کلاف سردرگم برگزیت در سال 2019 پیچیدهتر میشود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، برگزیت همچنان به عنوان نقطه ابهامی در معادلات امنیتی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در انگلستان و اروپای واحد قرار دارد. منازعات در داخل انگلستان بر سر برگزیت شدت گرفته و مخالفان خروج از اتحادیه اروپا در صدد برگزاری همهپرسی دوباره در این خصوص هستند.
از سوی دیگر، ترزا می نخستوزیر انگلستان همچنان اصرار میکند که توافق صورت گرفته میان لندن و بروکسل بهترین توافق ممکن بوده و پارلمان باید به آن رأی مثبت دهد. وی هشدار داده است که رأی منفی پارلمان به توافق صورت گرفته، کلاف به وجود آمده بر سر برگزیت را پیچیدهتر میسازد.
در آنسوی میدان معادله تا حدود زیادی مشخصتر است. مقامات اروپایی اعلام کردهاند که علیرغم برخی اظهارنظرها در انگلستان در خصوص مذاکره دوباره بر سر برگزیت، اساساً مذاکره دوبارهای در میان نخواهد بود و معضلات به وجود آمده در داخل انگلستان نیز ربطی به سران اروپایی ندارد.
در یکی از این اظهارات، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اعلام کرده است که اتحادیه اروپا در عین کمک به لندن برای خروج سادهتر از اروپای واحد، مذاکره دیگری با دولت ترزا می یا دولت بعدی انگلستان بر سر برگزیت صورت نخواهد داد.
مخالفان برگزیت معتقدند که برگزاری انتخابات زودهنگام یا همهپرسی دوباره، میتواند این گره کور را باز کند. «جورج آزبورن» وزیر دارایی اسبق انگلستان یکی از این افراد است. وی معتقد است که در صورت ادامه روند فعلی، گرههای کور موجود بر سر خروج انگلستان از اتحادیه اروپا پیچیدهتر میشود. در این میان یا باید دولت عوض شود یا تصمیم شهروندان مبنی بر خروج از اروپا! به نظر میرسد سخنان آزبورن نیز با توجه به مواضع طرفهای اروپایی حالتی واقعبینانه ندارد. بعید است که تغییر دولت در انگلستان منتج به برگزاری مذاکرات دوباره با اتحادیه اروپا بر سر برگزیت شود.
روزنامه گاردین در یکی از تازهترین تحلیلهای خود در خصوص برگزیت، به نکات قابلتأملی اشاره کرده است. این روزنامه معتقد است که فعلوانفعالات صورت گرفته بر سر خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، لندن را به مضحکه جهانیان تبدیل کرده است.
«جان کامپفنر» مدیر سابق فدراسیون صنایع خلاق انگلستان در یادداشتی که در گاردین به رشته تحریر درآورده است مینویسد: آلمانیها در برنامههای تلویزیونی و رسانهای خود شما (مقامات انگلستانی) را مسخره میکنند. شما دیگر به ته خط رسیده ا ید. انگلستان به موضوع خنده و طنز در جهان تبدیل شده است. به جای تمرکز بر همهپرسی اولیه، مدتهاست در سردرگمی به سر میبریم. هماکنون بین کسانی که میخواهند مدنیت و تبلور مدرنیته ر در کشورمان نشان دهند و فرهنگ سیاسی ضعیف ما شکاف و اختلاف زیادی وجود دارد. مردم قبلاً به انگلستان بهعنوان یکی از رهبران جهان در زمینههای نوین نگاه میکردند اما اکنون مسیر تغییر کرده است و کشورهای دیگر در حال بازاریابی بهعنوان مرکز جدید صنایع خلاق هستند.
مشابه تحلیل گاردین را در سایر رسانههای انگلستانی و اروپایی و خصوصاً از 2016 (زمان برگزاری همهپرسی برگزیت) تاکنون مشاهده کردهایم. شهروندان انگلستانی تصور میکردند که با گذشت زمان، معادلات خروج از اتحادیه اروپا شفافتر میشود، اما اکنون، در آستانه ورود به سال 2019 میلادی شاهد پیچیده و مبهمتر شدن این معادلات هستیم.
تقابل استدلالات دو گروه مخالف و موافق خروج از اروپا، آن هم در حالی که دو سال است همهپرسی برگزیت با پیروزی موافقان خروج از اتحادیه اروپا به پایان رسیده است، نشانه همین سردرگمی است. روندی که به نظر میرسد در سال 2019 میلادی نیز تحت تأثیر عوامل مختلف تشدید شود.
انتهای پیام/4093/
انتهای پیام/