دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1397 - 17:00
هانی‌زاده مطرح کرد:

انقلاب اسلامی الگویی برای تشکیل نظام‌های مردم‌سالار دینی در جهان

یک کارشناس امور غرب آسیا انقلاب اسلامی ایران را الگویی برای تشکیل نظام‌های مردم‌سالار اسلامی در تراز جهانی توصیف کرد.
کد خبر : 357016

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ ایران قبل از وقوع انقلاب اسلامی به دلیل روابط حسنه با آمریکا و غرب از شرایط بهتری نسبت به کشورهای عربی منطقه برخوردار بود، چراکه آنها فرصتی بی‌بدیل برای چپاول کشورمان یافته بودند و در عوض، تلاش می‌کردند ایران کلانتر منطقه باقی بماند. وقوع انقلاب اسلامی و قرار گرفتن کشورمان در جبهه مقابل قدرت‌های جهانی شرایط را کاملاً تغییر داد. غرب که تغییر راه ایران را مشاهده می‌کرد تمام تلاش خود را انجام داد تا مانع از افزایش قدرت ایران در منطقه شود و هم‌زمان شروع به تجهیز و تسلیح برخی کشورهای عربی برای مقابله با قدرت ایران کرد اما جمهوری اسلامی با همه تهدیدات مقابله کرد و به قدرت اول منطقه تبدیل شد. امروز که در طلیعه دهه فجر هستیم، مناسب است که برخی مؤلفه‌های قدرت انقلاب اسلامی را  در  مقایسه با ارتجاع منطقه مورد واکاوی قرار دهیم.


مردم‌سالاری دینی؛ اصلی‌ترین مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی


حسن هانی‌زاده، کارشناس امور خاورمیانه در گفتگو با آنا در‌خصوص مؤلفه‌های برتری قدرت ایران در برابر کشورهای منطقه گفت: جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به قله‌های پیشرفت و ترقی، شاخصه‌های زیادی را در طول چهار دهه گذشته برای خود به وجود آورده است. دموکراسی و مردم‌سالاری ریشه‌دار، تکیه بر آراء مردم، احترام به رأی مردم، قدرت نظامی، حفظ استقلال و پرهیز از گرایش به قطب‌های استعماری جهان جزئی از مؤلفه‌های پایداری جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌شوند. از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون حدود چهار دهه می‌گذرد و ایران بیش از 33 انتخابات به‌صورت آزاد و دموکراتیک برگزار کرده است. مشارکت مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری، پارلمانی، مجلس خبرگان و شوراهای شهر و روستا نشان می‌دهد که دموکراسی و مردم‌سالاری مبتنی بر ارزش‌های دینی جزئی از مؤلفه‌های قدرت ایران است.


خودکفایی در صنایع استراتژیک


این کارشناس امور خاورمیانه با اشاره به تلاش جمهوری اسلامی ایران برای خودکفایی در صنایع حساس از جمله صنعت نظامی تصریح کرد: موضوع دیگری که ایران را به‌عنوان یک قدرت برتر منطقه‌ای مطرح کرده، مسئله تکیه جمهوری اسلامی ایران بر امکانات دفاعی بومی است. تجربه هشت سال جنگ عراق علیه ایران موجب شده که کشورمان بر امکانات داخلی خودش برای دفاع از مرزها متکی باشد و به هیچ قدرت دیگری وابستگی نداشته باشد. امروز ایران  به‌عنوان پنجمین قدرت جهان به لحاظ تولید موشک‌ها و امکانات دفاعی تلقی می‌شود. هرچند موضوع تحریم‌ها تأثیری بر وضعیت اقتصادی باقی گذاشته اما توانسته‌ایم با تعریف ساز‌و‌کارهای بومی به عبور از بحران نزدیک شویم.


وی افزود: «موضوع دیگری که موجب شده جمهوری اسلامی به‌عنوان قدرتی مهم تلقی شود و ایران را به‌عنوان یک قدرت مهم در عرصه جهانی مطرح ساخته مسئله حضور نظام اسلامی در تقابل با جریان‌های تروریستی و تکفیری است که تأثیر خود را در سوریه و عراق باقی گذاشته است. مسئله مهم دیگری که وجود دارد، امنیت پایدار ملی است که کشورمان علی‌رغم اینکه در یک حوزه جغرافیایی پرتلاطم حضور دارد، از امنیتی پایدار نیز برخوردار است. این امر نشان می‌دهد که استراتژی امنیت ملی ما یک استراتژی کاملاً هوشمندانه‌ است و به همین دلیل همه این مؤلفه‌ها توانسته از ایران یک قدرت غیرتهاجمی برتر در جهان ایجاد کند.»


هانی زاده در ادامه به رهبری امام خامنه‌ای اشاره و تأکید کرد: «مسئله‌ای که بالاتر از همه این‌هاست رهبری هوشمندانه سکان‌دار انقلاب است که  با توجه به تجربه‌ای که ایشان دارند، در مواقع حساس به ‌یاری دولت و ملت ایران می‌شتابند و با رهنمودهای خود بارها انقلاب اسلامی را از طوفان‌ها و حوادث تخریب‌کننده نجات داده است. به همین دلیل، ولایت فقیه مسئله‌ای است که مورد پذیرش ملت‌های اسلامی است و به‌عنوان یک الگو برای تشکیل نظام مردم‌سالار دینی در تراز جهانی مطرح شده است.»


جمهوری اسلامی الگویی قابل قبول برای ملت‌های اسلامی است


این کارشناس امور خاورمیانه در پایان خاطرنشان کرد: «اگر چه در دوران رژیم شاه مسئله ناسیونالیسم، قومیت‌گرایی و ملی‌گرایی به‌صورت افراطی مطرح بود ولی انقلاب اسلامی درواقع یک نظام انسانی است و برآیند آرزوها و آمال همه مستضعفان جهان است. جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان تنها نظامی است که از ارزش‌های اسلامی الگو گرفته و به تبع آن، ملت‌های مستضعف جهان از ایران و جمهوری اسلامی الگو گرفته‌اند و بارها تلاش‌هایی در جهان اسلام صورت گرفته تا ملت‌ها بتوانند از انقلاب الگو بردارند ولی قدرت‌های استکباری تلاش ملت‌ها را برای تشکیل یک نظام اسلامی مبتنی بر شاکله و ارزش‌های دینی ناکام گذاشته‌اند. در مصر، لیبی، تونس و در بخشی از جهان اسلام این تلاش‌ها صورت گرفته ولی قدرت‌های استعماری به دلیل اینکه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک الگوی قابل قبول برای ملت‌های اسلامی تبدیل شده، سعی کردند که انقلاب‌ ملت‌های عرب را در نطفه خفه کنند و به همین دلیل کشورمان امروزه یک نظام اسلامی - انسانی است که در حقیقت فراتر از حوزه جغرافیایی عمل می‌کند و هیچ‌گاه ابعاد ملی‌گرایی در جمهوری اسلامی ایران محلی از اعراب ندارد.»


انتهای پیام/4106/4095/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب