دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 بهمن 1397 - 17:05
در بروکسل مطرح شد؛

تأکید وزیر علوم بر گسترش همکاری‌های پژوهشی مشترک با اتحادیه اروپا

وزیر علوم گفت: ایران و اتحادیه اروپا می‌توانند در حوزه‌های مختلف مورد علاقه مشترک از جمله تغییرات اقلیمی و مهاجرت که چالش‌های مشترک آنهاست همکاری کنند. 
کد خبر : 354202
97-08-admin1-17.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبائی، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با همراهی غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و هیئتی از وزارت علوم و رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور در مراسم افتتاح سومین کارگروه همکاری‌های علمی، پژوهشی، فناوری و نوآوری ایران و اتحادیه اروپا در بروکسل حضور پیدا کردند.


در این نشست، دو طرف بر گسترش مناسبات علمی و پژوهشی تأکید کردند. در ابتدای این نشست غلامی، وزیر علوم در سخنانی ضمن اشاره به قابلیت‌های پژوهشی و علمی اتحادیه اروپا از جمله سهم 2 درصدی پژوهشی کشورهای اتحادیه از GDP و جایگاه پژوهشگران اروپایی در میان بازیگران جهانی تأکید کرد و گفت: ایران و اتحادیه اروپا می‌توانند در حوزه‌های مختلف مورد علاقه مشترک از جمله پیر شدن جمعیت، تغییرات اقلیمی و مهاجرت که چالش‌های مشترک آنهاست همکاری کنند. 


وی با اشاره به سابقه تاریخی علم و دانش در ایران از جمله ایجاد دانشگاه جندی‌شاپور تصریح کرد: در تاریخ معاصر نیز تأسیس دارالفنون در سال ۱۸۵۱ میلادی که دانشمندان آلمانی، اتریشی و فرانسوی در آن حضور داشتند نمادی از همکاری‌های ایران و اروپا بوده است.


وزیر علوم همچنین به جایگاه علمی ایران در جهان اشاره و تأکید کرد:  ایران با داشتن ۳.۴ میلیون دانشجو و دانشگاه‌های سطح بالا، بازیگری مهم در علم و فناوری بین المللی است.


به گفته وی، ایران بر اساس آمارهای ISI و SCOPUS نخستین کشور از لحاظ «رشد کمی تولیدات علمی» در دنیاست.


طرف اروپایی هم در این کارگروه گزارشی از پیشرفت همکاری‌های دو طرف به ویژه در حوزه همکاری‌های آموزشی (اراسموس پلاس) ارائه و ابراز امیدواری کرد که همکاری‌های دو طرف در حوزه پژوهشی در چارچوب برنامه چشم‌انداز ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا گسترش پیدا کند.


انتهای پیام/4123/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب