دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وقتی وزارت ورزش دیگر بهانه‌ای ندارد/ بلاتکلیف‌ها در انتظار رئیس

با اعلام داورزنی، رؤسای هیئت‌های فدراسیون‌های ورزشی از قانون منع به کارگیری بازنشستگان معاف شدند و حالا همه چشم‌انتظار وزارت ورزش برای برگزاری مجامع هستند.
کد خبر : 349136

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، روز گذشته سال میلادی 2019  به صورت رسمی آغاز شد و ورزش ایران وارد سالی شد که ورزشکاران برای کسب سهمیه المپیک توکیو باید راه سختی طی کنند. امسال کسب سهمیه المپیک شرایط سختی دارد و ورزشکاران باید حداقل در 6 الی 7 تورنمنت حضور پیدا کنند تا بتوانند سهمیه المپیک را به دست بیاورند. به طور حتم این شرایط با توجه به گرانی ارز و مشکلات اقتصادی شرایطی را برای ملی‌پوشان و فدراسیون‌های مربوطه سخت می‌کند. البته اگرچه بودجه ورزش در لایحه 98 امسال با افزایش 10 درصدی روبه‌رو بوده است اما با توجه به شرایط موجود و عدم تخصیص ارز ثانویه بعید است این افزایش 10 درصدی هم دردی از مشکلات ورزش ایران را دوا کند. 


اما علاوه بر این مشکلات، مهمترین موضوعی که باید به آن توجه ویژ‌ه‌ای کرد وضعیت فدراسیون‌های المپیکی در سال 2019 است. با اجرایی شدن قانون منع به کارگیری بازنشستگان و همچنین برخی فدراسیون‌ها که دوره چهارساله ریاست آنها تمام شده است وزارت ورزش تا پایان سال باید 12 مجمع انتخاباتی برگزار کند تا وضعیت ریاست این فدراسیون‌ها مشخص شود.


 با توجه به اینکه روز گذشته محمدرضا داورزنی اعلام کرد  رؤسای هیئت‌های ورزشی از قانون منع به کارگیری بازنشستگان معاف هستند بنابراین به نظر می‌رسد مشکلات وزارت ورزش و جوانان برای برگزاری مجامع مختلف به پایان رسیده و آنها باید هر چه سریع‌تر وضعیت فدراسیون‌های بلاتکلیف را مشخص کنند تا حداقل در سال 2019 که همه ورزشکاران باید در رقابت‌های مختلف کسب سهمیه شرکت کنند تنها فکر و ذهنشان روی این موضوع باشد نه اینکه وضعیت بلاتکلیف فدراسیون آنها را از هدف خودشان دور کنند. 


ورزش اول ایران در بلاتکلیفی محض


به طور حتم وضعیت فدراسیون‌های بلاتکلیف باید تا آخرسال مشخص شود اما در این میان برخی فدراسیون‌ها در اولویت هستند که یکی از آنها فدراسیون کشتی است. ورزش اول در حالی بلاتکلیف است که دو مرتبه  رؤسای هیئت‌های کشتی استان‌ها  به وزارت ورزش و جوانان نامه نوشتند و از مسئولان وزارت درخواست کردند که هر چه سریع‌تر تکلیف ریاست فدراسیون را مشخص کنند و زمانی را برای ثبت‌نام از نامزدهای فدراسیون‌ در نظر بگیرند. نامه رؤسای هیئت‌ها در روز 26 آبان و 5 دی بعد از برگزاری سمینار هیئت‌ها به وزارت ورزش ارسال شد اما تاکنون وزارت هیچ‌ پاسخی به آن نداده است.  در فدراسیون کشتی چهار رئیس هیئت‌ بازنشسته بودند که با اعلام وزارت ورزش مبنی بر این‌که رؤسای هیئت‌ها از قانون منع به کارگیری بازنشستگی معاف هستند بنابراین همه موانع برای برگزاری انتخابات از بین رفت و حالا گوش‌شکسته‌ها همچنان منتظر وزارت ورزش و جوانان هستند. کشتی‌ ایران رقابت‌های جهانی 2019 که مسابقه گزینشی سهمیه المپیک است را پیش‌رو دارد و با این شرایط بلاتکلیفی ریاست فدراسیون ضربه مهلکی به ورزش اول کشور می‌زند. 


کاراته یک قدم جلوتر از کشتی


بعد از کشتی به فدراسیون کاراته می‌‌رسیم. کاراته برای نخستین‌بار المپیکی شده است و ملی‌پوشان این رشته باید در رقابت‌های مختلف حضور پیدا کنند تا بتوانند جواز سهمیه المپیک را به دست بیاورند. پس از بازنشستگی محمد صادق فرجی، سرپرستی فدراسیون به محسن آشوری رسید. وزارت کار ثبت‌نام از نامزدهای فدراسیون کاراته را آغاز کرده است و امروز ثبـت‌نام از نامزدها به پایان می‌رسد. 


هندبال و مشکلات همیشگی‌اش 


هندبال هم پس از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان با تغییر مواجه شد و این فدراسیون از سال 93 که با عدم ثبات مدیریتی همراه بوده در شرایط فعلی هم بلاتکلیف است. ثبت‌نام از نامزدهای فدراسیون هندبال انجام شده و صلاحیت 15 نامزد احراز شده است و حالا باید دید در قدم بعدی وزارت، تکلیف این فدراسیون متزلزل را چه زمانی مشخص می‌کند. در حال حاضر هندبال ایران نه سرمربی دارد و نه تیم دارد و تمامی این اتفاقات در شرایطی است که تنها 9 ماه دیگر به انتخابی المپیک و جهانی زمان باقی مانده است.


در فدراسیون والیبال هم احمد ضیایی به دلیل قانون منع به کارگیری بازنشستگان از سمت خود کنار رفت و افشین داوری به عنوان سرپرست انتخاب شد. در فدراسیون والیبال هم شرایطی مانند کشتی است و وزارت ورزش و جوانان هنوز در خصوص انتخابات و ثبت‌نام از نامزدها هیچ اطلاع‌رسانی نکرده است.


قایقرانی و چوگان ثبت‌نام مجدد از نامزدهای فدراسیون


غلامرضا امینی هم با قانون منع به کارگیری بازنشستگان از ریاست این فدراسیون رفت. البته امینی باید هفتم مرداد از فدراسیون قایقرانی خداحافظی می‌کرد چرا که دوره چهار ساله این مدیر مرداد به پایان می‌رسید اما در آن زمان به دلیل برگزاری بازی‌های آسیایی او همچنان به کارش ادامه داد تا بالاخره با اجرای این قانون رفتنی شد. رشته قایقرانی در المپیک بیشترین میزان سهم مدال را دارد اما وضعیت این رشته در ایران چندان چنگی به دل نمی‌زند و حالا با تغییر ریاست و سرپرستی گواری ثبت‌نام از نامزدهای ریاست فدراسیون باید دوباره انجام شود اما هنوز وزارت ورزش و جوانان زمان آن را مشخص نکرده است.


در فدراسیون چوگان هم علی‌اکبر دهخدایی به دلیل بازنشستگی از این فدراسیون رفت و یاشار بی‌غم سرپرستی را برعهده گرفت. ثبت‌نام از نامزدهای فدراسیون‌ انجام شده اما وزارت ورزش اعلام کرده دوباره ثبت‌نام انجام شود.


فدراسیون‌های که زمان برگزاری مجمع خود را نمی‌دانند


پس از کناره‌گیری محمد درخشان از ریاست فدراسیون جودو به دلیل اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، عمادی سرپرست شد. ثبت‌نام از نامزدهای فدراسیون انجام شده و 12 نفر برای ریاست این فدراسیون ثبت‌نام کرده‌اند و حالا وزارت ورزش باید تأیید صلاحیت این نفرات را بررسی کند و بعد از آن خانواده جودو منتظر برگزاری مجمع باشند.


در فدراسیون سه‌گانه که محمدعلی صبور ریاست آن را برعهده داشت اما به دلیل قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان کنار رفت، احمد نامنی به‌عنوان سرپرست انتخاب شد. ثبت‌نام از نامزدهای ریاست این فدراسیون انجام شده اما هنوز تاریخ برگزاری مجمع مشخص نیست. در فدراسیون ناشنوایان هم شرایط به همین صورت است، مصطفی کریمی به دلیل بازنشستگی کنار رفت و احمد سلگی سرپرستی را برعهده گرفت و ثبت‌نام هم انجام شده اما تاریخ مجمع مشخص نیست. در فدراسیون هاکی که به دلیل فوت بهرام شفیع، حسن اباذری سرپرستی را برعهده گرفت و این فدراسیون هم مانند دیگر فدراسیون‌ها تاریخ مجمع خود را نمی‌داند. آخرین فدراسیون هم کارگری است که امیر حسینی ریاست آن را برعهده داشت اما با اجرای قانون بازنشستگی کنار رفت و جواد رمزی سرپرستی را برعهده گرفت و این فدراسیون هم تاریخ مجمع خود را نمی‌داند.


در فدراسیون ووشو هم دوره چهارساله مهدی علی‌نژاد به پایان رسید و از 24 آذر تا پنجم دی کار ثبت‌نام از نامزدها انجام گرفت و مهدی علی‌نژاد و امیرعباس لشگری دو نامزد این فدراسیون هستند. این فدراسیون هم منتظر تاریخ برگزاری مجمع این فدراسیون از سوی وزارت ورزش و جوانان است.


فدراسیون تنیس و پایان ریاست اما همچنان بلاتکلیف


دوره چهار ساله مجید شایسته در فدراسیون تنیس 19 آبان به پایان رسیده اما تکلیف ریاست این فدراسیون و ثبت‌نام از نامزدهای این فدراسیون مشخص نیست و این فدراسیون همچنان با سرپرستی شایسته اداره می‌شود.


با توجه به شرایط موجود و از طرفی معافیت رؤسای هیئت‌های ورزشی از قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان انتظار می‌رود که وزارت ورزش بیشتر از این تعلل نکند و شرایط برخی فدراسیون‌ها را با توجه به اینکه در سال ماقبل المپیک به سر می‌بریم زودتر مشخص کند تا علاوه بر مشکلات مالی و راه سخت ورزشکاران برای رسیدن به جواز المپیک، حداقل آرامش در فدراسیون‌های مربوطه برقرار شود. 


انتهای پیام/4051/4057/ن


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب