۵۰ درصد تخفیف به دانشجویان رشته کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی رودان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از رودان، حسن داوری صبح امروز در نشست اهمیت تحقیق در کشاورزی که به همّت معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان و با حضور دو تن از معاونان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان و کشاورزان این شهرستان برگزار شد، گفت: اقلیم آب و هوایی در شهرستان رودان دچار تغییر شده و شهرستانی که دارای بارشهای موسمی بوده، اکنون به یکی از کمبارشترین مناطق جنوب کشور تبدیل شده و سفرههای آبهای زیرزمینی هر روز در حال پایین رفتن هستند که این موضوع سبب پایین آمدن کیفیت آب شده و بر عملکرد بسیاری از مزارع تأثیر منفی گذاشته است و با تقویت نگاه علمی و پژوهشمحور میتوان عملکرد تولید را چند برابر افزایش داد.
وی خاطرنشان کرد: آفتها و بیماریهای جدیدی که عمدتاً به دلیل نداشتن قرنطینه مناسب و تهیه نهال یا نشای بیمار وارد شهرستان شده، بلای جان کشاورزان شده و کنترل این بیماریها و آفات نیازمند تحقیقاتی گسترده است.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: اقتصاد و اشتغال شهرستان رودان وابسته به کشاورزی است و با وجود تمام مشکلات همچنان رتبه نخست تولید لیموترش کشور به این شهرستان اختصاص دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پژوهش و تحقیقات کشاورزی سرمایهگذاری زیادی انجام داده است، تصریح کرد: راهاندازی آزمایشگاه مجهز آب و خاک، احداث گلخانه تحقیقاتی و مزرعه تحقیقات لیموترش از مهمترین این اقدامات بوده است.
داوری تصریح کرد: تلاش میکنیم بتوانیم با این سرمایهگذاریها پاسخگوی نیاز علمی کشاورزان باشیم و در مدت یک سال گذشته ارتباط خوبی بین کشاورزان و این واحد دانشگاهی برقرار شده است.
وی بر ضرورت تربیت نیروهای متخصص در حوزه زراعت و باغبانی در شهرستان رودان تأکید و اضافه کرد: به منظور تشویق دانشآموزان به ادامه تحصیل در رشته کشاورزی با اخذ مصوبه هیئت امنا به دانشجویان این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی ۵۰ درصد تخفیف شهریه داده میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان از آغاز تحقیقات این واحد دانشگاهی بر روی گیاهان دارویی خبر داد و اضافه کرد: گیاهان دارویی متناسب با اقلیم شهرستان شناسایی شده و مهمترین مزیت این گیاهان، نیاز آبی پایین آنها و تحمل بالای آنها به شوری و خشکی است و در شرایط تحریم اقتصادی کشور میتوانند ارزآوری بالایی داشته باشند.
در ادامه این نشست، پیمان نامور معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان با اشاره به مهمترین چالشهای کشاورزی، به بحث در خصوص اطلاعات لازم برای یک عملیات کشاورزی از جمله شیوههای آبیاری مناسب، مدیریت آفات و بیماریها، نوع سموم، نوع کشت و برداشت محصول پرداخت و به سؤالات کشاورزان شهرستان رودان پاسخ داد.
احمد احمدپور معاون برنامهریزی و پشتیبانی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان نیز با قدردانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان به دلیل برگزاری این نشست علمی بر مسائلی چون عوامل مؤثر در توسعه باغها شامل عوامل اقتصادی (عرضه، تقاضا، حملونقل، بستهبندی)، عوامل گیاهی (رقم، پایه، سازگاری) و ضرورت توجه به تحقیقات تأکید کرد.
در پایان این جلسه نیز از کشاورزان و باغداران برتر شهرستان رودان تجلیل شد.
انتهای پیام/4103/4062/خ
انتهای پیام/