رونمایی از 3 محصول دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی تربتحیدریه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تربتحیدریه، سه محصول از محصولات شرکتهای دانشبنیان و مرکز رشد نوآوری و شتابدهی ایدههای نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه در دومین فنبازار دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی رونمایی شد.
در این فنبازار بیوتکنولوژی کشاورزی، نهادههای کشاورزی مانند بذر، کود و کشتهای هیدروپونیک و گلخانهای، ماشینآلات کشاورزی و اتوماسیون آبیاری و مدیریت منابع آب، علوم دامی، خوراک دام و طیور، محصولات باغبانی و مبارزه بیولوژی با آفات از محورهایی است که مورد توجه جدی قرار گرفته است.
دکتر محمدمهدی طهرانچی امروز با حضور در این نمایشگاه از محصولات شرکتهای دانشبنیان و مرکز رشد نوآوری و شتابدهی ایدههای نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه بازدید و در گفتگو با مسئولان غرفه این دانشگاه رهنمودهای لازم را ارائه کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تربتحیدریه درباره این محصولات اظهار کرد: این محصولات حاصل واحد تحقیق وتوسعه شرکت دانشبنیان دانشگاهی پارت وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه است.
محمدعلی علیزاده گفت: دستگاه جمعآوری گل زعفران قابلیت برداشت زعفران را داراست و هدف اصلی در این طرح، افزایش سرعت برداشت زعفران ،سهولت کار و مکانیزهکردن آن است تا وابستگی به انسان کاهش یافته و به حداقل برسد.
وی افزود: کاربرد این طرح در شاخه کشاورزی و بهویژه برداشت زعفران است که چند مرحله کار که توسط افراد انجام میشود در یک دستگاه خلاصه شده و فوقالعاده سریع و بدون پرتی محصول انجام میشود.
علیزاده با بیان اینکه دومین محصول این نمایشگاه با عنوان پیازکار زعفران است به آنا گفت: اختراع حاضر در حوزه ماشینهای کشاورزی است. این دستگاه برای کاشت پیاز زعفران بهصورت تمامخودکار، متراکم و منظم در مزرعه است که زیرساختهای برداشت مکانیزه این محصول باارزش را نیز فراهم میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه ادامه داد: پیاز زعفران دارای پرز و پشم کنفمانند است که مثل کلاف به هم پیچیده شده دور تا دور پیاز زعفران را گرفته و این ویژگیهای پیاز زعفران جداسازی آنها از یکدیگر را بسیار مشکل کرده است.به همین دلیل است که تاکنون دستگاهی تمامخودکار ساخته نشده که همزمان بتواند پیاز زعفران را از داخل مخزن به اندازه کافی و متناسب با تراکم کشت گرفته و از هم جدا و به داخل ردیفهای کشت هدایت کند.
علیزاده افزود: این مشکل در اختراع حاضر بهطور کامل رفع شده و باکمک غلتکهای خوراکدهی پرهدار که در کف مخزن نصب شده، پیاز زعفران را از مخزن به پره تیتکن رسانده، سپس پره تیتکن عملیات جداسازی پیازهای متصل به هم و هدایت آنها را به کانالها انجام میدهد.
وی ادامه داد: پس از آن پیازهای زعفران به هم پیچیده شده از یکدیگر جداشده و آماده مرحله بعدی کاشت هستند که از طریق کانالها به داخل خیشها افتاده و به وسیله خیشها در عمق مناسب کاشت میشوند و در آخر روی آنها بهوسیله بیل متصل به پشت دستگاه با خاک پوشانده میشود. به این ترتیب کشت مکانیزه تمام خودکار زعفران برای نخستین بار توسط این اختراع به سرانجام رسیده که دارای اهمیت بسیار زیادی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه با معرفی دستگاه سورتینگ پیاز زعفران، اضافه کرد: ازجمله مشکلات عمده زراعت و فرآوری زعفران، مکانیزهنبودن مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت این محصول است که باعث بروز محدودیت در توسعه کاشت این محصول شده است. دلیل عمده محدودیت این محصول مربوط به هزینههای بالای کارگری در زمان کاشت بهویژه برای جداسازی و تفکیک پیازهای زعفران است.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خراسانرضوی افزود: کاهش هزینه های کارگری تفکیک سنتی و با دقت پایین پیاز زعفران، افزایش سرعت و بهبود راندمان جداسازی و تفکیک وزنی پیاز زعفران و سبزشدن سریع و یکنواخت مزرعه تحت تأثیر کاشت پیازهای یکسان از نظر وزن بهویژه در سالهای اولیه کاشت از کاربردهای این دستگاه است.
علیزاده، افزایش عملکرد گل و کلاله تحت تأثیر کاشت پیازهای یکسان از نظر وزن بهویژه در سالهای اولیه کاشت، حذف فلسهای اضافی از پیاز زعفران و بهبود وضعیت سبزشدن و در نهایت افزایش عملکرد گل و کلاله و قابل تغییربودن فاصله بین غلتکها برای تغییر، تنظیم و انتخاب وزن پیاز مد نظر کشاورز زعفرانکار را از دیگر کاربردهای این دستگاه نام برد.
به گفته وی، قیمت ارزان، بینیازی به نیروی متخصص ماهر و فنی برای راهاندازی دستگاه، حمل و نقل آسان بین مزارع مختلف زعفران، کارایی و راندمان بالاتر در مقایسه با تفکیک سنتی و با استفاده از نیروی کارگری، هزینههای نگهداری پایین، بهبود کارایی بالای برداشت گل زعفران و به تبع آن افزایش عملکرد گل و کلاله و در نهایت افزایش درآمد و بهبود معیشت کشاورزان و روستائیان زعفرانکار و حذف پوشش اضافی فلس از روی پیاز زعفران از دیگر کاربردهای این دستگاه است.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/