علت خصومت آمریکا علیه انقلاب به استقلالخواهی ایران باز میگردد
به گزارش خبرنگار حوزه اروپا و آمریکای گروه بینالملل خبرگزاری آنا، نشست تخصصی «جنگ و حقوق بشر آمریکایی» بعدازظهر امروز در تالار حنانه دانشگاه مطالعات جهان با حضور مرضیه هاشمی، مجری و کارشناس پرستیوی، مدیا بنجامین، مؤسس گروه «کد پینک»، فؤاد ایزدی، استاد دانشگاه تهران و شرکت 30 نفر از فعالان ضد جنگ از آمریکا برگزار شد.
ایزدی در این نشست گفت: این هیئت 30 نفره صبح امروز نیز با محمدجواد ظریف دیدار و گفتگو کردند.
وی افزود: در آمریکا چندین ان جی اوی فعال در زمینه مخالفت با جنگ وجود دارند که یک وجه آن داخلی و مربوط به داخل آمریکا است. بدهی سنگین ایجادشده در آمریکا ناشی از مخارج جنگ بوده و در کنار مسائل انسانی، گروههایی با ادامه جنگافروزی مخالفت میکنند.
این استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: این گروه از ادامه جنگافروزی از سوی آمریکا نگرانی دارند. این هیئت از شهرهای مختلف آمریکا حضور پیداکرده و قرار است با بازدید از شهرهایی چون تهران، اصفهان و شیراز مشاهدات خود را در کشورشان بازگو کنند.
به گزارش آنا، هدف این جلسه ایجاد یک گفتگوی آزاد میان ایرانیان و آمریکاییان برای نشان دادن چهره واقعی ایران بود.
مدیا بنجامین نیز در این نشست گفت: از حضور در ایران و شرکت در چنین نشستی بسیار خوشحال هستم. بسیار خوب است که دانشجویان ایرانی به آمریکا بیایند و همچنین ما به ایران بیاییم تا تبادلات داشته باشیم ولی متأسفانه به دلیل رویکرد خصمانه آمریکا این مسائل سخت و گاهی غیرممکن شده است.
وی افزود: ما پیشازاین نشست در خدمت وزیر امور خارجه ایران بودیم. فردی که تاریخ معاصر جهان از وی بهعنوان یک فرد بزرگ یاد خواهد کرد. رویکرد آمریکا علیه ایران به دلیل این است که میخواهد مستقل باشد اما این موضوع را بدانید که بین رویکرد مردم و دولت آمریکا تفاوت وجود دارد.
آمریکا هرچه اشتباه میتوانست انجام داده است/امیدوارم کاخ سفید به برجام باز گردد
مؤسس موسسه ضد جنگ کد پینک تصریح کرد: آمریکا هر چه اشتباه میتوانست انجام داده و از برجام خارجشده است. ما امیدواریم بتوانیم دولت را در آمریکا تغییر دهیم تا بار دیگر واشنگتن به برجام بازگردد. شما وقتی توافق بینالمللی را امضا میکنید باید به آن پایبند باشد. امنیت ما از دوستی با ایران تأمین میشود و نه ایجاد اختلاف.
آمریکا طی 20 سال گذشته به هفت کشور تجاوز کرده و باید تحریم شود
بنجامین پیرامون تبعیضنژادی گسترده در کشورش اظهار کرد: جوامع محلی و سیاهپوستان به دلیل سرکوب اقلیتها در آمریکا بارها از سازمان ملل متحد خواستهاند علیه تبعیض در این کشور ورود پیدا کند اما رسانههای جریان اصلی اصلاً این درخواست را پوشش نمیدهند. در آمریکا بیپرده میبینیم که نقض سیستماتیک حقوق اقلیتها در جریان است. اسلام هراسی نیز رواج داشته و حتی تبعیضهای فراوانی وجود دارد. آقای ظریف امروز به ما گفت که باید میان سیاستهای رژیم صهیونیستی و مخالفت با یهودستیزی تمیز قائل شویم. طی 20 سال گذشته آمریکا در غرب آسیا به هفت کشور تجاوز کرده و باید تحریم شود. میلیونها نفر در آمریکا با سیاست دولت مخالف هستند.
مرضیه هاشمی: اگر کارمند بیبیسی بودم، آمریکا چنین رفتاری با من نمیکرد
رضیه هاشمی نیز در این نشست اظهار کرد: همیشه سختیهایی برای ایرانیانی که از تابعیت آمریکا برخوردار هستند، وجود دارد. من برای دیدار با خانواده و همچنین ساخت یک مستند به آمریکا رفته بودم اما در زمان بازگشت فراخوانده شدم. بسیار برای پسرم سخت بود که ببیند به دستان مادرش دستبند زده میشود.
وی با طرح پرسشی، پشت پرده بازداشتش را بیان کرد و گفت: اگر کارمند بیبیسی بودم آیا چنین رفتاری با من میشد؟ بهعنوان یک روزنامهنگار و مستندساز میگویم که دستگیری من یک کار سیاسی بود. من تاریخ آمریکا و تجاوزات آن را میدانم. راجع به حقوق بشر صحبت میشود ولی آنها فقط درباره رعایت آن از سوی دیگران صحبت میکنند. من مسلمانم ولی اجازه ندادند که روسری داشته باشم. از من آزمایش دی ان ای گرفتند که این خلاف قانون اساسی است. تعداد زیادی سیاهپوست در زندان بودند و این واقعیت بیپرده آمریکاست. وقتی ما را به دادگاه میبردند، بهصف میکردند. پیر و جوان سیاهپوست را با دست بند و پابند بهمانند دوران بردهداری به خط میکردند. اینها مسائلی است که در کتابها نوشته نمیشود.
هاشمی تأکید کرد: همه انسانهای آزاده برای جستجوی حقیقت و جلوگیری از نواخته شدن طبل جنگ گرد هم میآیند و امیدوارم این نشست آغازی بر این موضوع باشد.
خبرنگار ارشد پرستیوی در خصوص علت بازداشتش گفت: آنها دائماً در مورد شاهد بودن من در یک ماجرایی صحبت میکردند ولی هیچوقت رویکرد و شواهد آن را ندیدم. این در حالی است که پرستیوی رویکرد آزادانهای در مورد مسائل داشته و مثلاً ما طرفداران رژیم صهیونیستی را به پرستیوی دعوت کردیم. من اینها را به مسئولین زندان گفتم.
نادر طالبزاده در لیست تحریمی آمریکا قرار دارد/مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر سیاستمداران جنگطلب آمریکا
هاشمی تصریح کرد: آنها درباره ساخت برنامهای با موضوع گروهک منافقین پرسیدند که گفتم آنها یک تروریستی هستند و علیه مردم ایران با صدام همدست شدند. آنها در پاسخ گفتند که برخی از این گروه در خارج حمایت میکنند و من در پاسخ گفتم که بله افرادی مثل جان بولتون حامی منافقین هستند ولی آنها علاقهمندان ایران نیستند. آنها درباره هولوکاست پرسیدند و من جواب دادم که این یک تراژدی بوده و تمامشده است. این تنها جواب من به آنها بود.
مستندساز شبکه پرستیوی در خصوص محتوای بازجویی مقامات آمریکایی از وی نیز اظهار کرد: آنها در مورد فردی به نام مونیکا صحبت میکردند که کلاً بیهوده بود. بسیاری از افراد مانند نادر طالبزاده و همسرش توسط آمریکا در لیست تحریم قرارگرفتهاند که مضحک است. حتی اگر یک درصد احتمال وجود جرمی از سوی من بود، الان اینجا نبودم.بهزودی کتابی درباره آمریکا و آنچه در این کشور میگذرد خواهم نوشت و تلاش خواهم کرد که فعالان صلح جهانی را با هم متصل کنم.
کارشناس شبکه انگلیسی برونمرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی نقبی به فلسفه شعار «مرگ بر آمریکا» نیز زد و گفت: مرگ بر آمریکا شعاری است علیه سیاستمدارانی که با اعمال تحریم علیه ایران باعث مرگ بیماران در مقابل چشمان عزیزانشان میشوند. امروز تحریمها بیشتر بر بیمارانی تأثیر میگذارد که توان پیدا کردن دارو ندارند و چارهای نیز جز مرگ ندارند. مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر سیاستمداران جنگطلب آمریکایی.
دموکراسی آمریکا واقعی نیست و تنها یک سراب است
سامانتا، عضو حزب سبز آمریکا در ادامه نشست گفت: آمریکا یک دموکراسی واقعی نیست و آنچه میبینید سراب دموکراسی است. مردم توهم رأی دادن و شرکت در انتخابات دارند درحالیکه اینگونه نیست. در آمریکا فقط جریان سیاسی خاص میتواند در قدرت باشد. بهطور مثال در سنا کسی از حزب سبز و یا احزاب کوچکتر نمیتواند پیروز شود. این دموکراسی نیست.
جک دیوید، یکی دیگر از اعضای هیئت ضد جنگ آمریکایی بیان کرد: عمیقاً اعتقاد دارم آنچه میان آمریکا و ایران در جریان است به دلیل سیاستهای کاخ سفید بوده است. سیاست خارجی آمریکا آسیب زیادی به ایران زده و کشور شما حق دارد ناراحت باشد و موضع بگیرد.
انتهای پیام/4106/4093/
انتهای پیام/