خیانت یا دوستی روسیه
گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ روز گذشته در یک مرکز دانشگاهی گفتگویی در ارتباط با گردشگری بین ایران و روسیه مطرح بود از بحثهای حاشیهای در این نشست موضوع روسستیزی در ایران و بالعکس بود.
کسی آمار و نظرسنجی خاصی نداشت و مبنی برداشتهای شخصی بود، البته برخی رسانهها مانند پایگاه خبری تابناک و یا روزنامه شرق اخبار و مطالبی در این زمینه منتشر میکنند.
در ارتباط با ایران نیز که روشن است رسانههای بینالمللی مرتب سیاهنمایی میکنند و وسایل ارتباط جمعی روسیه نیز که اخبار خود را از این مراکز میگیرند همان مطالب ضد ایرانی را منتشر میکنند.
گفته میشود پشت پرده انتشار اخبار ضد روسیه در ایران انگلیسیها هستند، این امر گرچه سابقه تاریخی دارد ولی بنده میگویم آنها گرچه بسیار خبیث هستند و در اینگونه موارد استاد، ولی باز حرف مستندی نیست و یک تحلیل بر مبنای برخی شواهد است.
آنچه قطعاً میتوان گفت روابط 500 ساله ایران و روسیه فراز و نشیبهای زیادی داشته است. در روسیه نظام تزاری جای خود را به اتحاد جماهیر شوروی داد و با فروپاشی آن شاهد فدراسیون روسیه هستیم. در ایران هم سلسلههای قاجار، پهلوی و سپس نظام جمهوری اسلامی را شاهد هستیم. هر کدام از نظامهای سیاسی در ایران و روسیه سیاستهای خاص و بعضاً کاملاً مخالف نظام پیشین داشتهاند.
روشن است در سیاست بینالمللی کشورهای قویتر همواره به اشکال مستقیم و غیرمستقیم متعرض کشورهای ضعیفتر میگردند. در شرایط فعلی روسها مانند خیلی از کشورهای دیگر به دنبال منافع خاص خود هستند و در این نمیتوان شک کرد.
در این هم نباید شک کرد که روسها از مهمترین کشورهای مخالف سیاست یکجانبهگرایی آمریکاییها میباشند. علاوه بر این نباید شک کرد که ایران و روسیه منافع مشترک زیادی دارند، همکاری مشترک دو کشور در مقابله با تروریسم و ایجاد ثبات در سوریه منافع زیادی را برای دو کشور، کشورهای منطقه و صلح بینالمللی به دنبال داشته است.
راستی آیا تابهحال فکر کردهایم اگر همکاری ایران و روسیه در سوریه شکل نمیگرفت و دمشق و بعد از آن بغداد به دست داعش سقوط میکرد نقشه منطقه در حال حاضر به چه شکل بود و چه مشکلاتی برای ایران، کشورهای منطقه، روسیه و ... ایجاد میشد؟، فقط میتوان گفت تصور آن هم خیلی وحشتناک است.
*کارشناس مسائل بینالملل
انتهای پیام/4095/ 4122/
انتهای پیام/