دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محسن خلیلی در گفتگو با آنا:

ایران شخصیت قهرمانی در آسیا را دارد

ملی‌پوش سابق فوتبال ایران گفت: تیم ملی کار سختی در جام ملت‌های آسیا دارد ولی به‌خاطرِ شخصیتی که دارد می‌تواند قهرمان شود.
کد خبر : 350738
MBDR1983.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا،  محسن خلیلی یکی از بازیکنان موفق تاریخ لیگ برتر است که موفق شده عنوان آقای گلی را تصاحب کند و در تیم‌های سایپا و پرسپولیس روزهای درخشانی را پشت‌سر گذاشت. او که با پیراهن تیم ملی هم موفق به گل‌زنی شده است در حال گذراندن دوره مربیگری A آسیا در مرکز ملی فوتبال است.


آنا: در حال گذراندن کلاس مربیگری آسیا هستید. ارزیابی‌تان از این کلاس چیست؟


خلیلی: خوشبختانه چندین سال است که کلاس‌ها به‌صورت منظم و پی‌درپی با حمایت هیئت فوتبال، کمیته آموزش و فدراسیون فوتبال انجام می‌شود. بعد از گذراندن دوره‌های B و C آسیا، الان در دوره 12 روزه A آسیا شرکت کرده‌ایم و اکثراً بازیکنان لیگ برتری نام‌آشنایی هستند که در این کلاس شرکت دارند و می‌توانند تجارب خودشان را در اختیار من بگذارند.


آنا: با چه مربیان نام‌آشنایی هم‌کلاس هستید؟


خلیلی: افراد که زیادند. بخواهیم نام ببریم سرشناس‌ترین‌ها علی کریمی است که همه می‌شناسند. محمد محمدی، حسین پاشایی، جواد کاظمیان، محسن بیاتی‌نیا، بیژن کوشکی، فرزاد آشوبی، کاظم برجلو، مرتضی کاشی، جلال امیدیان و نفرات زیادی که حدود 30 نفر می‌شوند.


آنا: مدرسش چه کسی است و آزمون‌ها به چه شکلی است؟


خلیلی: مدرسانش آقایان اقبالی و سنجری هستند که در کنار هم مسئولیت تدریس را به‌عهده دارند و امتحانات به‌صورت تئوری و عملی برگزار می‌شود.


آنا: در بحث مربیگری متأسفانه یک‌سری مربی جوان با انتخاب اشتباه باعث سوختن خودشان شدند، نظر شما چیست؟


خلیلی: بله. به‌هرحال مثل دوران بازیگری که برای انتخاب تیم شرایط را می‌سنجید، مربیگری هم همین است. باید ببینید در شرایطی قرار دارید که بتوانید با یک تیم همکاری کنید یا نه. اینکه یک‌سری‌ها بیرون هستند و کار نمی‌کنند به این معنی نیست که توانایی ندارند یا شرایط خوبی برای ادامه کار در مربیگری ندارند. خیلی مواقع تن به هر کاری نمی‌دهند و حاضر نیستند به هر قیمتی هر جایی کار کنند. به‌هرحال آدم به‌خاطرِ اینکه سبقه و سابقه درخشانی در هر زمینه‌ای که کار می‌کند از خود به‌جا بگذارد باید دقت عمل بالایی داشته باشد که در بحث مربیگری، انتخاب تیم و شرایط تیم خیلی مهم است برای شروع.


آنا: شما مدتی سرپرست تیم‌های ورزشی بودید؟ به مربیگری بیشتر علاقه دارید یا سرپرستی؟


خلیلی: در شرایط فوتبالی بالاخره چند اتفاق می‌افتد. شما در هر زمینه‌ای که مرتبط با فوتبال باشد می‌توانید کار کنید. در آن سال من در کنار علی دایی کمک‌مربی ایشان بودم و به‌علت مشکلات مدیریتی که پیش آمد از من خواستند که کارهای سرپرستی را هم انجام بدهم و خدا را شکر توانستم به‌خوبی از عهده این کار بربیایم. البته خودم هم دوست داشتم و بحث مدیریت هم از کارهای مورد علاقه من است ولی در کنارش الان نمی‌توانم به‌ضرسِ قاطع بگویم که می‌خواهم صرفاً سرپرست باشم یا مربی باشم. هر دو مسیر را در ذهنیت کاری خودم دارم و آمادگی و تجربه‌اش را کسب کرده‌ام تا بتوانم در آن رشته عمل کنم و بالاخره هر دوی آنها مرتبط با ورزش فوتبال است.


آنا: باتوجه به سابقه‌ای که هم در مربیگری و هم در سرپرستی دارید، می‌خواهید از لیگ دو یا سه شروع کنید یا مستقیماً از لیگ برتر شروع کنید؟


خلیلی: مسلماً ابتدا به ساکن سرمربیگری در لیگ برتر امکان‌پذیر نیست و خیلی سخت است و ریسک بزرگی دارد. بالطبع ترجیحاً از تیم‌های پایین‌تر لیگ‌های یک و دو علاقه‌مند به شروع کار هستم چون اشتباهات و تجاربی که کسب می‌کنیم اگر با تیم‌های پایین‌تر باشد هضمش خیلی راحت‌تر است تا تیم‌های بزرگ و لیگ برتری. در کار سرپرستی اگر شرایط خاصی پیش بیاید و ارزشمند باشد ورود می‌کنم وگرنه فکر نمی‌کنم که بخواهم سرپرست هر تیم لیگ برتری یا لیگ یکی بشوم.


آنا: در نیم‌فصل اول لیگ برتر تیم پرسپولیس را چگونه دیدید؟


خلیلی: شرایط پرسپولیس را همه می‌دانند. شرایط ایده‌آلی نبود به‌خاطر مشکلاتی که داشت ولی ثبات تیمی و ثبات تاکتیکی‌اش در کنار حمایت هواداران خیلی کمکش کرد تا هم در آسیا و هم در ایران به‌خوبی بدرخشد. خدا را شکر شرایط خوبی دارد و با اضافه شدن چند مهره کلیدی که اگر بتوانند همان‌طور که در تیم‌های خودشان بازی می‌کردند برای تیم پرسپولیس هم بازی کنند، می‌توانند مثمر فایده باشد و در نیم‌فصل دوم پرسپولیس را برای قدم برداشتن به‌سوی قهرمانی کمک کنند.


آنا: موافق سیستم VAR با توجه به هزینه‌اش هستید؟


خلیلی: به‌نظر من VAR جذابیت‌های فوتبال را کم می‌کند ولی به‌خاطر ضرر و زیان‌هایی که تیم‌ها از بحث داوری می‌بینند و اتفاقاتی که شاید ناخواسته‌ هم هست و به‌هرحال همه داوران در همه‌جای دنیا نمی‌توانند همه مسائل را با چشم غیرمسلح خودشان ببینند تا همه چیز را زیر نظر داشته باشند و اشتباهاتی هم رخ می‌دهد، می‌توان از آن به‌عنوان کمک‌داوری یاد کرد که می‌تواند اشتباهات داوران را پوشش داده و کمتر کند و بد هم نیست. هزینه زیادی دارد ولی جلوی خیلی از ضررهای تیم‌هایی را که هزینه‌های زیادی هم می‌کنند می‌گیرد چون اشتباهات داوری ممکن است حتی به قیمت از دست دادن جایگاه‌شان در جدول شود.


آنا: جام ملت‌ها شروع شد، به‌عنوان یک ایرانی همه دوست داریم قهرمان شود، اما از نظر فنی توانایی این کار را دارد؟


خلیلی: ظرفیت تیم ملی بالا است اما نباید آن تیم ملی را ببینم که در جام جهانی دیدیم و مسلماً باید متفاوت‌تر از بازی‌هایی که در جام جهانی ارائه کردند بازی کنند و شاهد بازی‌های شاداب‌تر و پویاتر از تیم ملی‌مان باشیم. به‌هرحال تیم‌هایی که در آنجا مقابل تیم ما قرار گرفتند قهرمان جهان، قهرمان آفریقا و قهرمان اروپا بود ولی الان با تیم‌هایی آسیایی بازی می‌کنیم که درست است قوی هستند و در جام جهانی هم حرف‌های زیادی برای گفتن داشتند، ژاپن، کره و استرالیا؛ ولی ما هم باید این را قبول کنیم که تیم اول آسیا هستیم، امکانات زیادی داشتیم، مربی بزرگی داریم، بازیکنان بزرگی در تیم ملی داریم و تمام چشم امید مردم کشورمان به ساق بچه‌ها است و بعد از چندین دهه بتوانیم به این مهم دست پیدا کنیم. البته کار راحتی نیست و گفتنش خیلی آسان است ولی شرایط خاص خودش را دارد و کسب عنوان قهرمانی در جام ملت‌های آسیا کار سختی است که امیدوارم بچه‌ها به مرحله‌ای برسند که بتوانند قهرمان شویم چون از لحاظ شخصیت تیمی هم در وضعیت خیلی خوبی قرار داریم.


انتهای پیام/4051/4048/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب