تنها راه ملیپوشان برای رسیدن به توپ طلا
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در سال 1972 و برای اولین بار، ابراهیم آشتیانی ملیپوش کشورمان این عنوان را از آن خود ساخت. عنوان بهترین بازیکن مسابقات در سال 1976 هم به علی پروین اعطا شد و پس از آن یک دوره خبری از عنوان بهترین بازیکن نبود. اما از سال 1984 مجدداً بهترین بازیکن تورنمنت انتخاب شد. عنوانی که از آن زمان تاکنون هفت بار به بازیکنان شرق آسیا و دو بار به بازیکنان غرب آسیا رسیده است.
در سال 1984، ژياكوآن ژيا از چين بهترین بازیکن شد. چهار سال بعد نوبت به جوـ سونگ كيم کرهای رسید. در 1992 كازويوشی ميورا ( ژاپن) بهترین بازیکن تورنمنت شد و سرانجام در سال 1996 خداداد عزیزی توپ طلای بازیهای امارات را از آن خود کرد.
چهار سال بعد هيروشی نانامی ژاپنی مجدداً عنوان بازیکن برتر جام را به شرق آسیا برد و در سال 2004 برخلاف آنچه انتظار می رفت، شونسوكه ناكامورا ژاپنی بالاتر از علی کریمی بهترین بازیکن جام ملتهای چین شد.
يونس محمود عراقی دومین بازیکنی بود که توپ طلای جام ملتها را در سال 2007 به غرب آسیا برد و سرانجام در سال 2011 كيسوكه هوندا بار دیگر این جایزه را از آن ژاپن کرد. آخرین بازیکنی که صاحب توپ طلای مسابقات شد، ماسیمو لونگو استرالیایی بود که او هم عضوی از تیم قهرمان جام 2015 بود.
نکته قابل توجهی که در اعطای جایزه بهترین بازیکن مشخص است، نتیجه کلی تیمها در پایان تورنمنت است. به جز خداداد عزیزی، تمام برندگان توپ طلا، حداقل در فینال جام حاضر بوده اند و در هفت دوره اخیر، شش بار این جایزه به بازیکنی رسید که عضو تیم فاتح تورنمنت بوده است؛ از جمله در رقابت دو بازیکن ایران و ژاپن در سال 2004 که سرانجام نماینده ژاپن برنده شد. هرچند که درخشش علی کریمی در این بازیها حیرت انگیز بود و کریمی حتی در پایان آن سال، بهترین بازیکن آسیا شد. اما کسب عنوان سوم توسط ایران و قهرمانی ژاپن در آن بازیها جای ناکامورا و کریمی را عوض کرد؛ با اینکه هیچیک از این دو عنوان عادلانه نبود و شاید عادلانه این بود که جای دو تیم عوض می شد.
به این ترتیب توپ طلا تنها در شرایطی به یک ایرانی میرسد که تیم کشورمان موفق به حضور در فینال تورنمنت شود. قهرمانی در جام ملت ها، کسب عنوان بهترین بازیکن توسط یک بازیکن ایرانی را تضمین می کند.
انتهای پیام/4051/
انتهای پیام/