دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1397 - 14:28
هادی‌نسب تشریح کرد:

روایتی از سوءاستفاده مالکان بناهای قدیمی هنگام بارندگی‌ در یزد

مدیرکل بحران استانداری یزد به روایتی از سوءاستفاده مالکان ساختمان‌های قدیمی از بارندگی‌های اخیر یزد پرداخت.
کد خبر : 361296
636623206669227481.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از یزد، هفته گذشته بارش باران و برف مردم استان و شهر یزد را غافلگیر کرد؛ تصاویر ناشی از این بارندگی، زیبنده شهری که هنوز یک سال بیشتر از ثبت جهانی آن توسط یونسکو نگذشته، نبود.


اتفاقات ناشی از این بارندگی و گفتگوهایی که شهروندان یزدی درباره عملکرد مسئولان در فضای مجازی داشتند، ما را بر آن داشت تا با مدیرکل بحران استانداری یزد گفتگو کنیم.


هادی هادی‌نسب در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: شهر و استان یزد برای این حجم از بارندگی آمادگی نداشت؛ به‌طوری‌که براساس گزارش‌های وارده در طول 48 ساعت حدود 41 میلی‌متر بارندگی در استان یزد گزارش‌ شده است.


وی افزود: اداره‌کل هواشناسی نیز این حجم از بارندگی را پیش‌بینی نکرده بود و در اخبار از قول این اداره‌ آمده که «بهمن و اسفند بارندگی مناسبی برای یزد نخواهیم داشت» حتی در جلسه شورای حفاظت آب در حضور استاندار نیز دراین‌باره هشداری داده نشد، فقط دو روز مانده به زمان بارندگی در نقشه‌های جدید هواشناسی استان یزد به وضعیت بارندگی اخطارهایی داده شد؛ اما پیش‌بینی و تأکیدی بر 41 میلی‌متر بارندگی در 48 ساعت نشده بود.


مدیرکل بحران استانداری یزد خاطرنشان کرد: وضعیت بارش‌های استان یزد در چند سال گذشته مطلوب نبوده و این استان بیشتر با خشکسالی دست و پنجه نرم کرده و در این سال‌ها که بارندگی چندانی نشده؛ اقدامات عمرانی قابل‌توجهی در شهر یزد انجام‌ و تقریباً مسیر آب‌های سطحی از خیابان شهید دهقان که از طرف خضرآباد به یزد منتهی می‌شود به زیر پل همافر یا میدان صنعت هدایت‌ شده است.


هادی‌نسب عنوان کرد: در این مسیر برای جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی، کانال‌هایی در نظر گرفته‌شده که قطره‌ای از آب ناشی از بارندگی به سمت این کانال‌ها هدایت نشده است؛ به عبارتی همه این آب‌های سطحی ناشی از بارندگی به سمت میدان صنعت و بلوار فرودگاه سرازیر شدند.


وی، تلاش کارکنان شهرداری، هلال‌احمر و آتش‌نشانی را قابل قبول دانست و یادآور شد: تلاشی که همکاران در شهرداری، هلال‌احمر و نیروهای داوطلب داشتند باید مورد توجه قرار گیرد، در این بارندگی حدود 680 تماس تلفنی برای آب‌گرفتگی منازل مسکونی داشتیم که 540 مورد از این تماس‌ها در دستور کار و عملیات آبکشی قرار گرفت و در جلسه‌ای که با نیروهای شهرداری داشتم،  گفتم که هرچقدر تلاش کنید آب‌های سطحی که زیر پل همافر جمع شده در منظر و دید شهروندان قرار دارد و تلاشی که برای خالی‌کردن منازل شهروندان از آب ناشی از بارندگی داشته‌اید دیده نمی‌شود.


مدیرکل بحران استانداری یزد با بیان حجم انتقاداتی که در فضای مجازی دراین‌باره شده است، گفت: حدود دو تا سه معبر شامل زیرگذر همافر، چهارراه وکیل و میدان صنعت درگیر بارندگی شد و بقیه معابر باز بود و برخلاف تصاویر منتشرشده در فضای مجازی بود، خوشبختانه از لحاظ ادوات و تجهیزات هیچ‌گونه کمبودی وجود نداشت؛ به‌طوری‌که برای کشیدن آب‌های سرازیر شده از سوی خیرآباد به سمت یزد 6 موتور در حال کار و کشیدن آب‌های سطحی بودند؛ اما به‌دلیل شرایط جغرافیایی و شیبی که وجود داشت؛ امکان کنترل آب سیل‌آسا وجود نداشت.


هادی‌نسب درباره حجم تخریب‌هایی که تصاویر آن در فضای مجازی منتشر شد، توضیح داد: عده‌ای که مالک منازل و ساختمان‌های قدیمی هستند به‌واسطه قدیمی بودن این خانه‌ها مجاز به تخریب آنها نبوده و نیستند، در نتیجه مالکان از این بارندگی سوءاستفاده و آب‌های ناشی از بارندگی را به‌طرف این ابنیه هدایت کردند و این عمارت‌های قدیمی تخریب‌ شدند.


وی تأکید کرد: هنوز برآوردی از میزان خسارت‌های وارده صورت نگرفته و به‌ محض اینکه میزان خسارت مشخص شود، اطلاعات آن در اختیار رسانه‌ها قرار می‌گیرد؛ خسارت‌های وارده چشمگیر نیست  و ساختمان‌های مخروبه در حد انگشتان یک دست است.


مدیرکل بحران استانداری یزد یادآور شد: به شهرداری اعلام کرده‌ایم افرادی که دچار خسارت و زیان شده‌اند برای دریافت خسارت خود به مدیریت بحران استانداری یزد مراجعه کنند.


هادی‌نسب تشریح کرد: در دیگر شهرستان‌ها نیز بر اثر بارندگی اخیر شاهد به راه افتادن سیلاب‌های مختصری بودیم که در بافق نیز حدود 28 میلی‌متر بارندگی اعلام شد که در نتیجه در بعضی از خیابان‌های این شهر آب‌گرفتگی ایجاد و با تلاش نیروهای شهرداری معابر بازگشایی و از نفوذ آب به منازل مردم جلوگیری شد.


انتهای پیام/4078/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب