آموزش قطر قویتر از ژاپن بود/ چشمها را به روی حقیقت باز کنیم
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، جام ملتهای آسیا 2019 امارات با قهرمانی تیم ملی قطر به پایان رسید؛ اتفاقی که شاید کمتر کسی حتی به آن فکر کرده بود اما میزبان جام جهانی 2022 با ارائه بازیهای کاملاً هدفمند و تنها خوردن یک گل موفق شد فاتح هفدهمین دوره جام ملتهای قاره کهن شود.
مجتبی تقوی درخصوص قهرمانی تیم ملی قطر در جام ملتهای آسیا به خبرنگار ورزشی آنا گفت: این رقابتها برای همه اهالی فوتبال آموزههای زیادی داشت. تیم ملی قطر که همواره از لحاظ اعتبار از چندین تیم آسیایی پایینتر بود موفق شد با یک برنامهریزی حسابشده فاتح مهمترین تورنمنت فوتبالی آسیا شود. نرمافزار آموزشی قطر آنقدر قوی بود که تیم ملی ژاپن که سالهاست با برنامهریزی مدون فوتبال خود را جلو میبرد مغلوب این نرمافزار شد.
وی ادامه داد: قطر پس از آنکه در رقابتهای انتخابی جام جهانی 2018 به موفقیتی دست پیدا نکرد، با برنامهریزی منسجمتری کارش را شروع کرد. قطریها با بنیه مالی مناسبی که دارند با استفاده از نیروی جوانی و خلاقیت تمامی ارکان فوتبال کشورشان تیمی کاملاً آماده را روانه امارات کردند و در پایان موفق شدند نتیجه بسیار خوبی بگیرند. قطر نشان داد که فوتبال نمیتواند همواره در انحصار چند کشور باقی بماند و اگر در اجرای برنامهها نظم کاملی وجود داشته باشد، میتوان بر سکوی قهرمانی ایستاد.
کارشناس فوتبال خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم سه سال دیگر رقابتهای جام جهانی 2022 برگزار میشود. تمامی کشورهای آسیایی با قدرت تلاش خواهند کرد تا بتوانند به این رقابتها صعود کنند. یقین دارم عده فراوانی از فوتبالیها به این موضوع فکر میکنند که قطر میزبان جام جهانی است و ایران کارش برای صعود به این رقابتها آسانتر است ولی ما باید به این مسئله توجه کنیم که تیمهای ژاپن، استرالیا، عربستان و کره جنوبی چهار قطب اصلی هستند که میتوانند جدیترین رقبای تیم ملی کشورمان باشند و علاوه بر این کشورها، تیمهایی مانند امارات، ازبکستان، ویتنام، تایلند، عراق و ترکمنستان رقبایی خواهند بود که میتوانند مسیر صعود به مهمترین اتفاق فوتبالی جهان را برای ایران مسدود کنند.
وی یادآور شد: جام ملتهای آسیا یک لِوِل پایینتر از جام جهانی است ولی ما با وجود دو صعود متوالی به این رقابتها نتوانستیم در این دانشگاه درسهای خوبی بگیریم. ما بیشتر از اینکه دنبال برنامهمحوری باشیم درحال شعار دادن هستیم. حرفهایی که باید زده شود، هیچگاه بیان نمیشود. شاید رودربایستی عامل این موضوع باشد که حق مطلب هیچگاه ادا نمیشود. مردم هم مقصرند که روی مطالبات خود پافشاری نمیکنند. وقتی رئیس فدراسیون فوتبال ما میگوید ما مربی در حد تیم ملی در داخل کشور تولید نکردیم، این پیام بسیار خطرآفرین است. چرا باید سطح انتظارها را پایین بیاوریم در شرایطی که ظرفیت فوتبال ایران بسیار بالاست. نباید اعتمادبهنفس را از مربیان داخلی بگیریم.
تقوی تصریح کرد: بهتر است چشمها را به روی حقایق باز کنیم. جام ملتهای آسیا 2019 امارات نشان داد که برنامهریزیها به ثمر مینشیند. تیم ملی چین که هزینههای بسیار زیادی کرد تا مارچلو لیپی را روی نیمکت تیم ملی کشورش بنشاند، نهایتاً توانست به جمع هشت تیم برتر آسیا صعود کند ولی قطر با مربی که نامونشانی نداشت، بهترین نتیجه را گرفت. کارلوس کیروش هشت سال در ایران کار کرد ولی بهجزء دو صعود به جام جهانی ما باز هم نتوانستیم در آسیا قهرمان شویم.
وی ادامه داد: آیا فدراسیون فوتبال گزارش کاری از سرمربی پرتغالی تیم ملی گرفت. آیا میداند چه برنامههای مکتوبی اجرایی شد. پیش از کیروش هم در زمان افشین قطبی، علی دایی، امیر قلعهنویی و حتی برانکو ایوانکوویچ هم نتوانستیم در آسیا قهرمان شویم. ایراد فوتبال ما در ساختارش است و نمیتوانیم بینظمیها در اجرای برنامهها را کتمان کنیم. امیدوارم پس از رفتن کیروش که رقابتهای لیگ برتر را بارها تعطیل کرد تا آمادهسازی تیم ملی انجام شود و با این کار لیگ ایران عقیم شد، نشست خوبی برگزار شود، مشکلات مشخص شود و تلاش کنیم تا اشتباههای قبلی باعث نابودی فوتبالمان نشود.
انتهای پیام/4051/4048/
انتهای پیام/