هسته کشتیار زعفران دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد چگونه برتر شد
ملیحه صمدیکاظمی به مناسبت انتخاب هسته کشت یار زعفران مستقر در مرکز رشد فناوریهای نوین در صنایع دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان خراسان شمالی بهعنوان هسته فناور برتر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بجنورد، اظهار کرد: تغییر الگوی کشت به لحاظ روش (کشت بدون خاک و بدون آب)، استفاده از اراضی کوچک در سطح گلخانه بهجای تخصیص زمینهای بزرگ، کنترل کیفی محصول در محیط گلخانهای، بالابردن دوره تناوب کشت در طول سال (حداقل 3 دوره کشت در فصل تابستان و پاییز و حداکثر 2 دوره کشت در فصل زمستان و بهار) از اهداف مهم کشت گلخانهای زعفران در این واحد دانشگاهی بود.
مدیر مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد خاطرنشان کرد: در بازه زمانی 3 ماه، تجهیز گلخانه زعفران انجام و کشت اول مرداد سال جاری آغاز شد و پایان مهر سال 97 نیز برداشت نخستین محصول ایروپونیک زعفران صورت گرفت که بهصورت تقریبی از هر تن پیاز، 3 کیلو زعفران قابلبرداشت بود.
صمدیکاظمی تصریح کرد: با توجه به نیاز آبی پائین گل زعفران و همچنین ارزآوری محصول نامبرده و خشکسالیهای پیاپی و پشت سرهم، کشت زعفران را میتوان بهعنوان کشت استراتژیک در نظر گرفت.
مدیر مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد افزود: کشت بدون آبوخاک، برداشت گل در محیط و دمای تحت کنترل و تولید محصول کنترلشده و باکیفیت بالاتر در همه ماههای سال، از مهمترین اهداف این گروه است که سعی براین است تا با کوتاه کردن دوره خواب پیازهای زعفران، در فصل زمستان و بهار نیز کشت انجام شود. این در حالی است که در کشت سنتی زعفران تا اردیبهشت، پیاز در خواب بوده و قابلیت کشت ندارد.
وی اظهار کرد: پروژه کشت گلخانهای زعفران، اردیبهشت 1397 در مرکز رشد واحد پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد با حمایتهای محمد ضمیریان معاون پژوهش و فناوری سابق این واحد دانشگاهی و با مشارکت و همکاری پریسا روشنی، محمدرضا توکلو، علیرضا حسنی، سعید براتی و محمد نوروززاده آغاز به کارکرده است.
انتهای پیام/4117/4062/خ
انتهای پیام/