ممبینی: در خراب کردن داوران هنرمندیم/ اصفهانیان دوست دارد در هر شرایطی بماند/ فغانی مشکل روحی دارد
هدایت ممبینی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا درباره حواشی ایجاد شده پیرامون داوری چهار هفته اخیر لیگ برتر اظهار داشت: «این حواشی همیشه وجود داشته و در گذشته نیز داوران فوتبال ایران با این مشکلات روبرو بودند.»
وی در ادامه افزود: «مهمترین نکته ای که می توانست این حواشی را به حداقل برساند چینش درست داوری بود. چینش داوران باید بر اساس ادبیات خاص خودش صورت بگیرد. اعتقاد دارم چینش داوران هنر است که هر کسی توانایی انجام آن را ندارد اما در مقابل هنر خراب کردن داوران را به خوبی بلد هستیم.»
کارشناس داوری با بیان اینکه کمیته داوران باید بر اساس اساسنامه دارای اختیارات کامل باشد تصریح کرد: «در درجه اول در کمیته داوران باید کسانی حضور داشته باشند که سلامت، تخصص و میزان تجربه آنها محرز شده باشد. پس از اینکه این موارد محرز شد نباید در عملکرد آنها دخالتی صورت بگیرد.»
ممبینی ضمن اشاره به این مطلب که استعفایش از کمیته داوران به این دلیل بوده که وظایف و اختیارات کمیته داوران منطبق با یکدیگر نیستند گفت: «زمانی که رئیس دپارتمان داوری انتخاب شد من از آن بی اطلاع بودم. چگونه می شود که اعضای کمیته داوران در چنین تصمیم مهمی نقش نداشته باشند. در حالی که طبق قانون، رئیس دپارتمان داوری باید توسط کمیته داوران معرفی شود و دبیر فدراسیون تنها می تواند صلاحیت وی را تایید یا رد کند. اگر من و مسعود مرادی از این کمیته استعفا دادیم به این خاطر بود که احساس می کردیم چیزهایی وجود دارد که از ما پنهان می شود.»
وی درباره دخالت وزارت ورزش در بحث داوری لیگ برتر یادآور شد: «من مخالف دخالت وزارت ورزش در جزئیات داوری هستم اما به نظر میرسد آنها متوجه کمکاریهایی در این زمینه شده اند و همین مسئله باعث شده احساس خطر کنند.»
عضو مستعفی کمیته داوران انتخاب فغانی را به عنوان داور بازی حساس پرسپولیس و ذوب آهن اشتباه خواند و افزود: «فغانی در سه هفته ابتدایی به دلیل محرومیت حضور نداشت. پس از سه هفته غیبت نباید قضاوت بازی حساسی همچون پرسپولیس و ذوبآهن به وی داده می شد. پس از اتفاقات این بازی نیز فغانی را 4 جلسه محروم کردند. آیا باید اینگونه از بهترین داور ایران مراقبت کنیم؟ به نظر من مشکل فغانی فنی و بدنی نیست بلکه وی دچار مشکل روحی شده است.»
ممبینی در پایان صحبت هایش خاطرنشان کرد: «در حال حاضر در کمیته داوران و دپارتمان داوری رانت وجود دارد. به طور مثال عده ای از مدرسان و ناظران بیشترین سفرهای داخلی را رفته اند. اگر آمار تعداد سفرهای آنها را بررسی کنید متوجه می شوید بیشتر از 50 سفر داخلی رفته اند. همان زمان هم که در کمیته داوران بودم بارها به این مسئله اعتراض کردم اما رئیس کمیته داوران به تنها چیزی که فکر می کند از دست ندادن سمتش است. او دوست دارد تحت هر شرایطی در کمیته داوران بماند و به اینگونه مسائل کاری ندارد.»
انتهای پیام/