دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 دی 1397 - 06:10
دانستنی‌های پزشکی؛

علائم زنگ خطر ابتلا به سنگ کلیه چیست؟

سنگ کلیه از آن دست بیماری‌هایی است که وقتی گریبان کسی را می‌گیرد تا مدت‌ها او را آزار می‌دهد.
کد خبر : 353142
6440793_351.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کلیه‌ها وظیفه کنترل آب بدن را بر‌عهده دارند و  تعادل بین میزان دریافت و دفع آب بر‌عهده آن‌ها است. در واقع باید گفت کلیه با دفع مواد مضر از بدن توسط ادرار تلاش می‌کند مواد مورد نیاز را به خون برگرداند و آن‌ها را از آلودگی‌ها پاک کند به همین دلیل وجود کلیه در بدن بسیار اهمیت دارد اما با سرد شدن هوا بیماری‌های کلیوی نیز افزایش پیدا می‌کند زیرا افراد به دلیل آنکه تشنه نمی‌شوند کمتر آب می‌خورند و همین موضوع بروز بیماری‌هایی مانند سنگ کلیه را در افراد بالا می‌برد.


باید گفت که عوامل مختلفی سنگ کلیه را در بدن تشکیل می‌دهد. کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب و عدم خوردن نوشیدنی به میزان مورد نیاز بدن عواملی هستند که می‌تواند سنگ کلیه را در بدن ایجاد کند هرچند مصرف بیش‌ازاندازه نمک و بیماری مانند تیروئید نیز می‌تواند این موضوع را تشدید کند.


فردی که دچار سنگ کلیه می‌شود علائم خاصی ندارد و تا زمانی که سنگ کلیه در بدن او کامل نشده علائم بروز نمی‌دهد اما وقتی فرد دچار تهوع و دردهای متناوب و شدید در ناحیه شکم و پهلو شد باید به این موضوع شک کند که دچار سنگ کلیه شده است. این درد اصولاً ادامه پیدا می‌کند تا وقتی‌که سنگ کاملاً از بدن افراد دفع شود.


پزشکان طب سنتی معتقدند که پیشگیری بهتر از درمان است به همین دلیل توصیه می‌کنند که مصرف مایعات میوه و سبزی را در سبد غذایی خود افزایش دهید؛ آن‌ها  معتقدند لیموترش می‌تواند تأثیر فوق‌العاده‌ای در عدم بروز این بیماری داشته باشد. توصیه آن‌ها این است که روزی یک لیوان آب به همراه کمی آب‌ لیمو شیرین بخورید تا به سنگ کلیه دچار نشوید.


پزشکان طب سنتی معتقدند رنگ ادرار می‌تواند زنگ خطری برای بروز سنگ کلیه باشد؛ اگر رنگ ادرار پررنگ و بوی آن تند بود بدانید در حال ابتلا به سنگ کلیه هستید پس تا می‌توانید آب بخورید و آن‌قدر خوردن آب را ادامه دهید تا رنگ ادرار شما روشن شود.


پزشکان طب سنتی می‌گویند اگر به سنگ کلیه دچار شدید و درد شکم امان شما را بریده است می‌توانید با خوردن کدو و روغن بادام آن را تا حدودی تسهیل کنید؛ نخود نیز خون‌ساز است و می‌تواند در گردش خون و رساندن آب بیشتر به کلیه‌ها کمک کند آن‌ها معتقدند که در این شرایط سیر و کرفس را نیز به غذای خود اضافه کنید تا مشکل سنگ کلیه شما برطرف شود.


این گروه از پزشکان به بیمارانی که سنگ کلیه دارند توصیه می‌کنند  شوید  و پونه را دم کنند و بخورند تا سریع‌تر سنگ کلیه‌شان دفع شود.


انتهای پیام/4087/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب