راهاندازی 169 مرکز سرپایی تشخیص و درمان زودرس سرطان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد آقاجانی در نشست خبری معاونت درمان به مناسبت هفته دولت با اشاره به دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت اظهار کرد: از 15 اردیبهشت سال 93 تا 15 تیر 94 یعنی در طول 14 ماه 9 میلیون نفر از افراد فاقد بیمه دارای دفترچه بیمه شدند و تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند به طوریکه یکی از آرزوهای نظام سلامت این بود که امروز 95 درصد از مردم بیمه شدند. همچنین کاهش فرانشیز 9 میلیون نفر در بیمارستانها نیز از خدمات طرح تحول سلامت بود به طوریکه مردم به جای پرداخت 37 درصد از هزینههای درمان در شهرهای بزرگ 6 درصد و در روستاها 3 درصد هزینه بستری پرداخت کردند و این طرح برای 9 میلیون بیمار بستری در بیمارستانهای وزارت بهداشت اتفاق افتاد.
وی افزود: کاهش ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان یکی دیگر از برنامههای طرح تحول بود که لوازم مصرفی و داروها در بیمارستانها تکمیل شد به طوریکه 190 درصد از اقلام داخل بیمارستان فراهم شد و 250 درصد تعداد اقلام پزشکی مصرفی بیمارستانها رشد پیدا کرد تا مردم مجبور نباشند برای تهیه دارو و اقلام پزشکی به خارج از بیمارستانها روی آورند در حالیکه ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان قبل از برنامه طرح تحول سلامت صد در صد بود امروز ارجاع بیماران به 3 درصد رسیده است.
معاون درمان وزیر بهداشت یادآور شد: قیمت تجهیزات پزشکی با تنظیم بازار کاهش پیدا کرد به طوریکه قیمت تجهیزات پزشکی 42 درصد کاهش پیدا کرده است و با این اقدام از هدر رفت بودجه وزارت بهداشت جلوگیری کردیم.
وی ادامه داد: در برنامهای که برای پزشکان مقیم در نظر گرفتیم در 198 شهر در 406 بیمارستان 7 هزار پزشک در 19 رشته مقیم شدند و هر شهر 900 پزشک متخصص کشیک داریم.
در برنامه حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم 4 هزار پزشک متخصص و عمومی مشمول برنامه ماندگاری شدند که در 291 شهر همه پزشکان به صورت تمام وقت شدند به طوریکه تعداد پزشکان متخصص در مناطق محروم از هزار و 400 پزشک قبل از طرح تحول به 2 هزار و 400 پزشک پس از اجرای این طرح رسید، پزشکان صد در صد زمان خود را در اختیار مراکز دولتی قرار میدهند و به محافظت مالی مردم در مناطق محروم کمک میکنند |
آقاجانی یادآور شد: در برنامه حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم 4 هزار پزشک متخصص و عمومی مشمول برنامه ماندگاری شدند که در 291 شهر همه پزشکان به صورت تمام وقت شدند به طوریکه تعداد پزشکان متخصص در مناطق محروم از هزار و 400 پزشک قبل از طرح تحول به 2 هزار و 400 پزشک پس از اجرای این طرح رسید، پزشکان صد در صد زمان خود را در اختیار مراکز دولتی قرار میدهند و به محافظت مالی مردم در مناطق محروم کمک میکنند.
وی ادامه داد: برای ارتقای ویزیت در کلینیکها 596 کلینیک ویژه یا 11 هزار نفر پزشک عمومی و متخصص و فوق تخصص 35 میلیون بار ویزیت انجام دادند.
آقاجانی یادآور شد: تاسیس 250 پلی کلینیک جدید را برنامه ریزی کردیم و امیدواریم تا سال آینده به مجموعه مراکز درمانی افزوده شود و خدمات ارزان قیمت و با کیفیتی را به مردم ارائه کنیم.
معاون درمان وزیر بهداشت تصریح کرد: در راستای سیاست جمعیتی برای اولین بار پس از 20 سال کاهش سزارین به زایمان طبیعی را تجربه کردیم این روند در سال 93 نه تنها متوقف شد بلکه 5/5 درصد نیز کاهش داشته است به طوریکه 548 هزار زایمان طبیعی رایگان در بیمارستان های وزارت بهداشت انجام شد و مرگ و میر مادران باردار و مرگ نوزاد نیز کاهش پیدا کرد.
آقاجانی با اشاره به افزایش ارتقای کیفیت زایمان طبیعی گفت: ارتقاء و گسترش کیفیت زایشگاهها و بلوکهای زایمان در 366 برنامه در دست انجام است و هزار و 100 واحد اختصاص زایمان در این مراکز برای بهبود کیفیت زایمان و حفظ حریم خصوصی مادران ایجاد کنیم.
وی یادآور شد: استان فارس یکی از استانهایی است که بیشترین افزایش زایمان طبیعی را تجربه کرده است.
آقاجانی با اشاره به هتلینگ بیمارستانی ادامه داد: در سال گذشته 30 هزار تخت بیمارستانی وزارت بهداشت را نوسازی کردیم، تجهیز و نوسازی دو هزار اتاق عمل را در دستور کار داریم، وزارت بهداشت 80 هزار تخت بیمارستانی دارد که البته همه آنها فرسوده نیستند و از این تعداد 30 هزار تخت کاملا نوسازی شده است و هزار میلیارد تومان برای این کار هزینه و اعتبار صرف شد.
وی ادامه داد: بازسازی تجهیزات پزشکی یکی از مهمترین اولویتهای معاونت درمان بود که نوسازی و بازسازی 15 هزار قلم تجهیزات سرمایهای از سال گذشته آغاز شده است و امسال نیز به پایان خواهد رسید که این نوسازی عمدتا در بخش دستگاههای رادیولوژی، آندوسکوپی، سونوگرافی، اتاق عمل، سی آر و دستگاههای بیهوشی انجام شده است که حدود 700 میلیارد تومان در سال گذشته و امسال برای این امر هزینه خواهد شد.
وی یادآور شد: تعداد تخت بیمارستانی در کشور به ازای هر هزار نفر یک و نیم تخت است که باید 80 هزار تخت به این ناوگان اضافه شود. پتانسیلی که دولت برای افزایش تختهای بیمارستانی دارد، سالانه 2 هزار تخت است که با بودجه دولتی به 40 سال زمان برای این امر نیازمندیم، بنابراین باید از سرمایه بخش غیر دولتی برای این منظور استفاده شود.
وی یادآور شد: هزینه ایجاد هر تخت بیمارستانی حدود 500 میلیون تومان است که بین 40 تا 50 میلیارد تومان برای تهیه 80 هزار تخت بیمارستانی نیاز است، بنابراین صفهای طولانی انتظار و پشت نوبتیهای بیمارستانی ناشی از کمبود تخت بیمارستانی است.
معاون درمان نرخ خرید خدمت را یکی از مهم ترین جاذبه های سرمایه گذاری دانست که خرید راهبردی خدمات نامیده می شود.
کار خود را با 15 ایستگاه اورژانس هوایی آغاز کردیم و امروز این ایستگاه ها به 17 ایستگاه اورژانس هوایی رسیده است و هزارو 373 بیمار اورژانسی و مجروح حوادث ترافیکی با 876 صوتی پرواز اورژانس هوایی به بیمارستانها منتقل شدند که البته با توجه به اهمیت اورژانس هوایی در انتقال سریع بیماران به بیمارستانها ضرورت سرمایهگذاری در این حوزه کاملا مشهود است و ایستگاههای اورژانس هوایی کشور باید به 44 ایستگاه برسد |
وی افزود: با اصلاح تعرفههای هتلینگ گامی به سوی قیمت تمام شده برداشته ایم که اگر این اقدام کامل شود میتوان انتظار داشت که سرمایه گذاری در بخش سلامت اتفاق افتد.
آقاجانی به وضعیت اورژانس هوایی کشور اشاره کرد و گفت: کار خود را با 15 ایستگاه اورژانس هوایی آغاز کردیم و امروز این ایستگاه ها به 17 ایستگاه اورژانس هوایی رسیده است و هزارو 373 بیمار اورژانسی و مجروح حوادث ترافیکی با 876 صوتی پرواز اورژانس هوایی به بیمارستانها منتقل شدند که البته با توجه به اهمیت اورژانس هوایی در انتقال سریع بیماران به بیمارستانها ضرورت سرمایهگذاری در این حوزه کاملا مشهود است و ایستگاههای اورژانس هوایی کشور باید به 44 ایستگاه برسد.
آقاجانی برنامههای امسال حوزه درمان را نام برد و گفت: مهمترین برنامه ما ادامه طرح تحول نظام سلامت است و حفظ دستاوردهای این برنامه مهم ترین رسالت ما است. مراقبت از بیماران حاد، گسترش و ایجاد دو هزار تخت اورژانس بیمارستانی یکی دیگر از برنامه های ما است.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: باید با مشارکت بخش خصوصی و غیر دولتی به نظام درمان بیماریها بپردازیم زیرا امروز سکتههای مغزی و قلبی، مجروحان ترافیک و سرطانها 70 درصد علت مرگ و میر مردم کشور را تشکیل میدهند بنابراین باید یک بازآرایی در روشهای درمانی انجام دهیم.
وی در خصوص درمان سر پایی بیماران گفت: درمان سرپایی بیماران از طریق کلینیکهای ویژه انجام خواهد شد که امروز 596 کلینیک ویژه در کشور داریم و در طی یک سال آینده 250 کلینیک ویژه این ظرفیت افزوده خواهد شد.
معاون درمان وزیر بهداشت در خصوص خدمات سرطان در مورد شیمی درمانی گفت: 169 مرکز تشخیص و درمان زودرس سرطان را در کشور راه اندازی می کنیم که بخشی از اعتبار آن به دانشگاه ها تخصیص یافته و مکان یابی شده است.
آقاجانی در پاسخ به خبرنگار آنا مبنی بر رسیدگی به مرگ مادران باردار در مناطق دور افتاده و محروم گفت: مرگ مادران باردار در کشور یک نظام ثبت دارد زیرا هر مرگ مادر باردار یک فاجعه است بر همین اساس پس از وقوع هر حادثه کمیتهای در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل میشود که همه پرسنل و عوامل در ارتباط با مادر باردار مورد بررسی قرار میگیرند و سازمان بهداشت جهانی از روند کاهش مرگ مادر باردار در کشور استقبال کرده است زیرا مرگ مادر باردار در حال حاضر در کشور ما 19/6 درصد است که 6 درصد در 100 هزار تولد زنده است که این روند با توجه به افزایش زایمان طبیعی قابل تقدیر است.
انتهای پیام/