دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1397 - 07:00
بیماران خاص منتظر حمایت دولت؛

نگرانی بیماران خاص با تعلیق واردات دارویی

آمریکا می‌گوید واردات دارو و غذا به ایران از تحریم‌ها مستثنی است اما در عمل مشخص نمی‌کند دقیقاً چه کالاهایی امکان صدور به ایران را دارند.
کد خبر : 349361
1397082113233654015888824.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، متعاقب تحریم‌های آمریکا علیه ایران، صادرات نفت ایران کاهش چشمگیری پیدا کرده است. در تهران زندگی عادی مردم جریان دارد اما واردات دارو و مواد اولیه برای ساخت دارو و همچنین تجهیزات پزشکی کم شده است. بنابراین این نگرانی بین مردم وجود دارد که ممکن است آن‌ها متأثر از مشکلات مربوط به دارو و درمان شوند.


وزیر بهداشت اخیراً اعلام کرده که در یک ماه اخیر هیچ شرکت ایرانی در حوزه دارو موفق به تراکنش مالی با شرکت‌های خارجی نبوده و یکی از مسئولین دولت هم در سخنرانی خود اعلام کرد که درآمد دولت کاهش یافته و بودجه همه ارگان‌ها از جمله نهادهای نظامی کاهش خواهد یافت.
این شرایط موجب تأثیر بر بیماران شده و خصوصا افرادی که با بیماری‌های خاص درگیر هستند.


یک شهروند که دارای بیماری ای‌ال‌دی (بیماری مرتبط با دی‌ان‌ای) است با پیگیری برای تهیه دارویی خاص از یک سازمان دولتی مسئول تهیه دارو، به وی گفته شده بود به سبب مشکلات مربوط به واردات، قادر به تهیه یک نوع روغن که برای این شهروند بیمار به مثابه دارو،غذا است نیستند.


البته این شهروند نگرانی بزرگتری هم دارد که مربوط به خواهرزاده‌اش است که با همین بیماری دست و پنجه نرم می‌کند، زیرا شرکت دی‌اچ‌ال اعلام کرده است به خاطر تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند نمونه آزمایش خون این شهروند ایرانی را برای آزمایشگاهی در آلمان بفرستد.
برخی می‌گویند دارو برای بیماران هموفیلی نیز احتمالاً با مشکل مواجه شود.


در همین خصوص احمد قویدل، مدیر کانون هموفیلی ایران، می‌گوید در دوران قبلی تحریم‌ها (قبل از توافق هسته‌ای) پسر نوجوانی به‌خاطر کمبود داروی هموفیلی جان خود را از دست داد.


وی تأکید می‌کند که هرگز مایل به تکرار چنین شرایطی نیست، اما ظاهراً گریزی هم از آن نیست.


آمریکا می‌گوید واردات دارو و غذا به ایران از تحریم‌ها مستثنی است، اما در عمل مشخص نمی‌کند دقیقاً چه کالاهایی امکان صدور به ایران را دارند.


یکی از فعالان بانکی هم می‌گوید شرکت‌های خارجی نمی‌دانند صادرات چه کالاهایی به ایران مجاز و چه کالاهایی مجاز نیست، به همین جهت این شرکت‌ها اصولاً مایل به انجام معامله با طرف‌های ایرانی نیستند. البته ایران هم قصد دارد برای مقابله با این تحریم‌ها با اروپا همکاری نماید و سازوکار ویژه‌ای برای مبادلات مالی با یکدیگر ایجاد کنند، اما هنوز این روند به نتیجه‌ای منجر نشده و ظاهراً کار به خوبی پیش نمی‌رود.


آینده‌ای نه‌چندان دور نشان خواهد داد که تکلیف بیمارانی که نیازمند تهیه داروهایی خاص که تولید داخل ندارند چه می‌شود.


انتهای پیام/4076


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب