410 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد خودکفا شدهاند/ ضمانت وام خودکفایی زنان بدون ضامن را برعهده میگیریم
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد امید معاون اشتغال و خود کفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) در نشست خبری صبح امروز (دوشنبه) گفت: توانمندسازی و اشتغال خانوادههای تحت پوشش یکی از مهمترین سرفصل های کمیته امداد امام خمینی است و مقام معظم رهبری، امام خمینی و مسئولان کشور بر این بحث بسیار تاکید داشتهاند به طوری که در دیدار اخیر مقام معظم رهبری با رئیس کمیته امداد امام خمینی تاکید کردند در کمیته امداد اصل بر توانمندسازی است.
وی ادامه داد: امروز اشتغال یکی از مهمترین مشکلات و معضلات کشور است و کمیته امداد در همین راستا ایجاد مشاغل خرد، کوچک و خانگی را یکی از وظایف خود میداند هرچند اشتغالهای بزرگ جزء دستور کار ما نیست.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) یادآور شد: اشتغال در کمیته امداد یک کار فرآیندی است به طوری که فعالیت اشتغال یک پروژه است و ابتدا استعداد سنجی و شناسایی استعدادهای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد توسط گروههای مشاوران شغلی انجام میشود.
وی افزود: آموزش یکی از مهمترین اولویتهای کمیته امام خمینی است زیرا اگر فردی شغلی را بدون مهارت آغاز کند منجر به بروز اشکالات و ایرادات در آن شغل میشود بنابراین فرد باید مهارت لازم و گواهی اشتغال را داشته باشد.
5 درصد سهم ریالی صندوق توسعه ملی را داریم که سال گذشته 120 میلیارد تومان و امسال هنوز رقم نهایی اعلام نشده است همچنین 50 میلیارد تومان از محل کمکهای مردمی جمع آوری شد |
محمد امید ادامه داد: تزریق مالی و ارائه تسهیلات به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد یکی دیگر از خدمات ما به مددجویان است پس از ارائه تسهیلات عمدتا کار نظارت بر طرحهای کمیته امداد آغاز میشود و تفاوت کمیته امداد با سایر دستگاههای وامدهنده در نظارت بر اجرای طرحها است به طوری که یک طرح در کمیته امداد بین دو تا 5 سال تحت نظارت قرار میگیرد و در ادامه کار مشاوران به مددجوی در حال کار مشاوره و آموزش میدهند و همچنین در امر بازاریابی و فروش محصولات به وی کمک میکنند.
معاون کمیته امداد تصریح کرد: کمیته امداد محصولات تولیدی خانوادههای تحت پوشش خود را در صنعت نفت و صنایع دستی به صورت تضمینی خریداری میکند به طوری که 220 هزار متر فرش دستبافت با مبلغی بالغ بر 250 میلیارد تومان از مددجویان خریداری شد زیرا برخی از خانوادهها نمیتوانند بازار فروش پیدا کنند.
وی با اشاره به تامین منابع اشتغال مددجویان گفت: تامین منابع از 4 بخش منابع قرض الحسنه بانکها، منابع صندوق اشتغال نیازمندان، صندوق توسعه ملی و کمکهای مردمی تهیه میشود. بر همین اساس در قانون برنامه و بودجه سالانه کشور حدود 20 بانک موظفاند بخشی از اعتبار قرض الحسنه خود را به مددجویان اختصاص دهند. بر همین اساس در بودجه سال 94، 2 هزار میلیارد تومان اعتبار قرض الحسنه از بانکها دریافت شد که این منبع از 4 بانک ملی صادرات ملت و تجارت بیشترین همکاری را با کمیته امداد امام خمینی داشتهاند.
محمد امید ادامه داد: در صورتی که فردی 4 نفر از مددجویان کمیته امداد را مشغول به کار کند بانک تا سقف 75 میلیون تومان به وی تسهیلات ارائه میکند و وامهای کارافرینی بانکها با تایید کمیته امداد به مددجویان تحت پوشش ارائه میشود.
هر شرکت و کارفرمایی که مددجوی تحت پوشش ما را مشغول به کار کند ما تا یک سال سهم بیمه وی را پرداخت میکنیم و برخی مراکز کاریابی و شرکتها بابت اشتغال هر کدام از مددجویان تحت پوشش ما 400 هزار تومان دریافت میکنند |
او با اشاره به تامین منابع صندوق اشتغال نیازمندان گفت: دولت سالانه مبلغی را به کمیته امداد پرداخت میکند تا در بخش آموزش و تسهیلات اشتغال به مددجویان خدمترسانی کنند امسال 120 میلیارد تومان از این صندوق تامین شد و حدود 500 میلیارد تومان از این صندوق گرفتیم که از باز پرداخت پولهای سالهای گذشته است.
معاون اشتغال کمیته امداد ادامه داد: 5 درصد سهم ریالی صندوق توسعه ملی را داریم که سال گذشته 120 میلیارد تومان و امسال هنوز رقم نهایی اعلام نشده است همچنین 50 میلیارد تومان از محل کمکهای مردمی جمع آوری شد.
وی ادامه داد: برنامهای در دست داریم که از امکانات بانکها به منظور ایجاد صندوق قرض الحسنه استفاده کنیم و بتوانیم تسهیلات بیشتری را به مددجویان کمیته امداد ارائه کنیم.
امید با اشاره به توسعه آموزش در کمیته امداد گفت: سال گذشته در حدود 380 مورد آموزش به مددجویان کمیته امداد صورت گرفته است زیرا اگر مهارتورزی در اشتغال صورت گیرد اشتغال تضمینی است و امسال به مشاغلی مانند جوشکاری صنعتی، غواصی و سنگهای قیمتی وارد شدیم که اشتغال آنها تضمینی است.
وی در خصوص ارائه تسهیلات به کارفرمایان گفت: هر شرکت و کارفرمایی که مددجوی تحت پوشش ما را مشغول به کار کند ما تا یک سال سهم بیمه وی را پرداخت میکنیم و برخی مراکز کاریابی و شرکتها بابت اشتغال هر کدام از مددجویان تحت پوشش ما 400 هزار تومان دریافت میکنند.
4/5 میلیون رأس دام سبک، 1/5 میلیون رأس دام سنگین جزو داراییهای کمیته امداد محسوب میشود همچنین 17 درصد صنعت حمل و نقل درون شهری، 37 درصد قایقهای صیادی و 16 درصد تولید صنایع دستی کشور را کمیته امداد برعهده دارد |
محمد امید ادامه داد: در پی 4 سال گذشته از سال 90 تا پایان سال 93، 410 خانوار تحت پوشش کمیته امداد خودکفا شدند و از پوشش کمیته خارج شدند در حالی که اگر این خانوارها همچنان تحت پوشش کمیته باقی میماندند باید بالغ بر 800 میلیارد تومان کمک بلاعوض به آنان پرداخت میکردیم.
وی در خصوص داراییهای 600 هزار طرح فعال در کمیته امداد گفت: 4/5 میلیون رأس دام سبک، 1/5 میلیون رأس دام سنگین جزو داراییهای کمیته امداد محسوب میشود همچنین 17 درصد صنعت حمل و نقل درون شهری، 37 درصد قایقهای صیادی و 16 درصد تولید صنایع دستی کشور را کمیته امداد برعهده دارد.
وی افزود: طی 4 سال گذشته کمیته امداد 4 هزار و 200 میلیارد تومان از منابع بانکی و هزار و 500 میلیارد تومان نیز از سایر منابع دریافت کرده و برای اشتغال و ایجاد 600 هزار فرصت شغلی هزینه کرده است.
امید یاد آور شد: سند راهبردی اشتغال کمیته امداد امام خمینی بین ایران و سازمان ملل (UNDP) نهایی شده است و بر اساس گفته آنها اشتغال کمیته امداد میتواند برای کشورهای در حال توسعه به صورت الگو اجرا شود البته این الگو هم اکنون در کشور بولیوی در حال اجرا است.
وی افزود: بر اساس استعداد سنجی صورت گرفته از سوی کمیته امداد امام خمینی 600 هزار نفر خانوار آماده کار هستند اما ظرفیت اشتغال در کمیته امداد 300 هزار نفر است. 37 درصد جامعه خود کفا شده و مشغول به کار تحت پوشش کمیته امداد را زنان تشکیل میدهند که 60 درصد از آنان زنان سرپرست خانوار و 40 درصد را دختران تشکیل میدهند.
محمد امید با بیان اینکه میانگین اشتغالزایی زنان در کمیته امداد بیشتر از مردان است، افزود: زنان با راه اندازی هر شغل 1/5 نفر را مشغول به کار میکنند در حالی که این رقم در بین مردان 1/2 است و عمده تولید صنفی کمیته امداد را زنان ایجاد میکنند.
او با اشاره به ارائه کارت همت به مددجویان کمیته امداد گفت: تا هر زمان که مددجویان خودکفا شده بخواهند نظارت پشتیبانی و قرض الحسنه کمیته امداد در مورد آنها اجرا میشود و فقط کمکهای بلاعوض کمیته امداد و مستمری که اصل اتصال کمیته امداد به مددجویان است به آنها قطع میشود. تنها سه درصد از مددجویان خودکفا شده تا کنون تقاضای بازگشت کردهاند به عنوان نمونه برخی از در زلزله دو سال قبل تبریز که خسارات زیادی به مددجویان کمیته امداد زد حدود 300 خانوار تقاضای بازگشت کردند.
زنان با راه اندازی هر شغل 1/5 نفر را مشغول به کار میکنند در حالی که این رقم در بین مردان 1/2 است و عمده تولید صنفی کمیته امداد را زنان ایجاد میکنند. |
وی در خصوص بیمه طرحهای کمیته امداد گفت: یکی از اصول اصلی اشتغال کمیته امداد بیمه است. 130 هزار طرح کمیته امداد تحت پوشش بیمه است به طوری که قالیبافان تحت پوشش ما همه بیمه هستند 20 درصد سهم بیمه را دولت پرداخت میکند که 250 هزار مددجو بیمه قطعی هستند و هزار و 100 خانوار از طریق بیمه تامین اجتماعی مستمریبگیر شدند.
وی با بیان اینکه امسال از دو هزار میلیارد تومان منابع بانکی هزار میلیارد آن ابلاغ و 250 میلیارد تومان آن وصول شده است، افزود: ما امیدواریم بتوانیم ابلاغی خود را تا پایان شهریور به 1500 میلیارد تومان برسانیم. سال گذشته در همین زمان 197 میلیارد تومان وصولی داشتیم و همچنین 96 درصد از منابع بانکی را از بانکها دریافت کردیم و بانکهای ملی، تجارت، ملت و سپه بیشترین تسهیلات را در اختیار مددجویان قرار دادند.
امید گفت: سال گذشته 127 هزار فرصت شغلی ایجاد شده که این رقم با هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار حاصل شده است. در حالی که حداقل پرداختی در این مشاغل 5 میلیون و حداکثر 40 میلیون تومان بوده است و این ارقام برای سال جاری به حداقل 7 میلیون و حداکثر 75 میلیون تومان میرسد.
امید خودکفایی 110 خانوار تحت پوشش کمیته امداد را امسال پیشبینی کرد و گفت: سال گذشته کمیته امداد 45 درصد از اشتغال کوچک کشور را ایجاد کرد و توانست رتبه نخست را در این زمینه بدست آورد. در صورتی که 55 درصد مابقی در 18 دستگاه دیگر ایجاد شده بود.
امید گفت: بیشترین معوقاتی که در بازپرداخت وامهای مددجویی در 4 سال گذشته وجود دارد از 5 درصد هم بیشتر نشده است و تنها سه درصد دریافت کنندگان وام در پرداخت تعویق داشتهاند.
وی ادامه داد:زنان سرپرست خانواری که امکان تامین ضامن ندارند میتوانند از امکان ضمانت کمیته امداد بهره گیرند به طوری که تا کنون 10 هزار اجازه ضمانت از سوی کمیته امداد در کل کشور به زنان سرپرست خانوار داده شده است. همه ضمانتها را زنان همیشه به موقع پرداخت کردهاند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در خصوص تسهیلات ارائه شده به مددجویان گفت: سقف بازپرداخت تسهیلات بانکی 5 ساله است در حالی که کمیته امداد در شرایط خاص بین 8 تا 10 سال بازپرداخت را تمدید میکند و همچنین برای طرحهای اشتغال کشاورزی بازپرداخت وامها شش ماه یکبار و برای طرحهای دامپروری به صورت فصلی صورت میگیرد.
انتهای پیام/