بررسی اهمیت پژوهش از منظر اسلام در دانشگاه آزاد کرمان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرمان، محمد حجت در جلسه پژوهش از منظر اسلام که ظهر امروز بهمناسبت هفته پژوهش با حضور اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان برگزار شد، اظهار کرد: باید بدانیم که پژوهش از دیدگاه اسلام و قرآن امری مهم و ضروری تلقی میشود. برخی پیشینه پژوهش را مربوط به عصرهای جدید میپندارند در صورتی که در کتب اسلامی به مراتب از آن یاد شده و مورد توجه خواص قرار گرفته است، از این جهت لزوم بررسی پژوهش از منظر اسلام بسیار دارای اهمیت بهنظر میرسد، در راستای منویات مقام معظم رهبری هم مبنی بر بهبود رشتههای علوم انسانی بنابر شرایط اسلامی و فرهنگی مناسب و سازگار با مذهب و فرهنگ ایرانی اسلامی این بازگشت در امور پژوهشی به ریشههای اسلامی میتواند نقطه عطف باشد زیرا منطق، چگونگی، چرایی، اهمیت و سایر پارامترهای پژوهش در این نگرش بهصورت بنیادین بازتعریف میشوند.
مسئول باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان با تأکید بر اینکه نباید تحقیقات و پژوهش را مختص سدههای اخیر بدانیم، افزود: وقتی متون اسلامی را مورد بررسی قرار میدهیم، متوجه میشویم که اسلام با ظرافت و حساسیت بالایی به امر پژوهش پرداخته است.
حجت تصریح کرد: در قرآن کریم در بیش از 300 آیه درخصوص پژوهش، پژوهشگران و اهمیت این موضوع بحث شده است که نشاندهنده اهتمام دین اسلام به علم و دانش است.
وی گفت: خداوند در قرآن کریم بارها از انسانها خواسته که با دقت نظر در محیط و نعمتهایی که به آنها عطا شده نسبت به مقوله خلقت تفکر داشته باشند که این امر میتواند ترغیب به پژوهش محسوب شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان با تأکید بر این موضوع که طعام در قرآن به معنای کسب علم نیز میتواند مطرح شود، عنوان کرد: دریافت اطلاعات مختلف میتواند به نوعی پژوهش قلمداد شود اما باید بدانیم هر نوع اطلاعاتی و از هر منبعی قابل اعتماد و اتکا نیست و باید نسبت به اطلاعاتی که به مغز ما میرسد حساسیت خاصی داشته باشیم.
حجت خاطرنشان کرد: گاهی اطلاعاتی که از طریق شبکههای اجتماعی به افراد میرسد سبب انحرافات فکری و ذهنی آنها میشود که باید میزان معلومات و سواد رسانهای خود را افزایش دهیم تا مورد هجوم رسانهای قرار نگیریم.
این پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان ادامه داد: در نهجالبلاغه هم مکرراً در مورد قابل وصول بودن پژوهش تأکید شده است که نشان از توجه ائمه اطهار(ع) به تحقیق و پژوهش است.
انتهای پیام/4103
انتهای پیام/