استقرار نظام ارجاع بدون کمک پزشکان عمومی غیرممکن است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، سید حسن قاضیزاده هاشمی در جلسه شورای راهبردی طب عمومی اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر نگاه و رویکرد انجمن پزشکان عمومی کشور ملی است بنابراین باید از این فرصت ارزشمند استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: در دوران گذشته در شهرهای مختلف کشور، یک پزشک عمومی فعالیت داشت و همه مردم و بیماران به او مراجعه میکردند اما امروز شرایط متفاوت شده است و به هر شهری که سفر میکنم، همه از ما پزشک فوق تخصص و پروفسور میخواهند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: در حال حاضر در وزارت بهداشت بهطور دقیق و شفاف میدانیم که به چه تعداد بهورز، مراقب سلامت، پزشک عمومی و متخصص پزشک خانواده برای استقرار نظام ارجاع نیاز داریم.
هاشمی با اشاره به پیشنهاد انجمن پزشکان عمومی کشور مبنی بر تشکیل نظام جامع آماری طب عمومی در کشور، گفت: پیشنهاد بسیار خوبی است اما اشکالی که وجود دارد، یکسان نبودن آمار از سوی انجمن پزشکان عمومی، سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت است که باید در جلسات مشترک بین این ارگانها، تشکیل این نظام جامع آماری مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تشکیل شود.
فیلدهای کاری که پزشکان عمومی میتوانند در آن فعالیت داشته باشند، بیشمار است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تأکید بر لزوم تعریف فیلدهای کاری پزشکان عمومی خاطرنشان کرد: فیلدهای کاری که پزشکان عمومی میتوانند در آن فعالیت داشته باشند، بیشمار است و اگر بخواهیم دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی را افزایش و هزینههای این حوزه را کاهش دهیم، راهی نداریم که فرصتهای بیشمار موجود را در اختیار طب عمومی قرار دهیم.
در حوزه آموزش میتوانیم برای پزشکان عمومی فرصت ایجاد کنیم
وی با بیان اینکه برخی از اساتید ما در دوران دانشگاه، پزشکان عمومی بودند، افزود: در دروس بافتشناسی و آناتومی استادی داشتیم که پزشکان عمومی بودند اما ما در شهرهای مختلف دانشکده علوم پزشکی ایجاد کردهایم و عضو هیئتعلمی هم جذب میکنیم و تصور میکنیم که هنر کردهایم بنابراین در حوزه آموزش میتوانیم برای پزشکان عمومی فرصت ایجاد کنیم.
هاشمی تأکید کرد: هند با یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت یا چین با چنین جمعیتی، برای همه خدمات و شهرها، پزشک متخصص ندارند حتماً از پزشک عمومی استفاده میکنند و قطعاً دورههای مهارتی را نیز برگزار میکنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ظرفیت بالای پزشکان عمومی کشور اشاره کرد و گفت: پزشکان عمومی در مراکز ترک اعتیاد میتوانند به وزارت بهداشت کمک کنند و باید سند توانمندیهای طب عمومی با همکاری دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی بررسی شود.
وی خاطرنشان کرد: اصرار زیادی کردم که دو نفر از پزشکان عمومی در شورای آموزش پزشکی عمومی کشور حضور داشته باشند و پزشک متخصص ممکن است نتواند بهخوبی برای پزشکان عمومی برنامه آموزشی تدوین کند و پزشکان عمومی میتوانند در این شورا حضور و مشارکت داشته باشند.
هاشمی تصریح کرد: آموزش طب عمومی در کشور با مشکلاتی روبهرو است که ممکن است این مشکلات ناشی از تدریس، عدم وجود توازن در مناطق مختلف، ناکافی بودن فضای آموزشی، بالا بودن تعداد دانشجویان، کمبود امکانات و یا محتوا باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر در حوزه پوست و مو پزشکان عمومی فعالیت نمیکردند، وضعیت نامناسبی بهوجود میآمد و متأسفانه ساختار به نحوی است که هر فردی که پس از فارغالتحصیلی، پزشک عمومی میشود، فکر میکند ناتمام است و این بلا در دورههای تخصصی نیز بهوجود آمده و هر پزشکی که دوره تخصص را میگذراند تصور میکند که هنوز ناتمام است و باید دورههای فلوشیپ و فوق تخصص را بگذارند.
استقرار نظام ارجاع بدون کمک پزشکان عمومی غیرممکن است
هاشمی استقرار و شکلگیری نظام ارجاع را بدون کمک پزشکان عمومی غیرممکن دانست و افزود: دولت بهتنهایی نمیتواند نظام ارجاع را شکل دهد و باید با کمک پزشکان عمومی و سایر گروههای علوم پزشکی آن را ایجاد کنیم و اگر آنها احساس کنند که در نظام ارجاع و نظام سلامت، نقش دارند، به ما کمک میکنند و اگر احساس کنند که نادیده گرفته شدهاند، ممکن است توفیقی نداشته باشیم.
وی تأکید کرد: در نظام مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی معتقد به استفاده از پزشکان عمومی بوده و هستم و یکی از رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران در مورد مدیریت یکی از بزرگترین بیمارستانهای تحت پوشش آن با من مشورت کرد. تأکید کردم اگر پزشک عمومی یا فارغالتحصیلان رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی به کار گرفته شوند که بسیار خوب است چون بسیاری از رؤسای بیمارستانها، گرفتار اتاق عمل یا مطبهای خودشان هستند و برخی از آنها در مواردی که باید از سیستم بهداشتی و درمانی دفاع کنند، همه مشکلات را به گردن رئیس دانشگاه میاندازند.
ضرورت استفاده از پزشکان عمومی در سطوح مختلف مدیریتی وزارت بهداشت
هاشمی استفاده از ظرفیت پزشکان عمومی در سطوح مختلف مدیریتی وزارت بهداشت را ضروری عنوان کرد و گفت: برخی از بیمارستانهای تهران که بهخوبی اداره میشود، توسط برخی پزشکان عمومی مدیریت میشوند بهعنوان نمونه در بیمارستان امام سجاد(ع) شهریار و یا بیمارستانهای دانشگاهی تهران، پزشکان عمومی بهخوبی بیمارستانها را اداره میکنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان تأکید کرد: تا زمان تشکیل جلسه بعدی این شورا باید صلاحیتهای حرفهای پزشکان عمومی مشخص و سند راهبردی طب عمومی کشور تهیه شود و امیدوارم که نظام جامع آماری طب عمومی بهزودی تشکیل شود.
انتهای پیام/4076
انتهای پیام/