دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 بهمن 1397 - 11:54
میدل ایست آی:

انگلیس بیش از هر ملتی به فلسطینی‌ها ظلم کرده است

یک وب‌سایت تحلیلی- خبری مشهور با بیان نقش انگلیس در به قدرت رسیدن صهیونیست‌ها در فلسطین گزارش کرد که لندن به هیچ ملتی به‌اندازه فلسطینی‌ها ظلم نکرده است.
کد خبر : 361621

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، میدل ایست آی در مقاله‌ای گزارش کرد که انگلیس نه‌تنها باعث شد که فلسطینی‌ها در 1948 با دشمن صهیونیستی روبرو شوند بلکه آنها به روابط دوستانه با اشغالگران ادامه دادند.


میدل ایست آی افزود که جای پای حضور استعماری انگلستان را در سرتاسر جهان می‌توان دید، اما بیشتر کشورهای استثمارشده پس از خروج استعمار انگلیس به استقلال رسیدند به‌جز فلسطینی‌ها که هنوز کشورشان در اشغال کسانی است که توسط انگلیس به قدرت رسیدند.


این وب‌سایت ادامه داد، بر اساس بیانیه بالفور انگلیس حتی پیش از اشغال فلسطین قول انتقال صهیونیست‌ها را به سرزمین اشغالی داده بود اما امروز از معذرت‌خواهی در ایفای نقش شوم کشورش در آن زمان سر باز می‌زند.


مقاله میدل ایست آی افزود از 1917 به بعد انگلستان هیچ کاری برای فلسطینی‌ها نکرد به‌جز اعمال مفاد بیانیه بالفور ازجمله حمایت از استقرار صهیونیست‌ها در فلسطین و اعلام آن به‌عنوان سرزمین ملی آنها و به‌کارگیری تمام همت خود برای نیل به این هدف.


انگلیسی‌ها حتی یک‌بار هم از فلسطینی‌ها درباره ورود صهیونیست‌ها به سرزمینشان اجازه نخواستند و به‌جایش حتی نامی از فلسطین در بیانیه بالفور نیاوردند.


بیانیه بالفور به جذب حمایت کشورهای قدرتمند ادامه داد و در متنش هم تصریح‌ شده بود که هیچ اقدامی در جهت حمایت از حقوق مذهبی و مدنی غیر یهودی‌ها در فلسطین نباید انجام شود.


در آن زمان بیانیه بالفور حتی جوامع غیر یهودی فلسطین که بیش از 90 درصد جمعیت فلسطین را تشکیل می‌دادند به رسمیت نشناخت. دولت انگلیس حق برابری برای مردم بومی فلسطین با صهیونیست‌های تازه از راه رسیده قائل نبود.


وقتی انگلیسی‌ها در 1948 خاک فلسطین را ترک کردند این مردم بومی این سرزمین یعنی عرب‌ها نبودند که اعلام استقلال کردند بلکه خارجی‌هایی که فلسطین را اشغال کرده بودند با اخراج بیش از 700 هزار فلسطینی اعلام استقلال کردند.


دشمن صهیونیستی بر 78 درصد خاک فلسطین یعنی بسیار بیش از مساحتی که طرح تقسیم‌بندی سازمان ملل متحد به آنها داده بود مسلط شد و بعداً با اشغال کرانه باختری، شرق قدس و غزه در 1967 صهیونیست‌ها تمام سرزمین باستانی فلسطین را به کنترل خود درآوردند.


فلسطینی‌ها گمان می‌کردند که صدسالگی بیانه بالفور می‌تواند فرصتی برای انگلیس برای ابراز پشیمانی و معذرت‌خواهی از مردم فلسطین برای به تاراج گذاشتن سرزمینشان باشد، اما نه‌تنها آنها کمکی برای احقاق حقوق فلسطینی‌ها نکردند بلکه حتی به معذرت‌خواهی فکر نکردند.


حتی در مراسمی به نام دوستان محافظه‌کار قبل از صدسالگی بیانیه بالفور ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس با افتخار اعلام کرد که ما صدسالگی بیانیه بالفور را با احساس غرور ارج می‌نهیم.


انتهای پیام/4033/4124


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب