دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1397 - 16:46
در جلسه شورای شهر مطرح شد؛

انتقاد از طرح جامع شهری زنجان و بی‌توجهی اداره راه‌و‌شهرسازی

جزئیات طرح جامع شهری زنجان مورد انتقاد جدی اعضای شورای شهر قرار گرفت و اعضا تصویب آن را منوط به اصلاحات در بسیاری از موارد اعلام کردند.
کد خبر : 361385
شورای زنجان.JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از زنجان، جلسه شورای اسلامی شهر زنجان پیش از ظهر امروز با هدف بررسی جزئیات طرح جامع شهری زنجان آغاز شد.


رئیس شورای اسلامی شهر زنجان در ابتدای این جلسه با انتقاد از زمان کوتاه اعلام شده برای بیان نظر اعضای شورای شهر درباره طرح جامع شهری اظهار کرد: 29 آذر، نامه‌ای برای بررسی طرح جامع شهری به شورای اسلامی شهر زنجان ارسال شد و مقرر شده بود در یک ماه زمان تعیین شده نظر و پیشنهادهای شورا اعلام شود.


اسماعیل دویران با انتقاد از کوتاه‌بودن زمان برای بررسی این طرح مهم شهری تصریح کرد: این در حالی است که در ماه‌های پایانی سال به‌شدت مدیریت شهری درگیر بودجه پیشنهاد سال آینده و تعرفه‌های عوارض بود و اقتضای زمان اجازه بررسی نمی‌داد؛ به همین دلیل یک ماه زمان نیز تمدید کردیم تا در نهایت بتوانیم موارد را بررسی کنیم.


وی با اشاره به منسوخ‌بودن طرح‌های جامع شهرها در کل دنیا و پرداختن به طرح‌های فرآیندی و انعطاف‌پذیر درباره طرح جامع پیشنهادی راه و شهرسازی استان زنجان بیان کرد: شورای شهر در بررسی این طرح مهم شهری 159 مورد مغایرت، 42 طرح پیشنهادی و 10 طرح سرمایه‌گذاری را در نظر گرفت که باید اصلاح و لحاظ شود.


طرح جامع شهری ایرادات اساسی دارد


در ادامه این جلسه، منشی شورای اسلامی شهر زنجان با بیان اینکه کلیات این طرح ایرادات اساسی دارد، عنوان کرد: این طرح برای بررسی و اعلام نظر زمانی به شورای شهر اعلام شد که مدیریت شهری به‌جد درگیر بودجه و تعرفه‌ها بود و از سوی دیگر زمان کمی برای اعلام نظر شورا درباره این طرح مهم بود.


حمیدرضا حمیدی با تأکید بر اینکه این طرح افق 10 تا 15 ساله شهر را روشن می‌کند، تشریح کرد: بیش از 30 سال از اعلام نظر طرح جامع نخست شهری سپری شده و بررسی طرح جدید در کمترین زمان کار منطقی نیست.


وی با انتقاد از روند تهیه طرح جامع شهری دوم در هفت سال گذشته و بلاتکلیف ماندن آن درباره ایرادهای وارده به آن، توضیح داد: در این طرح پیشنهادی، مطالعات جمعیتی سرشماری سال 90 لحاظ شده که باید سرشماری سال 95 اعمال شود.  


منشی شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره به اینکه در این طرح باید نابرابری‌های فضایی بهبود پیدا کند، اضافه کرد: برای نمونه باید سیاست پیاده‌محوری بافت مرکزی شهر در این طرح مشخص شود و اینکه بسیاری از طرح‌ها منطبق با نظر مردمی باشد.


عضو شورای شهر زنجان با تأکید بر شناسایی ظرفیت‌های ثروت‌آفرینی در شهر زنجان تبیین کرد: طرح باید به گونه‌ای اصلاح شود که مردم از منفعت آن بهره‌مند و سرمایه‌های شهر روشن شود.


وی با تأکید بر لزوم مشخص شدن استقرار صنایع آلاینده‌های حاشیه شهر در این طرح خاطرنشان کرد: با گسترش شهر و افزایش جمعیت آن در گذر زمان ضرورت جابجایی شرکت ملی سرب، روی، شهرک صنعتی روی و اعمال آن در طرح مهم است.


منشی شورای اسلامی شهر زنجان با تأکید بر اینکه شهر همچنان ظرفیت پذیرش جمعیت را دارد و نباید اجازه دهیم، حریم شهری افزایش پیدا کند، یادآور شد: در طول سال‌های گذشته شاهد ورود برخی روستاهای حاشیه به محدوده شهر هستیم که باید در طرح جامع شهری به این مسئله توجه شود و این چالش شهری به گونه‌ای است که شهر ظرفیت پذیرش جمعیت 900 هزار نفری را دارد.


عضو شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره به چهار منطقه‌ای شدن شهر زنجان با هدف توسعه خدمات و خدمات‌رسانی مطلوب به همشهریان تصریح کرد: در طرح پیشنهادی راه و شهرسازی به مسئله افزایش مناطق شهری زنجان اشاره‌ای نشده و انتظار داریم در اصلاحات موارد به این بند پیشنهادی نیز توجه شود.


حمیدی، اضافه شدن منطقه گاوازنگ زنجان به درون حریم شهری را یکی از نقاط قوت این طرح اعلام کرد و گفت: از سوی دیگر اضافه‌شدن کمربند شمالی شهر به‌دلیل وجود معارض به درون حریم شهری مخالفت خود را اعلام می‌کنیم.


وی با تأکید بر مشخص شدن کاربری‌ها و پهنه‌های مسکونی، صنعتی و کشاورزی در طرح جامع شهری عنوان کرد: در کمربند حفاظتی شمال شهر باید کاربری‌های داخل آن مشخص شود که در طرح ارائه شده به آن اشاره نشده است.


انتقاد از تهیه‌کنندگان طرح جامع شهری


شهردار زنجان نیز در این جلسه با انتقاد از تهیه‌کنندگان طرح جامع شهری و تعیین زمان کوتاه برای اعلام نظر مدیریت شهری درباره آن گفت: طرحی که برای تهیه آن هفت سال زمان طی شده، چگونه در یک ماه بتوانیم، پیشنهادها و مغایرت‌های آن را اعلام کنیم.


مسیح‌الله معصومی با بیان اینکه این طرح راهبرد توسعه و مدیریت شهری را در سال‌های آینده مشخص می‌کند، اضافه کرد: سال‌های اخیر شهر زنجان به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و حتی اقلیمی رشد چشمگیر داشته و باید جزئیات آن در طرح به‌جد بررسی و لحاظ شود.


وی با تأکید بر اینکه این طرح با گذشت بیش از هفت سال به لحاظ تغییرات محیطی دیگر پاسخگوی مطالبات مردمی نیست، افزود: در این طرح جانمایی بناها و معماری‌های شهری نیاز به توجه ویژه دارد.


به گفته شهردار زنجان، این شهر ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که متولی اجرای طرح برای روند توسعه شهری باید نظر مدیریت شهری را اعمال کند.


بی‌توجهی راه‌و‌شهرسازی زنجان به جایگاه شورای شهر


نایب رئیس شورای اسلامی شهر زنجان نیز در این جلسه با انتقاد شدید از سازوکار طرح از سوی اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان و ارسال به شورا و شهرداری برای اعمال نظر متذکر شد: این شیوه بررسی طرح مهم شهری که چشم‌انداز شهر را ترسیم خواهد کرد، بی‌توجهی به شأن، جایگاه شورا و شهروندان زنجانی است.


سجاد خدایی با تأکید بر اینکه این حرکت نشان داد که به جایگاه شورای اسلامی شهر زنجان به دید تشریفاتی نگاه می‌شود، اضافه کرد: در چند ماه برای اعلام نظر و پیشنهاد نمی‌توان با سرنوشت شهر و شهروندان آن بازی کرد.


وی با بیان اینکه شورا و شهرداری نوک پیکان خدمات به زنجانی‌ها هستند و توقع از آنان بالا است، یادآور شد: این در حالی است که استانداری و راه و شهرسازی استان زنجان به اندازه این دو نهاد مردمی درگیر با مردم نیستند.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ف.زمانی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۶
۰
باسلام.ابتدای جاده زنجان به بیجار،در زیر جاده ،یه پارکی برای مسافران هست که ضمن تشکر از شهرداری زنجان بابت آن،متاسفانه چندین سال است که مسیر ماشین رو آن تا رسیدن به آلاچیق ها،شدیدا خاکی وپرازسنگ است که واقعا تردد ازآن مشکل است،لطفا اگه اسفالتش کنیین ،این پارک حرف نداره وعالییه.باتشکر
قالیشویی ادیب