دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 بهمن 1397 - 13:11
دکتر ولایتی:

اظهارات کیسینجر اعتراف به ناتوانی آمریکا در مقابل ایران است

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: کیسینجر با اظهاراتش اعتراف کرد که آمریکا در برابر اقتدار روزافزون ایران ناتوان است.
کد خبر : 359546
image_600_402.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا اواخر ماه گذشته میلادی در سخنانی در کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای این کشور گفت: «من نگرانم که اکنون در دوران پساداعش، نیروهای ایرانی و روسی در منطقه غالب شوند و شاهد افزایش نفوذ آنها از تهران تا بیروت باشیم که این روند با تضعیف ساختار منطقه یک چالش بلندمدت ایجاد می‌کند.»


وی در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد که اگر کنترل مناطق بازپس گرفته‌شده از داعش در اختیار ایران قرار بگیرد، دامنه نفوذ این کشور از تهران به بغداد، دمشق و بیروت امتداد خواهد یافت.


وزیر امور خارجه اسبق آمریکا، به‌زعم خود، ایران را بزرگ‌ترین چالش عصر حاضر در منطقه غرب آسیا خواند و با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سالیان گذشته بیش از دیگر قدرت‌های منطقه توانسته است یکپارچگی سیاسی و فرهنگی خود را حفظ کند، افزود: «آمریکا برای مقابله با گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه، باید راهبردی را که در قبال شوروی سابق در دوران جنگ سرد در پیش گرفت، پیاده کند».


کیسینجر همچنین از غرب آسیا و به‌ویژه ایران به‌عنوان چالش میان‌مدت برای آمریکا و بزرگ‌ترین چالش در خاورمیانه معاصر نام برد. 


دکتر علی‌اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل شب گذشته در بخشی از برنامه تلویزیونی «ایران» که از شبکه دوم سیما پخش شد، به اظهارات کیسینجر واکنش نشان داد و گفت: «هنری کیسینجر گفت که آمریکا باید به دوران جنگ سرد بازگردد، ولی با این تفاوت که این‌بار مقابل خود به‌جای شوروی، ایران را قرار دهد. وی همچنین تأکید کرد که واشنگتن باید حق ایران را در حد نفوذش به‌رسمیت بشناسد و بتواند با ایران به‌طور مسالمت‌آمیز زندگی کند».


وی افزود: «این موضوع خیلی مهم است که کیسینجر اعتراف کرده است که آمریکا حریف ایران نمی‌شود، باید حقی را برای ایران در میزان نفوذش در منطقه و جهان قائل شوند و دعوا را کنار بگذارند. وی تصریح کرد که اگر چنین روشی را دنبال کنند، با ایران دچار چالش نمی‌شوند. وی درواقع با این اظهاراتش اعتراف می‌کند که در برابر اقتدار روزافزون ایران حرفی برای گفتن ندارند و ناتوان هستند».


ولایتی در ادامه گفت: «امام خمینی(ره) زمانی که شاه به واشنگتن رفته و با جیمی کارتر ملاقات کرده بود، در پیامی که بعداً به‌صورت اعلامیه درآمد گفتند آدم شرم می‌کند ببیند رئیس کشور ما به واشنگتن سفر کند و مقابل کشور آمریکا خاضعانه نشسته باشد. امام(ره) از این حرکت شاه انتقاد کردند، شاهی که تحمیلی بود و خواست مردم ایران نبود ولی به‌هرحال به‌عنوان نماینده کشور بزرگی همچون ایران به آمریکا سفر کرده و در مقابل رئیس آمریکا آن‌گونه خاضعانه نشسته بود».


وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) انتقام 200 سال وابستگی ایران به شاهان و امرای وابسته را با عزت نفس خود گرفت و در یکی از فرمایش‌های خود، غرب و شرق را ذم و سیاست‌هایشان را محکوم کردند، گفت: «زمانی به‌ مناسبت 22 بهمن بنده به‌عنوان وزیر امور خارجه به همراه سفیران مقیم ایران، خدمت امام(ره) رسیدیم. امام(ره) همان‌طور که صحبت می‌کردند آمریکا و شوروی را کنار هم قرار دادند و از شرق و غرب انتقاد می‌کردند. یک‌بار سفیر شوروی (آقای گودوف) در گوش من گفت که آقا ما گله‌مندیم، چرا امام ما را در ردیف آمریکا قرار می‌دهد درحالی‌که ما از دوستان ایران هستیم. من آهسته اعتراض سفیر شوروی را به امام(ره) رساندم. امام(ره) در جواب گفتند به او بگو من تازه ملاحظه شما را هم کرده‌ام».


ولایتی در ادامه به موضوع اقتدار و عزت امام خمینی (ره) در برابر قدرت‌های جهانی پرداخت و با بیان مثالی گفت: «زمانی آقای ادوارد شواردنادزه، وزیر امور خارجه وقت شوروی پاسخ میخائیل گورباچف را به نامه امام(ره) آورده بود. ما هم همراه وی به ملاقات امام(ره) رفتیم. معمولاً رسم بر آن است که ما و مهمانان نمی‌نشینیم تا میزبان بیاید و بعد به‌همراه وی می‌نشینیم. شواردنادزه و ما ایستادیم و فردی چای آورد. همه مشغول خوردن چای بودیم که با یک فاصله‌ای امام(ره) به‌همراه مرحوم حاج احمد خمینی تشریف آوردند. شواردنادزه ایستاده و منتظر بودند که امام خمینی(ره) به وی توجهی کند ولی امام بدون کمترین توجهی که حاصل اقتدار ایشان بود رفتند و روی کاناپه نشستند. حاج احمد آقا اشاره کردند که سفیر شوروی حرف‌هایش را آغاز کند و امام خمینی(ره) حتی به شواردنادزه نگاه هم نکرد».


وی افزود: «امام خمینی(ره) در نامه خود به گورباچف توصیه کرده بودند که پس از عمری تبلیغ کمونیست و علیه خدا تبلیغ کردن، حال به‌سوی دعوت و تبلیغ برای خدا روی آورد و بعد به وی توصیه کردند حال که از کمونیست نجات یافتید به‌سمت غرب گرایش پیدا نکنید که آنها نیز محکوم به نابودی هستند و در مسیر حق نیستند. گورباچف در جواب نامه امام(ره) صحبت‌های دیپلماتیکی مطرح کرد. وسط نامه گورباچف که از سوی شواردنادزه قرائت می‌شد امام(ره) گفتند ظاهراً گورباچف حرف من را متوجه نشده است».


ولایتی تأکید کرد: «امام(ره) در آن ملاقات عزتی نشان نماینده یکی از ابرقدرت‌های جهان دادند که در تاریخ 200 ساله ایران سابقه نداشت. امام(ره) خواستند با این حرکت خود به دیگران نشان دهند که ایران استحقاق چنین عزتی را دارد و امام(ره) که نفر اول یک کشور است، چنان رفتار کردند که گویا نفر اول بزرگ‌ترین ابرقدرت دنیا هستند. ابرقدرت معنوی دنیا با چنین ملت و دولتی، جمهوری اسلامی ایران است».


وی در ادامه گفت: «22 خرداد 58، چهار ماه پس از پیروزی انقلاب، سفیر شوروی به تهران آمد و وقت ملاقات از امام(ره) گرفت و به ملاقات ایشان رفت و گفت که ما می‌خواهیم به افغانستان حمله کنیم و قصدمان این نیست که همیشه آنجا بمانیم و به ایران نیز کاری نداریم. امام(ره) قریب به این مضمون به وی پاسخ دادند که شما به آنجا می‌روید ولی در همانجا شکست می‌خورید و بازمی‌گردید. امام(ره) شکست شوروی را در افغانستان همان روزی که سفیر شوروی به ملاقاتش رفته بود پیش‌بینی کردند».


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب