وابستگی پاکستان به پول سعودیها به جنگ جدید در منطقه میانجامد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از الجزیره، طاها صیدیکویی روزنامهنگار پاکستانی مقیم فرانسه، طی مقالهای در الجزیره سفر محمد بن سلمان و هیئت هزار نفره همراه به اسلامآباد را امری نگرانکننده دانست زیرا سرمایهگذاری و کمکهای مالی عربستان به پاکستان نهتنها این کشور را وابستهتر کرده بلکه به درگیریهای داخلی دامن زده است و اکنون این احتمال وجود دارد که به جنگی جدید در منطقه بینجامد.
الجزیره تأکید کرد که پاکستان باید در روابط مالی خود با سعودیها که سابقهای به قدمت چند دهه دارد تجدیدنظر کند.
این شبکه به سفر جاری محمد بن سلمان و هیئت هزار نفره از مقامات دولتی و امنیتی عربستان اشارهکرده و ادامه میدهد که انتظار میرود عربستان حدود 20 میلیارد دلار در پاکستان سرمایهگذاری کند.
الجزیره ادامه داد که هارون شریف رئیس شورای سرمایهگذاری پاکستان هم اعلام کرده است که سعودیها قصد سرمایهگذاری در بخش انرژی و نیز ساخت یک پالایشگاه در جنوب شرقی پاکستان را دارند.
الجزیره تصریح کرد که سفر جدید سعودیها و قول سرمایهگذاری 20 میلیاردی تنها چند ماه پسازاین است که در خلال سفر عمران خان نخستوزیر پاکستان به عربستان این سعودیها بودند که قول سرمایهگذاری 6 میلیاردی را به وی داده بودند.
این شبکه افزود هماکنون سعودیها قول سرمایهگذاری بیشتری را در پاکستان دادهاند که ممکن است بتواند اسلامآباد را موقتاً از بحران مالی فارغ کند اما مطمئناً این حجم از سرمایهگذاری شرط و شروطی هم دارد که پاکستان باید به آنها گردن نهد.
الجزیره ادامه داد: حضور بیشتر سعودیها در پاکستان که هممرز با ایران است به ریاض این امکان را میدهد که بیشتر به مرزهای رقیب منطقهای خود نزدیک شود. سعودیها با کمکهای مالی و سرمایهگذاری خود از پاکستان این انتظار را دارند که همچون گذشته با چشمپوشی دست گروههای مسلح مخالف ایران و تحت حمایت عربستان را در مرزهای پاکستان با سیستان و بلوچستان باز گذارد.
این شبکه ادامه داد که دهههاست که پاکستان با ترغیب کمک مالی و سیاست منطقهای آمریکا ارتباط نزدیکی با ریاض داشته است.
کمک سعودیها به پاکستان به گونههای مختلفی صورت گرفته است، ازجمله کمکهای نظامی و مدنی، اما در زمان ژنرال ضیاءالحق رئیسجمهور سابق پاکستان کمکهای سعودی شامل مساجد و حوزههای علمیه نیز شد و هماکنون ریاض متهم به حمایت مالی از گروههای افراطگرای ضد شیعی در این کشور است.
ریاض و اسلامآباد همچنین همکاری نزدیکی در خصوص جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه داشتهاند.
بعضی از گروههای مذهبی موردحمایت سعودیها در پاکستان متهم به انجام اعمال افراطی و نیز عبور از مرز و انجام عملیات در ایران هستند.
همین چند روز قبل بود که گروه تروریستی جیش الظلم که به عقیده ایران ارتباط مستقیمی با عربستان دارد از مرز پاکستان وارد استان سیستان و بلوچستان شد و با انجام عملیات انتحاری در شهر خاش 27 نفر از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به شهادت رساند.
الجزیره ادامه داد که هماکنون عربستان سعودی نقش مخربی را از طریق تأمین مالی گروههای افراطی در پاکستان اجرا میکند. این اتهامات تنها در پاکستان مطرح نیست. هفته گذشته اتحادیه اروپا پاکستان را به خاطر عدم جدیت در کنترل تأمین مالی تروریستم وپولشویی در لیست سیاه قرارداد.
چیزی که پاکستان نیاز دارد پول عربستان نیست بلکه هماهنگی مذهبی و ثبات است. اگر اسلامآباد به نقش مخرب و اعمال مضر عربستان در تامین مالی تروریستها در درون کشورش پایان ندهد صلح و آرامش چه در پاکستان چه در کل منطقه به خطر خواهد افتاد. هیچ کمک مالی هرچقدر هم که زیاد باشد ارزش یک جنگ جدید در منطقه را ندارد.
انتهای پیام/4106/4124/
انتهای پیام/