دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 بهمن 1397 - 16:13

5 ایده عجیب «نیکولا تسلا» نابغه قرن بیستم

تسلا در عمر خود بیش از 100 اختراع در جهان به ثبت رساند، دانشمند قرن بیستم که نامش همیشه زیر سایه «ادیسون» آورده می‌شود.
کد خبر : 359958
57707442.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، «نیکولا تسلا» یکی از تاثیرگذارترین شخصیت‌های قرن بیستم بود اما نامش همیشه زیر سایه «ادیسون» آورده می‌شد. او نه تنها در تحقیقات دانشمندان پیش از خود تحول ایجاد کرد بلکه با پیشی گرفتن از دانشمندان زمانش گامی بلند در مسیر پیشرفت علم برداشت. «تسلا» در سال 1884 میلادی برای تحقق آرزوهایش به دیدار «ادیسون» در آمریکا رفت و در ابتدا زیر نظر «توماس ادیسون» مسئول اصلاح طرح جریان مستقیم برق او بود. پس از مدتی، طرح جریان متناوب برق را با «ادیسون» مطرح کرد اما با مخالفت شدید او مواجه شد. در نتیجه فعالیت‌های علمی‌اش را با حمایت برخی از سرمایه داران زمان خود به صورت مستقل آغاز کرد. پس از مدتی، طرح او توانست طرح جریان مستقیم برق «ادیسون» را شکست بدهد. تا پیش از قرن بیستم، برق فقط یک کنجکاوی علمی بود و بسیاری از مردم نسبت به کارایی آن تردید داشتند. موفقیت طرح «تسلا» نه تنها نقطه عطفی در جهان بود بلکه او را به رویای کودکی‌اش یعنی گرفتن برق از آبشار نیاگارا رساند. در 16 نوامبر 1896 میلادی اولین چراغ‌ها در یکی از ایالت‌های نیویورک روشن و در مدت کوتاهی کل نیویورک برق رسانی شد. تحقیقات «تسلا» در زمینه برق تنها بخشی از نوآوری‌هایی بود که او را سر زبان‌ها انداخت. او در عمر خود بیش از 111 اختراع در آمریکا و 100 اختراع در جهان به ثبت رساند و البته عده‌ای درباره رابطه‌اش با فرازمینی‌ها، اسنادی منتشر کردند. هرچند این ادعاها بیشتر شبیه قصه است اما بهانه‌ای شد تا برخی از اختراع‌های بلندپروازانه «تسلا» را با هم مرور کنیم و با ذهن مرموز او بیشتر آشنا شویم.


5 طرح عجیب «تسلا» برای اختراع که هرگز ساخته نشدند


1- اشعه مرگ/ سلاحی برای پایان جنگ


«تسلا» در سال 1915 میلادی تصمیم به ساخت سلاح قدرتمندی گرفت که بتواند در برابر هر حمله‌ای مقاومت کند. او سال‌ها روی این طرح کار کرد تا در 1934 میلادی اعلام کرد، موفق به ساخت چنین سلاحی شده است. «تسلا» در توضیح سلاحش گفت: «این سلاح می‌تواند برای همیشه به جنگ پایان دهد و آن را به چیزی مانند دیوار چین تشبیه کرد که می‌توانست از مرزهای ملی کشورها حفاظت کند.» روزنامه‌ها سلاح «تسلا» را «اشعه مرگ» یا «اشعه صلح» نامیدند اما «تسلا» اختراع جدیدش را «تلفورس» خواند. او در طراحی سلاحش از ذرات باردار استفاده کرد که بُردی حدود 300 کیلومتر داشت. «تسلا» ادعا کرد از «جی پی مورگان» و چندین کشور مانند انگلستان، یوگسلاوی و آمریکا برای سرمایه گذاری روی سلاحش کمک خواسته است اما آن‌ها طرحش را جدی نگرفتند. در اواخر عمرش نیز مدعی شد؛ عده‌ای قصد دزدیدن اسرار سلاح تلفورس را داشتند اما چیزی پیدا نکردند. «تسلا» برای در امان نگه داشتن تحقیقاتش، بیشتر آن‌ها را روی کاغذ ننوشت. همین مسئله باعث شد که با مرگش در ۱۹۴۳ میلادی، اسرار تلفورس هم بمیرند البته بعضی‌ها می‌گویند «تسلا» تحقیقاتش را روی کاغذ نوشته بود اما FBI بعد از مرگ او هنگام جست وجوی اتاقش، دست نوشته‌هایش را دزدیدند و بسیاری از سلاح‌های کنونی را از روی این دست نوشته‌ها ساخته اند. این ادعاها تاکنون ثابت نشده است.


2- نوسان‌ساز/ دستگاهی برای شبیه‌سازی زلزله


«نیکولا تسلا» در 1893 میلادی با استفاده از قدرت بخار یک دستگاه نوسان‌ساز اختراع کرد. این دستگاه عملکردی مانند زلزله داشت اما تا مدت‌ها هیچ فردی اطلاعی از وجود آن نداشت. او سال‌ها پس از اختراع خود به خبرنگاران گفت که یک روز وقتی دستگاه نوسان‌سازش را برای آزمایش روشن کرده، ساختمان محل کارش در نیویورک به لرزه افتاده است. او مدعی شد همان طور که در طول آزمایش، قدرت دستگاه بیشتر می‌شد، صدای ترک خوردن زمین و دیوارها را شنیده است. «تسلا» گفته است ناگهان همه ماشین‌های سنگین محل، شروع به پرواز کردند. او بلافاصله پس از این اتفاق، دستگاه را با یک چکش از بین می‌برد. در همین لحظه پلیس و آمبولانس از راه می‌رسند. «تسلا» از دستیارانش می‌خواهد، صحبتی از این ماجرا نکنند و به پلیس بگویند این اتفاق فقط یک زمین لرزه بوده است. او پس از اطلاع از عواقب فاجعه‌بار استفاده گسترده از این اختراع، دیگر حرفی از آن نمی‌زند. برخی نظریه‌پردازان معتقدند در پروژه‌هایی مانند ‌هارپ از دستگاه نوسان‌ساز «تسلا» استفاده شده است. ادعایی که همچون مورد اول هنوز به اثبات نرسیده است.


3- دوربین ذهن/ دستگاهی برای خواندن ذهن


«تسلا» معتقد بود می‌توان از اندیشه انسان عکس گرفت. او در 1893 میلادی در آزمایش‌هایش، از این فکر الهام گرفت. «تسلا» به فکر ساخت ماشین یا دوربینی بود که از افکار و تصورات ذهنی انسان عکس بگیرد و آن را روی یک نمایشگر نشان دهد. او در 1933 میلادی به خبرنگاران گفت که آزمایش‌ها متقاعدش کردند  وقتی عملی بدون تفکر آگاهانه در پاسخ به یک محرک انجام شود، تصویری روی شبکیه چشم به وجود می‌آورد که شاید بتوان آن را با یک وسیله مناسب خواند. او به دنبال ساخت دستگاهی بود که از تصویر شکل گرفته بر شبکیه چشم عکس بگیرد و روی نمایشگر نشان دهد. «تسلا» معتقد بود اگر این اتفاق با موفقیت انجام شود، ذهن همه ما مانند کتاب‌هایی باز است که به راحتی می‌توان آن را خواند البته اختراع «تسلا» آن طور که امیدوار بود، کار نکرد و هیچ وقت به واقعیت نپیوست. با وجود این محققان همچنان به دنبال ساخت دستگاهی هستند که «تسلا» آرزویش را داشت. دانشمندان الگوریتم‌هایی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند سیگنال‌های مغز را تفسیر کند همچنین با استفاده از تجزیه و تحلیل‌های پیچیده ریاضی، شبکیه مصنوعی ساخته‌اند که تصاویر واقعی را برای ارسال به مغز به امواج الکتریکی تبدیل می‌کند.


4- برج واردنکلیف/ منبع رایگان و نامحدود برق


«تسلا» در سال 1901 تا 1902 میلادی با سرمایه گذاری «جی پی مورگان» اقدام به ساخت برج «واردنکلیف» در نیویورک کرد. طرح «تسلا» نمونه اولیه ارتباط بی سیم در جهان بود. مورگان در ابتدا تصور می‌کرد هدف «تسلا» از ساخت این برج انتقال جهانی برق و اطلاعات است و بابت آن 150 هزار دلار سرمایه گذاری کرد. «تسلا» در توضیح طرح خود گفت: «وقتی ارتباط بی‌سیم در سراسر جهان پیاده‌سازی و برقرار شود، زمین به یک مغز بزرگ تبدیل خواهد شد که می‌تواند در هر لحظه و نقطه‌ای از جهان پاسخگو باشد.» با وجود این، او هدف بلندپروازانه تری از ارتباط بی‌سیم در سر داشت. او قصد داشت از رسانا بودن پوسته زمین استفاده کند و به منبعی رایگان و نامحدود از الکتریسیته دست یابد. «تسلا» معتقد بود؛ ساکنان زمین می‌توانند با فرو کردن یک میله در زمین به برق مجانی برسند. در صورت تحقق این ایده، وضعیت تأمین انرژی در زمین به کلی دگرگون می‌شد اما «تسلا» در سال 1906 میلادی این پروژه را رها کرد. برخی ادعا کرده‌اند این پروژه از جانب ذی‌نفعان حوزه انرژی متوقف شد و «مورگان» به همین دلیل پس از مدتی از ادامه تامین سرمایه آن منصرف شد.


5- کشتی هوایی برقی/ هواپیمایی بدون نیاز به حمل سوخت


«تسلا» از کودکی مجذوب ایده‌هایی بود که پرواز انسان را ممکن می‌کرد. او برای تحقق رویای کودکی اش، دانش مهندسی برق و مکانیک را با هم ترکیب کرد تا هواپیمایی مبتکرانه طراحی کند. «تسلا» پس از شکست طرح برج واردنکلیف در ژوئن 1919 میلادی در مجله «ریکانستراکشن» از مطالعاتش برای ساخت هواپیمایی فوق سبک خبر داد که می‌تواند هشت مایل بالاتر از سطح زمین پرواز کند. نکته جالب طرح «تسلا» آن جا بود که قصد داشت با استفاده از نیروگاه‌های برق بی سیم که الگو گرفته شده از پروژه برج واردنکلیف بود، به هواپیما سوخت رسانی کند. با این کار هواپیماها از حمل سوخت بی نیاز می‌شدند. «تسلا» در توضیح طرح خود گفت: «منبع تغذیه این کشتی هوایی تقریباً نامحدود است زیرا نیروگاه‌های برق بی‌سیم می‌توانند با هم در ارتباط باشند و انرژی لازم را به کشتی‌های هوایی برسانند.»  البته طرح «تسلا» برای ساخت این کشتی هوایی  هم بی‌نتیجه ماند.


بررسی ادعای ارتباط «تسلا» با فرازمینی‌ها!


به عقیده بسیاری، «تسلا» ذهنی مافوق بشر داشت و نابغه‌ای خلاق بود اما در مقابل، عده‌ای به دلیل تفکرات عجیب و مرموزش او را دیوانه می‌خواندند. «تسلا» در یادداشت‌هایش از ارتباط تله پاتیک با فرازمینی‌ها گفته است. او گفته تمام ایده‌ها و اختراع‌هایش را از فرازمینی‌ها گرفته است. دفترچه یادداشت «تسلا» شامل طرح‌های عجیب و بلندپروازانه‌ای است که بسیاری از آن‌ها یا به شکل راز باقی مانده‌اند یا فراتر از علم فعلی بشر هستند. مدتی قبل در اسناد FBI اطلاعاتی درباره «تسلا» عمومی شد. در این اطلاعات، نامه‌ای خطاب به «مارگارت استرون» وجود داشت که به او مأموریت داده شد، کتابی درباره زندگی نامه «تسلا» بنویسد. در این کتاب آمده است؛ دستیاران «تسلا» مدعی شدند، دستگاه نیمه تمام او را که هدفش برقراری ارتباط با فرازمینی‌ها بود بعد از مرگش تکمیل کردند. آن‌ها در سال 1950 میلادی موفق به برقراری ارتباط با فرازمینی‌ها شدند. فرازمینی‌ها به دستیاران «تسلا» گفتند؛ او از سیاره ونوس آمده و در سال 1856 میلادی به یک خانواده زمینی سپرده شده است! البته به نظر می‌رسد خود FBI هم این ادعاها را چندان جدی نگرفته است.  


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
United States of America
جمعه ۰۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۸
۵
من چندین بار با فرا زمینی ها از نزدیک ارتباط داشتم ولی چیزهای که میگفتن و زود میرفتن من معنی آنها رو نفهمیدم تا الان ۳ بار دیدم ولی هنوز باور ندارم که فرا زمینی باشن چون مثل نور و سرعت نور و رنگش تعغییر کرده و غیب میشدن ...باور کنید در تمام عمرم از مخدر استفاده نکردم که بگم دروغه یا توهم باشه و جالب در سرزمینهای دور و پرت ارتباط داشتیم که هیچ امکاناتی نبود
گوشتیران
قالیشویی ادیب