دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 بهمن 1397 - 08:10
دهقانی مطرح کرد:

حرکت معجزه‌آسای انقلاب اسلامی به سمت تکامل

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه گفت: انقلاب اسلامی ایران به طرز معجزه‌آسایی به سمت تکامل و پیشرفت حرکت می‌کند، به‌خصوص در حوزه نظامی که سرآمد است.
کد خبر : 358928

سمیرا دهقانی به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قروه درباره ضرورت‌های حفظ و دوام انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن با توجه به تفاوت انقلاب اسلامی ایران با سیار انقلاب‌ها در 40 سالگی اظهار کرد: ابتدا باید بگویم، هر انقلابی نیاز به دگرگونی و تغییر به سمت انتظارات دارد و عموماً یک دوره اولیه پنج‌ساله متناسب با انتظارات جامعه دارد؛ چراکه انقلاب در بطن خود مؤلفه‌های آغازین انتظارات جامعه را با خود یدک می‌کشد.


وی اضافه کرد: در این دوره رشد و نمو انقلاب‌ها مورد حمایت ویژه اجتماع قرار دارد و چالش‌ها و مشکلات رشد خود را به کمک اجتماع سریع رفع خواهد کرد. در دوره دوم که عموماً 10 ساله است، اجتماع از یک انقلاب، مطالبه‌گری خواهد داشت و انقلاب در برابر تغییرات باید متناسب با فهم جامعه شفاف‌سازی کند.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه با بیان اینکه عمده مشکلات انقلاب‌ها از این دوران‌ها آغاز می‌شود؛ چراکه باید خود را مطابق با تغییر در نیازهای اجتماع سازگار کنند، عنوان کرد: اگر در این دوره شفاف‌سازی و تغییر به نفع اجتماع به نحو مطلوب اتفاق نیفتد، نخستین شکاف‌های بین انقلاب و اجتماع حاصل خواهد شد.


دهقانی بیان کرد: دوره سوم یک انقلاب 10 سال بعدی آن است که مربوط به کش‌وقوس‌های بین اجتماع و انقلاب است که اگر در دوره دوم سازگاری مناسبی بین انقلاب و اجتماع ایجاد نشود، میزان این چالش‌ها در دوره سوم، اجتماعات را به سمت مقابله خواهد کشاند یا به عبارتی بهتر ایجاد انقلاب در داخل یک انقلاب دیگر متصور می‌شود که عموماً در این دوره اگر یک انقلاب همچنان به انتظارات جامعه آن‌چنان که شایسته است، اعتنا نکند، بسترهای نارضایتی عمومی ایجاد و دشمنان آن انقلاب، این فرصت را غنیمت خواهند شمرد.


سمیرا دهقانی

وی مطرح کرد: انقلاب در دوره چهارم که یک دوره پنج‌ساله است با ورود نسل‌های جوان وارد فاز جدید شده و تجزیه و تحلیل انقلاب توسط نیروی جوان انجام می‌شود و اگر انقلابی هم‌پای انتظارات اجتماع حرکت نکرده باشد با ورود و مدیریت روانی دشمن به سمت فروپاشی خواهد رفت؛ چراکه نسل خردسال اوایل انقلاب به نسلی مطالبه‌گر جوان با انتظارات متفاوت تبدیل شده است که می‌تواند به فروپاشی جدی انقلاب‌ها با حمایت‌های بیرونی تبدیل شود.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه، دوره پنجم را مربوط به رشد دوباره یک انقلاب دانست که عموماً یک دوره 10 ساله را شامل می‌شود و افزود: در این دوره انتظار اجتماع برای ریل‌گذاری جدید است یا به عبارتی بهتر در پایان یک کش‌و‌قوس چندساله انقلاب‌ها مقابل انتظارات اجتماع تسلیم شده‌اند و باید این انتظارات را عملیاتی کنند. اگر به هر ترتیب این امید دوباره فرجام مناسبی ایجاد نکند، انقلابی که از سقوط در این دوره نجات یافته، شانس بسیار کمی برای ادامه خواهد داشت.


دهقانی یادآور شد: امروز انقلاب اسلامی ایران تمام این دوره‌ها را به پایان رسانده است و در اوایل دوره ششم تکامل خود است؛ اما انقلاب ایران در این دوره باید مؤلفه‌های بقای خود که همان اسلام و حمایت مردمی است را بسیار مستحکم کند و با طراحی استراتژی‌های پیچیده نارضایتی‌ها را به حداقل برساند و در اجرای عدالت اجتماعی دیگر تعلل به خود راه ندهد که اگر در ادامه با رویه 10ساله گذشته قدم بردارد، مؤلفه‌های ماندگاری به باتلاقی از مطالبه‌گری تبدیل و شکاف‌های عظیم دیگر قابل ترمیم نخواهد بود.


وی متذکر شد: امروز در بخشی از حوزه‌ها نتایج معجزه‌آسای انقلابی مردمی به چشم می‌خورد که شاخص‌ترین این حوزه‌ها، حوزه نظامی است که همپای قدرت‌های برتر و بعضاً بهتر از آنها خودنمایی می‌کند؛ اما در بخشی از حوزه‌ها همچون اقتصاد و محاکم قضائی و سیستم‌های مدیریتی دولتی ضعف‌های قابل تأمل به چشم می‌خورد که اجتماع را به سمتی دیگر هدایت خواهد کرد.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه تصریح کرد: مقایسه وضعیت فعلی با وضعیت قبل از انقلاب را عموماً نباید سطحی انجام داد که به نوعی انحراف از اندازه‌گیری جامع است. ایران اسلامی در دوران بعد از انقلاب در بخش عدالت آموزشی، نظام سلامت، حفظ تمامیت ارضی و استقلال، حراست از ملت‌های مسلمان و ایستادگی مقابل استکبار بسیار پویا و ارزشمند عمل کرده که این به نظر می‌رسد راز ماندگاری انقلاب در برابر بخش‌های ناکارآمد خود است.


دهقانی تأکید کرد: قطعاً انقلابی که بعد از 40 سال در یک سرزمین حاکم است، دیگر نباید با گذشته قبل از خود مقایسه شود؛ بلکه باید به میزان حرکت به سمت اهداف و آرمان‌های خود مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.


وی ادامه داد: چرا زمان، تکنولوژی و بلوغ فکری بشر، بخشی از پیشرفت‌ها را بدون در نظرگرفتن آرمان‌های یک اجتماع حاصل می‌کند. به‌عنوان مثال اگر وضعیت کنونی عربستان را که بدون یک انقلاب داخلی در چند دهه گذشته به حیات خود ادامه داده است با وضعیت 30 سال گذشته آن مقایسه کنیم به‌راحتی خواهیم دید امروز پیشرفت‌هایی در این کشور رخ داده است که در 30 سال گذشته نبوده است.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه اضافه کرد: بنابراین سیر طبیعی تکنولوژی را نباید معیار سنجش قرار داد؛ بلکه مقایسه یک کشور با محیط بین‌الملل باید مورد مقایسه قرار گیرد؛ به‌عنوان مثال امروز ایران جزء قدرت‌های برتر نظامی در جهان است؛ اما در دوره قبل از انقلاب اگر برتری هم وجود داشته، به‌دلیل وابستگی بوده و امروز این برتری بومی کشور اسلامی ایران است.


دهقانی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد شکاف‌های امروز باید مورد بازبینی جدی و فوری قرار گیرد تا ادامه راه انقلاب امکان‌پذیر باشد. برای اقتدار و ادامه این انقلاب بصیرت‌مندی اجتماع و پرهیز از اشرافی‌گری و تجمل‌گرایی مسئولان، نظارت‌های بسیار قوی، قوانین بازدارنده مناسب، شایسته‌سالاری، پرهیز از سازش، پیاده‌سازی واقعی احکام اسلام و برچیده شدن ربای بانکی جزء لاینفک الزامات است.


انتهای پیام/4078/4062/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب