دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 بهمن 1397 - 14:58
براساس یک مطالعه جدید؛

تحصیلات عالی نمی‌تواند مانع از بیماری ذهنی شود

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تحصیلات عالی نمی‌تواند از بروز زوال عقل جلوگیری کند.
کد خبر : 362011
_104716705_puzzles_gettyimages-dv2037006.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ دانشگاه‌های جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ان بی سی نیوز، افرادی که دارای تحصیلات عالی هستند، سطح شناختی بالاتری دارند و به همین دلیل احتمال مرگ بر اثر آلزایمر در آنها کمتر است.


همواره گمان می‌شد که تحصیلات، از انسان در برابر بیماری‌های ذهنی محافظت می‌کند. نتایج چند تحقیق نشان می‌دهد که هرچه فرد تحصیلات بیشتری داشته باشد، احتمال ابتلا به زوال عقل در آنها کمتر است.


با این حال نتایج یک مطالعه جدید حاکی از آن است که اگر فردی مبتلا به بیماری زوال ذهنی شود، آسیب ناشی از این بیماری‌ها روی سلول‌های مغز در افراد دارای دیپلم دبیرستان و افراد دارای مدرک دکتری یکسان است. گفتنی است که پیشروی بیماری در دو گروه گفته‌شده تفاوتی ندارد.


به گفته رابرت اس ویلسون سرپرست مطالعه جدید و استاد علوم اعصاب و رفتارشناسی مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو، یکی از باورهای عموم مردم این است که تحصیلات می‌تواند در تحمل بیماری‌های ذهنی به فرد کمک کند.


براساس نتایج تحقیق جدید، هر چه میزان آسیب‌ در مغز بیشتر باشد زوال ذهنی و شناختی سریع‌تر اتفاق می‌افتد. البته این امر بدین معنا نیست که تحصیلات عالی هیچ تأثیری بر عملکردهای ذهنی ندارد. تأثیر تحصیلات بر مغز مانند تأثیر ورزش بر ماهیچه‌هاست. بنابراین هرچه میزان تحصیلات فرد بیشتر باشد، مناطق خاصی در مغز ضخیم‌تر می‌شود و ارتباطات میان سیناپس‌ها افزایش می‌یابد.


افرادی که دارای تحصیلات عالی هستند، در سنین پیری عملکرد شناختی بالاتری دارند. بنابراین اگر زوال کارکردهای شناختی در این افراد مانند دیگران باشد، احتمال مرگ آنها بر اثر عامل دیگری به جزء بیماری ذهنی بیشتر از افرادی است که سطح تحصیلات پایین‌تری دارند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب