دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 اسفند 1397 - 14:29
قاسمی هنری:

ایران پرچمدار تمدن نوین اسلامی است

یک استاد دانشگاه خوارزمی گفت: ایران پرچم‌دار تمدن نوین اسلامی در زمینه‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی است.
کد خبر : 362971
1958403.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، طاهر قاسمی هنری در مراسم یکصدمین سال تأسیس دانشگاه خوارزمی که صبح امروز در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: ایران تنها پرچم‌دار تمدن اسلامی در زمینه‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی است.



وی افزود: افرادی ازجمله خوارزمی، خواجه نصیرالدین طوسی، ابوریحان بیرونی و ... به ایران خدمات فراوانی کرده اند.


این استاد دانشگاه خوارزمی بیان کرد: اگر امیرکبیر زنده بود، از زمان تأسیس دارالفنون و دارالمعلمین وقفه 57 ساله اتفاق نمی‌افتاد.


قاسمی عنوان کرد: مصاحب و هشترودی در سال 1307 وارد دارالمعلمین شده و در سال 1311 فارغ‌التحصیل شدند درحالی‌که هنوز دانشگاه تهران تأسیس نشده بود.


وی عنوان کرد: مهم‌ترین نیاز کشور در 100 سال گذشته تأمین معلم بود که دانشگاه خوارزمی در این سال‌ها با تربیت معلمان متخصص و متعهد نقش اول را در این زمینه ایفا کرده است.


قاسمی بیان کرد: درحال‌حاضر مسئله تربیت معلم به دانشگاه فرهنگیان واگذار شده است درحالی‌که این دانشگاه از نظر کمّی و کیفی نمی‌تواند پاسخگوی این همه جمعیت علاقه‌مند به معلمی باشد. از مسئولان تقاضا دارم که در زمینه تربیت معلم، هم به دانشگاه فرهنگیان توجه شود و هم به دانشگاه خوارزمی اهتمام کنند.


زندگی حرفه‌ای من نیم‌قرن با دانشگاه خوارزمی عجین بوده است


همچنین در ادامه این مراسم، شکوه نوابی‌نژاد پیشکسوت دانشگاه در سخنان کوتاهی گفت: شروع کار من در دانشگاه خوارزمی در سال 1346 بود. من ازجمله کسانی بودم که رشته مشاوره را در کشور بنیان‌گذاری کردم.



وی افزود: زندگی حرفه‌ای من نیم‌قرن با دانشگاه خوارزمی عجین بوده است.


این استاد دانشگاه گفت: رشته روانشناسی جزء بهترین رشته‌های کشور است که باید بیش از گذشته در این رشته سرمایه‌گذاری کرد.


فارغ‌التحصیلان دارالمعلمین، هسته اصلی دانشگاه تهران را در سال 1313 تشکیل دادند


همچنین در این مراسم مقصود فراستخواه نویسنده کتار تاریخی دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: ملت‌هایی توانستند به آینده مطلوب برسند که به تاریخ و عبرت خویش اهمیت می‌دادند. ما باید از افرادی که 100 سال پیش دانشگاه خوارزمی را تأسیس کردند، تشکر و قدردانی کنیم.



وی افزود: ایران سرمایه انسانی بزرگی دارد که باید از این ظرفیت استفاده کنیم. حدود 14 میلیون دانش‌آموز و 4 میلیون دانشجو، ظرفیت بزرگی برای کشور است.


فراستخواه عنوان کرد: هیچ طرح اجتماعی در ایران نبود جز اینکه در کنار آن یک جنبش اجتماعی وجود داشت. بدون جنبش اجتماعی نمی‌توانستیم ایران را به این مرحله که به اقتدار علمی رسیده است، برسانیم.


وی تصریح کرد: تنها یک نهاد آموزشی در قالب کانون معارف به‌طور قانونی در کشور تأسیس شد که دارالمعلمین بود و درواقع فارغ‌التحصیلان دارالمعلمین هسته اصلی دانشگاه تهران را در سال 1313 به‌وجود آوردند.


فراستخواه خاطرنشان کرد: در سال 1309 در دارالمعلمین محمود حسابی به‌کمک دوستان خود روی پرتو ایکس کار کرد و همچنین دانشمندان بزرگ دیگری در این مرکز تحصیل کرده‌اند.


وی افزود: دارالمعلمین یک مرکز بین‌المللی بود و با کشورهای خارجی ارتباط زیادی داشت و از مباحث علمی دانشجویان خود در کنار تجربه دانشجویان خارجی استفاده می‌کرد.


فراستخواه گفت: اولین استاد مردم‌شناسی ایران در دارالمعلمی درس خوانده است و همچنین بزرگان دیگری که مجالی نیست از آنها نام ببریم. در دارالمعلمین دانشجویان از فرهنگ‌های مختلف در آن تحصیل می‌کردند. در آن دوره کشور به معلم نیاز داشت و درالمعلمین این نیاز کشور را برآورده کرد.


انتهای پیام/4107/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب