است. امسال 48 رویداد ورزشی برگزار کردیم، 48 انجمن ورزش کشور را توانستیم فعال کنیم و کمکحال آنها باشیم، از طرف دیگر یک گلهمندی داریم که در انتخاب رؤسای هیئتهای ورزش دانشگاهی استانها، دانشگاه آزاد اسلامی علیرغم اینکه این همه ظرفیت و امکاناتی که در 400 شهر دارد اما متأسفانه اساساً دانشگاه آزاد اسلامی را به بازی نمیگیرند و حتی بعضی وقتها دانشگاه آزاد اسلامی را دعوت نمیکنند. بعضی وقتها حتی خود من که مدیرکل ورزش هستم خبر نمیشوم که مثلاً فلان استان قرار است مجمع انتخاباتیاش برگزار شود. البته ایراد بر آنها نیست، ایراد بر فدراسیون ملی دانشجویان است.
به طور مثال در بحث انتخاب سرمربی تکواندو هیئترئیسه را مجاب کردم که کار رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی کار کمیته فنی نیست. رئیس فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی در کمیته فنی دارای یک رأی است و با دیگر اعضا هیئترئیسه و کمیته فنی هیچ فرقی ندارد.
در دوره گذشته یونیورسیاد کل دنیا هشت مدال تکواندو گرفتند، هشت مدال دیگر را ایران گرفت. تکواندو اینقدر قوی است. هشت مدال طلا در جهانی تکواندو است، چهارتایش را کل جهان گرفتند، چهارتایش را هم ایران گرفت. در زمانی که 50 درصد ظرفیت جهان در تیم تکواندوی ما نهفته است نباید بیتدبیری کرد.
هدف فدراسیون تکواندو این است که با استفاده از تمام ابزارها و پتانسیلها در المپیک 2020 مقام بیاورد. مسابقات یونیورسیاد در مراحل بعدی و شاید در اولویتهای این فدراسیون نباشد. اکثر تیمهای ملی ما از دانشگاه هستند، بنابراین اجازه دهید که مربی تیم ملی را هم فدراسیونها تعیین کند نه برعکس، اگر هم قاعده همکاری و تعامل است پس اجازه بدهید ما هم نظر دهیم در فدراسیون تکواندو درحالیکه برعکس است. میگویند چون اکثر ورزشکاران از دانشگاه آزاد اسلامی است بنابراین باید تعامل باشد و این تعامل بهترین حالت این است که یک سرمربی باشد و ما تعیین میکنیم. چرا برعکس نمیشود؟! منطقاً باید برعکس باشد. مگر اکثر تیم ملی از دانشگاهها و بهخصوص از دانشگاه آزاد اسلامی نیستند؟ پس اجازه دهید در انتخاب سرمربی جمهوری اسلامی ما نیز نقش داشته باشیم. حداقل مربیاش هم از ما باشد. اینجوری تعامل کنیم نه برعکس.
برونمرزی حالا چه یونورسیاد چه فیزو، حالا هر مسابقات برونمرزی و بینالمللی علیرغم اینکه ساختار اصلی تیمهای اعزامی از دانشگاه آزاد اسلامی است، بحث ما این است که نماینده یا بهعنوان سرپرست یا سرمربی یا مربی یا آن آفیشیال، کادرفنی هم دانشگاه آزاد اسلامی دیده شود. نه اینکه فقط دانشجویان ما را بردارند ببرند و آنهایی که زحمت این دانشجوها را کشیدند، آنهایی که بههرحال دارند در دانشگاه آزاد زحمت میکشند، مربیان و سرپرستها را اصلاً نادیده بگیریم. دانشگاه آزاد اسلامی در بحث اعزامها بهویژه در بخش مربی و سرمربی و کادرفنی دیده شود.
آنا: در مورد جام باشگاههای آسیا، اکثراً یا قهرمان شدند یا نایبقهرمان شدند، اعزامها به چه شکل خواهد بود؟
جوانمرد: این سهمیهها را یکبهیک داریم با موافقت دکتر طهرانچی میفرستیم. اعزام تیم کاراته و تکواندرا به مسابقات آسیایی داریم، سهمیه اعزام تیم صخرهنوردی به مسابقات جام جهانی مسکو، تیم واترپلو به کویت است و کاراته را داریم همچنین سهمیه اعزام تیم بسکتبال سه به سه دانشجویان به مسابقات چین بهعنوان نماینده جمهوری اسلامی را به دست آوردهایم.
با توجه به کسب سهمیهای که از مسابقات کردیم، تقریباً تمام تیمهای ما کسب سهمیه کردهاند. اینجا دیگر مکاتباتی را با ریاست محترم دانشگاه انجام میدهیم که اگر ایشان به ما مجوز داده و بودجه را تأمین کنند قطعاً اعزام میکنیم هرچند سعی میکنیم در کنار این اعزامها از اسپانسر و حامیان مالی هم استفاده بکنیم. هرچند که قبلاً هم دو تا اعزام داشتیم که آنها را با کمک خیّرین انجام دادیم.
آنا: خیلی ممنون از زمانی که برای ما گذاشتید.
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/