دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1397 - 15:19
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد:

نوسازی تمدن اسلامی با شعار و طرح موضع حاصل نمی‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با تأکید بر بازگشت به اسلام و تعالیم جهان‌شمول آن گفـت: نوسازی تمدن اسلامی با شعار و طرح موضع حاصل نمی‌شود.
کد خبر : 358487
IMG_6440[1] - Copy.JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، رضا دشتی در نشست تخصصی انقلاب اسلامی، چهل سال مجاهدت فرهنگی، تمدن‌سازی و امت اسلامی که به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر برگزار شد با بیان اینکه فرهنگ و تمدن مهم‌ترین عواملی هستند که به ملل جهان هویت می‌بخشند، گفت: از این رو اکثریت ملت‌ها درصدد بازسازی تعلقات تمدنی خود هستند که کشورهای اسلامی نیز از این قائده مستثنی نیستند.


دشتی با بیان اینکه زاد و مرگ تمدن‌ها از جریان‌ها مستمر تاریخ است، عنوان کرد: در طول تاریخ تمدن‌های بی‌شماری متولد شده، رشد یافته و سرانجام یا شکوفا شدند و یا به افول رسیده‌اند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با بیان اینکه دین مبین اسلام نیز امروز به دنبال خیزشی دوباره است، ادامه داد: شریعت اسلام با مجموعه‌ای از بایدها و نبایدها تمام آنچه که بشر برای تعالی خویش به آن نیاز دارد را در اختیار وی قرار داده است که این تعالیم برگرفته از آموزه‌های قرآنی، سیره نبوی و اولیای الهی است.


عضو هیئت علمی واحد بوشهر افزود: در پاسخ به نیاز خیزش دوباره اسلام دو نظریه وجود دارد که برخی معتقدند فرهنگ و تمدن اسلامی امری تاریخی و مربوط به گذشته و انحطاط آن اجتناب‌ناپذیر است؛ اما برخی معتقدند فرهنگ و تمدن همچون ارگانیسم موجود زنده نیستند که با مرور زمان به کلی نابود شوند.


رئیس دانشکده علوم انسانی واحد بوشهر با بیان اینکه تمدن اسلامی را می توان حاصل دو جنبه دانست، اظهار کرد: یک جنبه تمدن اسلامی به وسیله خود اسلام پدید آمده و در پرتو ابتکار مسلمانان گسترش یافته و جنبه دیگر تمدن اسلامی، میراث به جای مانده از تمدن‌های پیشین است که توسط مسلمانان پذیرفته ، توسعه، تکامل یافته و رنگ اسلامی به خود گرفته است.


دشتی با تأکید بر اینکه نوسازی تمدن اسلامی در حال انجام است و نه احیای تمدن اسلامی، خاطرنشان کرد: در مفهوم احیا این مسئله به ذهن تلقی می‌شود که تمدن اسلامی از بین رفته و ما به‌دنبال زنده‌کردن مجدد آن هستیم در حالی که تمدن اسلامی مانند بسیاری از تمدن‌ها در طول حیات خود بر اثر عوامل مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی طبیعی دوره‌های افت و خیز و اوج و فرود داشته است.


دشتی بیداری اسلامی در عصر معاصر را در راستای حرکت دوباره مسلمانان برای نوسازی فرهنگ تمدن اسلامی دانست و اظهار کرد: مقام معظم رهبری اعتقاد بر نوزایی اسلامی دارند و بر همین اساس نیز فراخوان تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت داده است.


عضو هیئت علمی واحد بوشهر با بیان اینکه این فراخوان مبتنی بر ظرفیت‌های موجود جهان اسلام از سوی معظم‌له صادر شده است، تصریح کرد: ظرفیت‌های جهان اسلام عبارت است از جغرافیای گسترده ممالک اسلامی، مرزهای فرهنگی، منابع زیرزمینی و نیروی انسانی جهان اسلام.


دشتی با تأکید بر اینکه نوسازی تمدن اسلامی با شعار و طرح موضع حاصل نمی‌شود، گفت: برای اوج‌گیری مجدد تمدن اسلامی نیازمند مجموع عواملی هستیم که در راه تحقق آرمان‌ها، عواملی نظیر بازگشت به ذات اصلی اسلام و تعالیم اسلام درباره نظامات اجتماعی، تلاش دانشمندان، نقش حکومت‌ها و خودباوری مسلمانان بسیار اثرگذار است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب