دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک فعال دانشجویی:

روحانی در جلسات هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان شرکت نمی‌کند

دبیر شورای صنفی دانشگاه تربیت معلم علامه امینی تبریز گفت: رئیس‌جمهور در جلسات هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان شرکت نمی‌کند.
کد خبر : 356078

میلاد آقایی‌بخشایش در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: براساس بخش‌نامه ارسالی وزارت آموزش‌وپرورش، به ادارات در سطح کل کشور ‌بایستی امسال قرارداد استخدام‌ها به‌صورت پیمانی منعقد شود درحالی‌که سال‌های قبل به‌صورت رسمی-آزمایشی بود. طی این دستورالعمل بایستی قرارداد استخدامی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان به‌صورت پیمانی باشد که بلافاصله این موضوع مورد اعتراض شورای صنفی دانشگاه‌های فرهنگیان قرار گرفت.


وی افزود: بر همین اساس دبیران شورای صنفی دانشگاه‌های فرهنگیان و همچنین اعضای شورای صنفی مؤسسه فرهنگیان کل کشور بلافاصله از مراجع مختلف در جهت اعتراض به این موضوع اقدام کردند. با پیگیری این موضوع متوجه شدیم که این مسئله به تصمیم وزیر آموزش‌وپرورش نبوده و بلکه سازمان اداری استخدامی کشور در شهریورماه طی بخش‌نامه‌ای به وزارت آموزش‌وپرورش، اجرای این مصوبه را به جد خواستار شده است.


آقایی با اشاره به تأکید اداره استخدامی کشور برای استخدام پیمانی دانشجویان دانشگاه‌های فرهنگیان گفت: هرچند دو گزینه رسمی-آزمایشی و پیمانی تفاوتی در حقوق و مزایا ندارند اما به ‌لحاظ امنیت شغلی طرح استخدام پیمانی قابل نقد و بررسی است. احتمال دارد استخدام‌های پیمانی در آینده تعدیل نیرو داشته باشند لذا امنیت شغلی این نوع قرارداد ضعیف بوده و مهم‌تر اینکه در موضوع بیمه اگر به‌صورت رسمی-آزمایشی باشند، تحت بیمه دانشگاه فرهنگیان بوده و در غیر این ‌صورت تحت بیمه سازمان تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند که در این صورت هرسال باید بیمه خود را تمدید نمایند.


وی ادامه داد: این موضوع در شورای مؤسسه فرهنگیان کل کشور مطرح و در اولین اقدام به ادارات کل آموزش‌وپرورش کشور و همچنین نمایندگان مجلس از طریق دبیران شورای صنفی 98 پردیس فرهنگیان نامه اعتراض و همچنین درخواست جهت پیگیری این موضوع توسط نمایندگان در مجلس ارسال شد.


این فعال دانشجویی عنوان کرد: اعضای شورای صنفی مؤسسه فرهنگیان کل کشور در همین راستا طی جلسه‌ای با رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور در رابطه با این موضوع موارد لازم را اشاره و از ایشان خواستار بررسی و پیگیری‌های لازم را خواستار شدند.


عضو شورای صنفی موسسه دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به مصاحبه تلویزیونی وزیر آموزش‌وپرورش در این خصوص گفت: بطحائی مدعی است که سازمان استخدامی کشور خواستار تغییر قرارداد استخدام‌ها به‌صورت پیمانی شده است و به گفته وی استخدام پیمانی دانشجو معلمان در اردیبهشت سال 98 اصلاح خواهد شد. به دنبال پیگیری این موضوع مجدداً با مراجعه به وزارتخانه که وزیر آموزش‌وپرورش با رئیس سازمان استخدامی کشور دراین‌خصوص جلسه‌ای داشتند، اعلام کردند که به نتایج خوبی رسیده‌اند و به ادارات دستور داده‌شده است که این طرح را فعلاً تعلیق و تعهدهای محضری در بحث پیمانی را متوقف نمایند تا نتایج و تصمیمات جلسات به‌صورت قطعی اعلام شود.


دبیر شورای صنفی دانشگاه علامه امینی تبریز گفت: عمده‌ترین دغدغه و مطالبه اصلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، موضوع 45 درصدی کسر از حقوق و همچنین وضعیت غذای دانشگاه است. دانشجویان دانشگاه فرهنگیان که به‌صورت بورسیه پذیرفته‌شده‌اند، هم‌زمان با اینکه درس می‌خوانند هرماه مبلغی در حدود 786 هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند که از این مبلغ 45 درصد بابت غذا و خوابگاه هرماه از حساب دانشجویان معلم کسر می‌شود. این درحالی‌است‌که در سایر دانشگاه‌های مشابه همین مبلغ کسر نمی‌شود، برای مثال در دانشگاه شهید رجایی تهران این درصد کسری وجود ندارد و این تبعیض برای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان جای بسی سؤال است و دانشجویان پیگیری این موضوع را مطالبه به‌حق خود می‌دانند.


وی با اشاره به اینکه کسر 45 درصدی از حقوق دانشجو معلمان مصوبه خاصی ندارد، ادامه داد: از طریق شورای صنفی  مؤسسه پیگیر این موضوع هستیم اما متأسفانه موضوع پیمانی شدن استخدام دانشجویان دانشگاه‌های فرهنگیان باعث به تعویق افتادن پیگیری مسئله کسر از حقوق پردیس‌های فرهنگیان شد درحالی‌که کسر این میزان از حقوق دانشجو معلمان غیرقانونی است.


آقایی گفت: دانشگاه علامه امینی تبریز زیر نظر هیئت‌امنای متشکل دو وزارت‌خانه علوم، تحقیقات‌و‌فناوری و وزارت آموزش پرورش اداره می‌شود. وزارت علوم باید یارانه غذا پرداخت کند و این موضوع نه‌تنها اجرا نمی‌شود بلکه 45 درصد هم از حقوق دانشجویان کم می‌شود. دانشجویان فرهنگیان نسبت به سایر دانشگاه‌ها هزینه بیشتری برای غذا و خوابگاه پرداخت می‌کنند اما امکانات و خدماتی که دریافت می‌کنند مناسب نبوده و این باعث اعتراض دانشجویان است.


دانشجوی دانشگاه تربیت معلم علامه امینی تبریز گفت: پاسخ مسئولان دانشگاه علامه امینی تبریز برای پیگیری این موضوع نهایتاً ارجاع به‌مراتب بالاتر است. در حدود یک ماه پیش جلسه حوزه بالندگی با حضور رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور برگزار شد، بنده شخصاً این موضوع را از ایشان پیگیری کردم که در پاسخ تنها خندیدند و هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای دریافت نکردم.


وی ادامه داد: این تصمیم‌گیری باید در هیئت‌امنای دانشگاه صورت بگیرد که رئیس هیئت‌امنای دانشگاه فرهنگیان شخص رئیس‌جمهور است. درحالی‌که ایشان بعد از گذشته سه ماه هنوز در جلسات هیئت‌امنا حاضر نشده‌ است تا مصوبات مربوط به این موضوع را امضا کنند. اینکه چرا آقای رئیس‌جمهور در جلسات هیئت‌امنای دانشگاه شرکت نمی‌کند برای ما جای سؤال است و نشان می‌دهد عدم هماهنگی مسئولان در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش‌وپرورش باعث بروز این مشکلات که درنهایت گریبان‌گیر دانشجویان دانشگاه فرهنگیان می‌شود و وزارت علوم در بحث رفاهی و صنفی، دانشگاه فرهنگیان را همانند سایر دانشگاه‌های دیگر تحت پوشش خود قرار نمی‌دهد.


دبیر شورای صنفی دانشگاه تربیت معلم علامه امینی تبریز با اشاره به آموزش‌های نامناسب دانشگاهی گفت: به‌نسبت شغلی که معلمان دارند، آموزش‌های مناسبی در دانشگاه ارائه داده نمی‌شود، محتوایی که در دانشگاه‌ها وجود دارد با مسائلی که یک معلم در مدرسه با آن‌ها روبه‌رو است، اصلاً سازگار نیست.


آقایی با ذکر این ضرب‌المثل در خصوص مشکلات آموزشی معلمان عنوان کرد: برای شخصی که کارش در بیابان است داریم غواصی یاد می‌دهیم. موضوعاتی که به‌صورت تئوری یاد می‌گیریم، در عمل متفاوت است، روش‌های تدریس دروس باید به‌صورت عملی آموزش داده شود و چگونگی رفتار با دانش‌آموزان نیز باید در دانشگاه‌ها بیشتر آموزش داده شود تا بتوان نتایج بهتری در جامعه مشاهده کرد. مباحثی که در کلاس‌ها ارائه می‌شود چندان از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب