هیچ بیماری به دلیل ضعف بیهوشی به خارج از کشور اعزام نمیشود
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سجاد رضوی در نشست خبری که به مناسبت دوازدهمین کنگره بینالمللی بیهوشی، مراقبت ویژه و درد برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه متخصصان بیهوشی کمترین تعرفه پزشکی را دریافت میکنند اما خوشبختانه تاکنون وارد رابطه مالی با بیمار نشدهاند؛ البته دکتر هاشمی وزیر بهداشت نیز تلاشهایی برای بهبود تعرفهها انجام داده است.
وی افزود: کتاب تعرفه پزشکی با هدف کاهش پرداختی مردم دچار تغییراتی شد که خوشبختانه موجب رضایتمندی مردم به خصوص در بخشهای بستری شد.
دبیر سیاستگذاری دوازدهمین کنگره بینالمللی بیهوشی، مراقبت ویژه و درد، عنوان کرد: اگر در بخشی دچار ضعف هستیم به دلیل آن است که یا به آن بخش توجه نشده و یا اجازه رشد در آن بخش را نداشتهایم. برای مثال یکی از علتهای افزایش سزارین در سالهای اخیر بیتوجهی به زایمان بدون درد بوده است که در حال حاضر نیز یکی از راهکاری اساسی برای کاهش سزارین افزایش زایمان بدون درد در کشور است که این موضوع باید در کتاب تعرفهها نیز دیده شود و در دانشگاهها نیز باید به این موضوع رسیدگی شود تا متخصصان بیهوشی تبحر لازم را داشته باشند.
مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت در ادامه گفت: ما در بسیاری از شاخصها پزشکی در منطقه قابل رقابت با کشورهای همسایه هستیم به گونهای که میتوانیم بگوییم دیگر هیچ بیماری به دلیل ضعف بیهوشی به خارج از کشور اعزام نمیشود.
وی گفت: اطلاعات مردم در خصوص بیهوشی بسیار کم است. هر چه اطلاعات مردم در خصوص بیهوشی بیشتر باشد همکاری بیمار با پزشک، عوارض بعد از جراحی، آمادگی بیمار برای آغاز جراحی و غیره افزایش پیدا میکند و استرس و اضطراب برای انجام جراحی کاهش مییابد.
رضوی عنوان کرد: متاسفانه اطلاعات مردم به مقداری کم است که در برخی موارد شاهد انصراف از عمل و یا به تاخیر انداختن جراحی هستیم به گونهای که بیمار نیاز به جراحی اورژانسی نیاز پیدا میکند. خوشبختانه به تعداد کافی نیروی متخصص بیهوشی در کشور وجود دارد که سطح علمی بسیار خوبی دارند به گونهای که دیگر در هیچ شهری انجام جراحی بدون همکاری متخصص بیهوشی انجام نمیشود.
دبیر سیاستگذاری دوازدهمین کنگره بینالمللی بیهوشی، مراقبت ویژه و درد، افزود: سالانه 250 نفر از رشته بیهوشی فارغ التحصیل میشوند که به ترتیب وارد چرخه سلامت کشور میشوند.
وی درباره عوارض بیهوشی در اعمال جراحی به خصوص جراحی زیبایی گفت: زیبایی با اعمال دیگر هیچ تفاوتی ندارد و در تمامی جراحیها بنا بر شرایط فیزیکی بیمار، سن، عوارض و نوع جراحی اتفاقاتی در حین جراحی پیش خواهد آمد که در بسیاری از موارد قابل پیشگیری است و در موارد که منجر به حادثه نیز شود کمیته علمی تشکیل و علت را بررسی میکنند.
مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت، عنوان کرد: سالانه 24 میلیون جراحی در کشور انجام میشود که در هر کدام ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که در بیش از 95 درصد علت این مسائل بررسی و در صورت تایید قصور پزشکی برخورد قانونی صورت میگیرد.
وی افزود: اما اگر پزشک قبل از جراحی احتمال بروز اتفاقاتی را پیشبینی کرده باشد به بیمار و همراه او باید کاملا توضیح دهد تا بیمار با رضایت کامل رضایتنامه را امضا کند.
انتهای پیام/