نسل طلایی کشتی فرنگی از بین رفته است/ جوانان مستعدی داریم
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بازگشت محمد بنا به کشتی فرنگی برای علاقهمندان به ورزش کشتی باعث خوشحالی است چرا که این مربی بزرگ توانسته فرنگیکاران زیادی را به مدال طلای المپیک یا جهان برساند. سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی تلاش میکند تا ایران را همچون المپیک لندن در المپیک توکیو صاحب مدالهای زیادی کند.
محمد بنا درخصوص دیدار با وزیر ورزش و جوانان در ستاد عالی بازیهای المپیک به خبرنگار آنا گفت: روز گذشته جلسهای با حضور رؤسای ورزش کشور برگزار شد که در آن مسعود سلطانیفر، رضا صالحی امیری، نصرالله سجادی، محمدرضا داورزنی و شاهرخ شهنازی حضور داشتند. صحبتها تمام درخصوص حمایت از کشتی و تأمین بودجه سایر ورزشها از سوی ستاد عالی بازیهای المپیک بود.
وی درخصوص اینکه بهنظرش حمایتهای مالی لازم از کشتی صورت میگیرد، اظهار کرد: سعی بر این است که از تمامی ورزشها حمایت مالی لازم صورت پذیرد. نکتهای که بسیار مهم است، نبود نسل طلایی گذشته در کشتی فرنگی است. البته ما جوانان مستعد و باانگیزهای داریم که باید در میادین بینالمللی محک بخورند. بدون تردید منابع مالی باید تأمین شود تا مشکلی برای اعزامها نداشته باشیم.
پول توجیبی به کشتیگیران داده میشود
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی افزود: سلطانیفر و صالحی امیری موافقت خود را با تمامی برنامههایی که ما ارائه کرده بودیم اعلام کردند. اگر پرداختهای لازم صورت پذیرد شکی نیست که میتوانیم در آینده موفق باشیم. یکی از مواردی که در گذشته نبود و من آن را مطرح کردم و مورد موافقت قرار گرفت این بود که به ملیپوشان کشتی حقوق پرداخت شود و در اعزامها نیز پول توجیبی به کشتیگیران داده شود تا آنها در اردوها دغدغهای نداشته باشند و تمرکزشان فقط روی کشتی باشد.
توقع المپیک لندن را نداشته باشیم
وی درباره اینکه چقدر امید است تا بتوانیم شاهد قهرمانان مختلف در کشتی فرنگی باشیم، گفت: نفراتی که از جوانان به بزرگسالان آمدهاند، خیلی مستعد هستند. البته باید به این نکته اشاره کنم که ما برای رسیدن به آن تیمی که در المپیک لندن مدالهای طلای زیادی را کسب کرد، بیش از هشت سال زمان گذاشتهایم. ما میتوانیم جوانهایی که در حال حاضر در تیم ملی حضور دارند را ارتقا دهیم ولی نباید از آنها توقع درخششی که در المپیک لندن صورت گرفت را داشته باشیم.
بنا افزود: یکی از راهحلهایی که ما داریم این است که برخی نفرات باتجربه مثل سعید عبدولی، مهدی نوری، یوسف قادریان و مهدی الهیاری را بهگونهای آماده کنیم که بتوانند در توکیو درخشش خوبی داشته باشند. این احتمال هم وجود دارد که برخی جوانان پیشرفت جهشگونهای داشته باشند ولی برای آنکه یک نسل قوی را ساخته و پرداخته کنیم تا همواره جزء چند تیم برتر جهان باشیم، نیاز به گذر زمان داریم.
توانایی 15 سال قبل را ندارم
وی در مورد اینکه آیا در این سالها تلاشی صورت گرفته تا از برنامههای تمرینی او فیلمها و کاتالوگهایی تهیه شود تا پس از بازنشستگی از مربیگری، کشتی فرنگی ایران باز هم بتواند مسیر موفقیت را ادامه دهد، تأکید کرد: من الان هم توانایی 15 سال قبل را ندارم. ما باید سعی کنیم که به مربیان جوان اعتماد کنیم. درحالحاضر دارای بههمریختگی هستیم که با توجه به نزدیکی المپیک ناچار شدیم از افراد باتجربه برای حضور هر چه قویتر استفاده کنیم ولی باید این واقعیت را بپذیریم که اگر از سرمربیان جوان در تیم ملی استفاده میشد، نباید خیلی زود از آنها مسئولیت را گرفت.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ادامه داد: پیش از آنکه من بتوانم در کشتی فرنگی خدمت کنم، منصور برزگر 40 سال سرمربی تیم ملی کشتی آزاد بود یا مرحوم حبیبالله بلور منشأ خدمات زیادی در کشتی آزاد شد. اگر ما میخواهیم در آینده دارای شرایط بهتری باشیم، باید در ساختار فدراسیون، انستیتو داشته باشیم تا بتوانیم از افرادی که تخصص و مهارت دارند، نهایت استفاده را ببریم و در زمانی که آنها نیستند با مشکل روبهرو نشویم.
باید به مربیان مستعد فرصت داد
وی افزود: ورزش کشتی همواره درحالتغییر است و ممکن است آموزشهایی که من از لحاظ فن و تکنیک به شاگردانم میدهم در آینده تغییر کند ولی برای پیاده کردن ایدههای مثبت باید همیشه به افرادی که موفق بودهاند میدان داد و آنهایی که مستعد هستند را حمایت کرد. رضا سیمخواه زمانی شاگرد من بود و موفق شد در کنار عبدالله چمنگلی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان را در آسیا و جهان قهرمان کند، پس ما نیاز داریم که از چنین افرادی بهصورت مداوم استفاده کنیم و بهره لازم را از آنهایی که میتوانند خدمتگذار باشند ببریم.
کار با حضور رئیس فدراسیون بهتر است
بنا در مورد اینکه فدراسیون کشتی سه ماه است بدون رئیس اداره میشود، گفت: در جلسهای که با سلطانیفر و صالحی امیری داشتیم، این اطمینان به ما داده شد که میتوانیم با آرامش کارهایمان را جلو ببریم. اگر در حیطه فنی آرامش لازم برای تیم ملی فراهم باشد، فرقی نمیکند که فدراسیون با سرپرست اداره شود یا اینکه رئیس کارها را جلو ببرد. البته کار با حضور رئیس فدراسیون بهتر و ثابتتر است ولی وقتی به ما قول دادهاند که حمایت لازم از کشتی صورت بگیرد، ما سعی میکنیم بدون دغدغه کارمان را دنبال کنیم.
امثال سوریان در ورزش دنیا استثنا هستند
وی در مورد اینکه ما میتوانیم این امید را داشته باشیم که در میان فرنگیکاران کشورمان امثال حمید سوریان تولید شوند، تصریح کرد: امثال حمید سوریان در ورزش دنیا استثنا هستند. زمانی عبدالله موحد قهرمانیهای پیدرپی را کسب میکرد. پس از آنکه موحد از کشتی خداحافظی کرد، 30 سال طول کشید تا سوریان آمد و سالها قهرمانی را تجربه کرد. از بین جوانهایی که در تیم ملی کشتی فرنگی حضور دارند، قهرمان المپیک و جهان را میتوانیم داشته باشیم ولی ساختن امثال سوریان کمی دور از انتظار است.
انتهای پیام/4051/4048/
انتهای پیام/