دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 اسفند 1397 - 12:13
استعفای ظریف چه پیامدی داشت؟

شادمانی محور عبری، عربی، غربی تا افزایش فشار بر ایران

انتشار خبر استعفای وزیر امور خارجه کشورمان موجی از شادی را در رسانه‌های صهیونیستی و عربی به راه انداخت و به عاملی برای تشدید فشارهای دشمن تبدیل شد.
کد خبر : 363821
636675288549929951.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- محسن احدی؛ شب گذشته و در پی خبر استعفای محمدجواد ظریف از مقام خود به‌عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، موجی از تحلیل‌ها در فضای رسانه‌های بین‌المللی آغاز شد. بسیاری از رسانه‌های مطرح جهانی از جمله رویترز، الجزیره، اسکای نیوز، یورونیوز و... خبر این استعفا را به‌سرعت و به‌صورت فوق‌العاده سرتیتر اخبار خود قرار دادند.


در کنار بهت رسانه‌های ایرانی از این استعفا اما موجی از شادی در رسانه‌های صهیونیستی و عربی به‌راه افتاد، به‌طوری که حساب رسمی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی در توئیتر نوشته شد: از این به بعد چه کسی برای ایران دروغ بگوید؟


 نباید از یاد برد که بنیامین نتانیاهو مدتی بعد از تکیه زدن ظریف بر کرسی وزارت، بارها نسبت به «دیپلماسی لبخند»‌ وی انتقاد و خواستار هوشیاری جامعه جهانی در مقابل فریب‌های ایران شده بود.


باید دانست که قدرت سیاسی و دیپلماسی در زمره قدرت نرم یک کشور محسوب شده و کشورها در نظام جهانی تلاش می‌کنند با فعال کردن دیپلماسی خود در سطح نظام بین‌الملل بر قدرت چانه‌زنی خود افزوده و بر تأثیرگذاری خود بیفزایند.


علی خرم، دیپلمات ارشد اسبق وزارت امور خارجه معتقد است که در زمان جنگ تحمیلی و تجاوز عراق به ایران، صدام حسین و دولت بعث در عین‌ ارتکاب جنایت‌های جنگی (فعال بودن موتور ماشین جنگی عراق)، از یک دیپلماسی فعال نیز برخوردار بود، به‌طوری‌که وقتی قرار شد میزبانی نشست سران عدم تعهد به بغداد برسد، جمهوری اسلامی به مقام‌های هندی اعتراض کرد و در جواب «ایندیرا گاندی»، نخست‌وزیر وقت هندوستان خطاب به تیم سیاسی ایران گفت که عراقی‌ها هیچ‌گاه از دیپلماسی روی نمی‌گردانند و در کنار جنگ از حربه سیاست نیز بهره می‌بردند.


از  این رو است که استعفای ظریف برای بسیاری از تحلیل‌گران حوزه سیاسی امری ناپسند تلقی شده است. این تحلیلگران معتقد هستند در زمانی که آمریکا در مقابل ایران به‌صورت تمام‌قد صف‌آرایی کرده و از هرگونه حیله‌ای برای ضربه زدن به نظام اسلامی فروگذاری نمی‌کند، استعفای وزیر امور خارجه عاملی برای تشدید این فشارها خواهد شد.


در کنار این موضوع باید به نحوه اعلام استعفای ظریف نیز که به جای ارسال متن استعفا به دولت، مستقیماً به مردم رجوع کرده است اشاره کرد. بر اساس گمانه‌زنی بسیاری از رسانه‌ها عدم حضور وزیر امور خارجه در دیدار حسن روحانی با بشار اسد باعث این استعفا شده است و اگر این گزاره را درست بدانیم باید بگویم که ظریف نیز مستقیماً با خطاب قرار دادن مردم، اعتراض خود را به دولت و راهبرد تک‌روی آن ابراز کرده است.


اما استعفای ظریف در این شرایط که نابسامانی‌های جهانی علیه ایران روزبه‌روز شدت یافته و نیاز است تا کشتی دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را کشتی‌بان واحد و قدرتمندی هدایت کند، باعث هرج‌ومرج سیاسی شده و دل‌شاد کننده دشمنان این مُلک خواهد بود.


و بالاخره اینکه این روزها که نظام جمهوری اسلامی ایران در جشن چله استقرار خود است و به فرموده رهبر معظم انقلاب، این به معنای اوج شکوفایی و بالندگی است، این استعفا مطلوب نبود و در زمان مقتضی انجام نگرفت. بر تمامی دستگاه‌های سیاسی نیز واجب است تا در این برهه حساس برای مواجهه با فتنه ‌افکنی‌های استکبار متحد شده، چراکه هرگاه در داخل متحد بود‌ه‌ایم، توانسته‌ایم بر تمامی دسیسه‌ها غلبه کنیم.


انتهای پیام/4106/4093/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب