دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به همت دانشگاه آزاد اسلامی؛

زیست‌شناسی و شناخت حیوانات شکاری منتشر شد

کتاب «زیست‌شناسی و شناخت حیوانات شکاری» تألیف جمشید منصوری توسط سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری واحد تنکابن راهی بازار نشر شد.
کد خبر : 347878
444444.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اکولوژی یا بوم‌شناسی دانشی کل‌نگر به تمام ویژگی‌های حیات موجودات زنده است. اگرچه این علم سابقه‌ای طولانی ندارد ولی از علم زیست‌شناسی که در طول تاریخ بشر همواره دغدغه دانشمندان بوده، منشأ گرفته است. در طول تاریخ حیات، موجودات بسیاری از گونه‌های پستانداران و پرندگان و ... نتوانسته‌اند به حیاتشان ادامه دهند و در نتیجه منقرض شده‌اند، ولی گونه‌هایی که توانسته‌اند تا این زمان دوام آورند به شکلی که اکنون دیده می‌شوند به حیاتشان ادامه دهند آنچنان متنوع شده و دارای ویژگی‌های زیستی و فناوری پیچیده‌ای هستند که هرچه درباره آنها گفته و یا نوشته شود، تنها برگی از کتابی عظیم بیش نیست.


کتاب «زیست‌شناسی و شناخت حیوانات شکاری» برای پاسخگویی به نیازهای خیل عظیم دانشجویان و دوستداران حیوانات همه ساله کتاب‌های فراوانی در سراسر جهان تدوین و چاپ می‌شود، اما علی‌رغم اینکه در کشور ایران گونه های بسیاری از حیوانات شکاری، شناسایی و گزارش شده‌‌اند، اما به ندرت می توان کتاب مناسبی را در مورد شناخت آنها پیدا کرد.


اگرچه محتوای کتاب درباره معرفی حیوانات شکاری است یعنی آنهایی که شکار می‌شوند و یا آنهایی که شکارچی هستند که سایر حیوانات و یا پرندگان را شکار می‌نمایند، اما هدف کتاب معرفی این گونه‌هاست و همانگونه که از اسم آنها پیداست بحث اصلی صرفاً شناخت است، اما از آنجایی که وضعیت و بقا این حیوانات به حدی نامطلوب و دچار کاهش است که نویسنده کتاب را بر آن داشت که این مختصر را به عنوان هشدار قلمداد کرده که انواع این گونه‌ها از پستانداران تا پرنده و خزنده و حتی گونه‌هایی از آبزیان که در کتاب به آن اشاره شده وضعیت مطلوبی ندارند و در خطر انقراض هستند. در نتیجه بایستی با این گونه‌ها به شکلی رفتار شود که همواره چگونگی شناسایی و حفاظت از این گونه‌ها مورد توجه قرار گیرد تا ضمن شناخت از این حیوانات بقا آنها تضمین شود.


این کتاب در هفت فصل تهیه و نگارش شده است. پس از بخش مقدمه در فصل اول به رده‌بندی انواع پستانداران و حیوانات شکاری پرداخته شده است. فصل دوم درباره پستانداران عمده در ایران مباحثی مطرح شده است. فصل سوم کلیاتی درباره پرندگان می‌پردازد. در فصل چهارم درباره پستانداران شاخص و قابل شکار جهان چون ببر بنگال و شیر آسیایی اختصاص دارد و فصل پنجم خلاصه ای درباره بعضی دیگر از حیوانات قابل شکار ایران است. فصل ششم به پرورش اقتصادی حیوانات وحشی اختصاص دارد و دست آخر فصل هفتم به ضمائم و منابع کتاب مختص شده است.


کتاب «زیست‌شناسی و شناخت حیوانات شکاری» تألیف جمشید منصوری عضو هیأت علمی دانشگاه در 241 صفحه، شمارگان یک هزار نسخه و قیمت 30 هزار تومان توسط سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن راهی بازار نشر شد.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب