دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 دی 1397 - 18:25
مشاور رئیس دانشگاه آزاد:

باید از اجرای پژوهش‌های بدون هدف در کشور پرهیز کرد

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پژوهش تحصیلات تکمیلی در کشور باید هدفمند باشد و از اجرای پژوهش‌های بدون هدف پرهیز شود.
کد خبر : 352960
رشت.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، طرح پایش پژوهش با حضور رؤسای واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.


ابراهیم چیرانی دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در این نشست با مهم دانستن اجرای پژوهش هوشمند در سطح دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان گیلان گفت: هوشمندسازی پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی مزیت‌زا خواهد بود و می‌تواند مبنای توانمندسازی دانشجویان باشد و در مرحله بعد به جذب درآمدهای غیر‌شهریه‌ای  کمک کند و در این راستا مشکلات و مسائل کشور نیز دارای راه حل خواهد شد.


وی ادامه داد: در دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان محوریت پذیرش بر روی گردشگری متمرکز است که با تمام توان خود در این زمینه اقدام خواهیم کرد.


محمد علی‌اکبری مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه پایش آزاد نیز در این زمینه بیان کرد: پژوهش تحصیلات تکمیلی در کشور باید هدفمند باشد و باید از اجرای پژوهش‌های بدون هدف در کشور پرهیز کرد.


وی با برشمردن ویژگی‌های دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دیگر مراکز آموزش عالی در کشور افزود: یکی از ویژگی‌های دانشگاه آزاد اسلامی این است که در غالب شهریه‌ای که از دانشجویان دریافت می‌کند به آنان سرویس و خدمات ارائه می‌دهد.


علی‌اکبری تصریح کرد: نظام پایش آزاد «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای» در سطح دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور در حال اجراست و ان‌شاالله در آینده‌ای نزدیک با یکپارچه شدن تمام واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در جهت اجرای پژوهشی هدفمند در این دانشگاه اقدام خواهیم کرد.


این کارشناس پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در نظام پایش، شناسایی چالش‌ها که می‌تواند چالش جامعه، صنعت و مردم باشد مانند چالش ریزگردهای جنوب کشور و یا چالش دریاچه ارومیه که هم چالش کشور و هم چالش مردم منطقه است، بسیار حائز اهمیت است.


علی‌اکبری تأکید کرد: چالش‌ها پس از شناسایی در دانشگاه‌ها باید تبدیل به پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و یا رساله‌های دکتری شود و با خروجی مناسب بتوان در خصوص حل این چالش‌ها و کمک به جامعه اقدام کرد و در این خصوص دانشگاه آزاد اسلامی باید بتواند به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز علمی جامع کشور در حل این چالش‌ها کمک کند.


وی خاطرنشان کرد: استان گیلان با ظرفیت بسیار بالایی که در گردشگری دارد، باید بتواند با شناسایی و رتبه‌بندی چالش‌ها با توجه به اولویت‌ها و برنامه‌ریزی صحیح، در افزایش گردشگری و درآمدزایی غیرشهریه‌ای برای دانشگاه مؤثر باشد.


علی‌اکبری از ایجاد نظام «پایش آزاد» در دانشگاه آزاد اسلامی کشور خبر داد و گفت: نظام پایش آزاد با شناسایی چالش‌ها به پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله دکتری ختم شده و در این نظام در زمینه پژوهشی متناسب با رشته‌های تحصیلی در دانشگاه‌ها معرفی می‌شود و در یک سال اخیر در استان تهران حدود 10 برنامه علمی و نظام موضوعات برای آن تعریف شده است.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی از فضاهای آموزشی منحصر به فرد، آزمایشگاه‌های بسیار پیشرفته، استادان متخصص و مجرب و دانشجویان بسیار فعال در زمینه پژوهش و فناوری برخوردار است و باید از این ظرفیت‌های بالقوه و بسیار قوی استفاده کرد تا نسبت به حل مشکلات و معضلات جامعه و کمک به حل این مشکلات اقدام کرد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب