ذرت مکزیکی یک وعده سریع غذایی
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، غذای خوابگاه دارای یکنواختی بهخصوصی است که دانشجو هر از گاهی به فکر پختوپز میافتد که از این رو زمان برای تهیه غذای مناسب در خوابگاه بیشتر مورد اهمیت است.
دانشجو به دلایل مختلفی امکان ندارد که وقت زیادی را برای پختوپز همانند خانه صرف نماید و به این دلیل باید غذاهایی پخت شود که حداقل وقت را صرف کرده و صد البته باید مقوی و مفید باشد.
ذرت مکزیکی یکی از پیشغذاهایی است که در مدت کمتر از 15 دقیقه حاضر میشود که این را میتوان به عنوان وعده سالم غذایی معرفی کرد.
متخصصان تغذیه معتقدند که ذرت مکزیکی اگر به صورت مناسب تهیه شود نه تنها مضر نیست، بلکه میتواند به عنوان یک میان وعده مناسب جایگزین تنقلات بیارزش مثل چیپس و پفک شود. ذرت سرشار از ویتامینهای گروه C، B، A و املاح معدنی کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن بوده و قسمت اعظم آنرا مواد نشاستهای تشکیل میدهد.
ذرت مکزیکی سرشار از ویتامینها و املاح معدنی بوده و بدن انسان را در برابر انواع بیماریها حفظ میکند. امروزه جوانان زیادی به خوردن ذرت مکزیکی در زمان استراحت و تفریح میپردازند و جالب است بدانید که این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی مفید برای سیستم ایمنی بدن است.
ذرت مکزیکی حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است و انسان را در برابر انواع سرطانها ایمن نگه میدارد و برای پیشگیری از دیابت و نرمال نگه داشتن میزان قند خون مادهای مفید به شمار میرود. همچنین فیبر خوراکی ذرت به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک میکند، احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
خواص ذرت مکزیکی کمک بزرگی به رشد باکتری در روده کرده و اسیدهای چرب موجود در آن باعث بهبود عملکرد روده میشود و خاصیت ضد یبوست دارد.
زنان مبتلا به کمخونی بهویژه کمخونی ناشی از کمبود ویتامین میتوانند با مصرف ذرت به بهبود این نوع از اختلال کمک کنند.
ذرت مکزیکی به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی گوگرد، سیلیس، آهن و کلسیم است از پوست و مو و همچنین ناخن محافظت میکند و سبب استحکام آنها میشود و املاحی همچون پتاسیم، فسفر و منگنز در آن به مقدار فراوان یافت میشود.
این ماده غذایی شامل ریزمغذیهای زیر است:
ذرت یک منبع غنی از ویتامین B1 است که در سوخت و ساز کربوهیدراتها استفاده میشود.
سرشار از ویتامین B5 است که به فعالیتهای فیزیولوژیکی در بدن کمک میکند.
حاوی فولیت است که در تولید سلولهای جدید نقش قابل ملاحظهای دارد.
حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است که برای مقابله با بیماریها مفید است.
ذرتی که با عنوان ذرت مکزیکی در کوچه، خیابان و بازار سرو و فروخته میشود، در حال خارجشدن از حالت سلامت بخشی است. اگر ذرت مکزیکی بدون نمک تهیه شده و به جای کره و روغن جامد به آن مقدار کمی روغن مایع افزوده شود و از سسهای چرب نیز استفاده نشود یک میان وعده مناسب است. بنابراین بهتر است دانشجویان مقدار کمی ذرت در خوابگاه را با سس و روغن زیتون کم به عنوان یک میان وعده کامل غذایی مصرف کنند.
طرز تهیه ذرت مکزیکی خوابگاهی بدین شرح است:
1- قارچ را به شکل ورقههای نازک خرد کنید و در مقدار خیلی کمی روغن تفت دهید. قارچ را به مقداری که به مزاجتان خوش میآید بپزید به طور کلی به اندازه پنج دقیقه تفت برای قارچ کافی است، پودر خردل و آویشن را هم در این مرحله اضافه کنید.
۲ - کالباس ها را به شکل نگینی خرد کنید و به همراه ذرت پخته شده یا کنسرو(بدون آب) و پنیر پیتزا، سس را به قارچ های در حال تفت اضافه کرده و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید. مقدار سس را هم می توانید کم یا زیاد کنید. ولی این نکته هم مهم است که تمام مواد با سس مخلوط شده باشند.
۳ - حرارت را روی ملایم ترین حالت ممکن قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا حدود ده دقیقه بپزد و پنیر خودش را کاملا باز کند. در آخر هم موقع سرو چیپسهای خلال شده را به آن اضافه کنید. چیپس ها را زودتر اضافه نکنید که نرم نشوند.
بهتر است در هنگام پخت به ذرتها نمک اضافه نکنید چرا که باعث سفت شدن آن می شود.
مواد لازم برای تهیه ذرت مکزیکی:
ذرت کنسرو شده (یک عدد) یا بخارپز شده ۵۰۰ گرم
کالباس 300 گرم
چیپس خلالی 1 لیوان
پنیر پیتزا 100گرم
سس مایونز ۴ قاشق غذا خوری
قارچ 200 گرم
پودر خردل، به مقدار لازم
پودر آویشن، به مقدار لازم
فلفل سیاه، به مقدار لازم
انتهای پیام/4108/ 4107/
انتهای پیام/