مشارکت 60 روستای فارس در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا از ستاد اطلاعرسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی، روحالله منوچهری ظهر امروز در پنجمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب گفت: برای جلب مشارکت بیشتر مؤثر روستاهای فارس برای حضور در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، پویش و فعالیت منسجمی را تحت عنوان جشنواره «روستاها و عشایر کتابخوان» راهاندازی کردیم.
وی افزود: با اقتباس و پیروی از ایدهها و اهداف و برنامههای پنجمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در سطح استان این رقابت را دنبال میکنیم تا هم به افزایش مشارکت روستاهای فارس دامن بزنیم و هم اینکه مستندات برنامهها و فعالیتهای روستاهای فعال کتابخوانی را در سطح استانی بررسی و ارزیابی کنیم و از چند روستای برگزیده قدردانی شود و اکنون مستندات فعالیتهای این روستاها را به دبیرخانه مرکزی در تهران ارسالشده است.
رئیس کتابخانههای عمومی استان فارس اظهار کرد: نظر به شناخت و اطلاعی که از ظرفیتها و زیرساختهای فرهنگی روستاهای مختلف استان داریم 60 روستا را که بیشترین فعالیت و شانس دیده شدن در این رقابت را دارند شناسایی و معرفی کردیم. برای فعالان فرهنگی و اجتماعی آن روستاها کلاسهای توجیهی چگونگی برنامهریزی و مستندسازی و اجرا فعالیتها را برگزار کردیم.
منوچهری بیان کرد: سعی کردیم دستکم در هر شهر از 29 شهرستان استان فارس دو روستا را انتخاب کنیم و با تخصیص بودجه حداقلی و برگزاری کارگاههای آموزشی آنها را از بدو فعالیت راهنمایی و حمایت کنیم.
وی در عرصه فعالیتهای کتابخوانی توضیح داد: بیشک براساس اهداف و مأموریتهای جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، فرایند ایدهپردازی و برنامهریزی و اجرا فعالیتهای ترویجی خلاقانه و مبتکرانه بر عهده اهالی روستاهاست و با راهاندازی «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» به تسهیل و تسریع فعالیتهای آنها کمک کردیم و امید داریم با این اقدام در سطح ملی نیز نام فارس و روستاهای کتابخوان آن بیشازپیش بدرخشد.
مدیر کل نهاد کتابخانههای عمومی فارس تصریح کرد: باید با پی گرفتن اهداف و مأموریتهای این پویش ملی در سطح استانی با تمرکز و توجه بیشتری به کتابخوانی در مناطق مختلف روستایی بپردازیم. دبیرخانه این رقابت استانی در پوینده با پویش ملی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس است و مشارکت و همراهی دفتر امور روستایی استانداری فارس را نیز در اجرای این برنامه داریم.
منوچهری بیان کرد: براساس فراخوان پنجمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، برنامههای ارسالی میتواند شامل مجموعه این فعالیتها باشد: اقدامات زیربنایی شامل تأسیس نهادهای مرتبط به کتابخوانی از جمله کتابخانه، واگذاری زمین، تأمین تجهیزات و امکانات زیربنایی، فعالیتهای ترویجی شامل برگزاری مسابقات، جشنوارهها، نمایشگاهها و هر فعالیتی که به نحو مبتکرانه و خلاقانهای به ترویج کتاب و کتابخوانی بیانجامد.
شاخصهای انتخاب برنامهها و فعالیتهای ترویج کتابخوانی و معرفی روستاها و عشایر دوستدار کتاب به شرح زیر است.
۱-متناسب با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی باشد.
۲-تأثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی داشته باشد.
۳-از مشارکت مردمی و پشتیبانی واحدهای اجرایی روستا و عشایر برخوردار باشد.
۴-پوشش جمعیتی مناسب داشته باشد و بهخصوص زنان، کودکان و نوجوانان را موردتوجه قرار دهد.
۵-قابلیت الگوبرداری و اجرا در سایر مناطق را داشته باشد.
۶-از تازگی و کیفیت در محتوا و شیوه اجرا برخوردار باشد.
به گزارش آنا، هیئت داوران جشنواره از میان شرکتکنندگان، 10 نامزد روستا یا گروه عشایری برگزیده را بهعنوان «دوستدار کتاب» معرفی خواهد کرد. روستاها و عشایر برگزیده در مراسمی با حضور شخصیتهای فرهنگی و سیاسی کشور در تهران قدردانی خواهند شد و در استانها نیز به نحو مقتضی از روستاها و عشایر برگزیده قدردانی میشود.
هدف از برگزاری جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب گسترش عدالت فرهنگی در سراسر کشور عنوانشده است و پشتیبانی از اقدامات انجامشده و طرحهای ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی و جلبتوجه سازمانها و نهادهای مرتبط به اهمیت کتاب در جامعه، از دیگر اهداف پنجمین دوره «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» است.
در پنجمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب 60 روستا در مناطق مختلف استان فارس در این رقابت کتابخوانی مشارکت دارند. در این دوره از جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب بیش از هزار روستا در استانهای مختلف ایران مشارکت دارند.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/